ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

باگ جدید فیس بوک
تکنولوژی

به علت وجود یک باگ، فیس بوک امروز به برخی کاربران بابت «دوستی ۴۶ ساله» تبریک گفته است

امروز برخی از کاربران به علت وجود یک باگ بامزه در سیستم شبکه اجتماعی فیس بوک، پیامی را دریافت کرده اند که به آنها دوستی ۴۶ ساله با برخی کاربران دیگر را تبریک گفته است. ...

محمد مافی‌ها
نوشته شده توسط محمد مافی‌ها | ۱۱ دی ۱۳۹۴ | ۱۵:۳۰

امروز برخی از کاربران به علت وجود یک باگ بامزه در سیستم شبکه اجتماعی فیس بوک، پیامی را دریافت کرده اند که به آنها دوستی ۴۶ ساله با برخی کاربران دیگر را تبریک گفته است. این مسئله از جهات مختلف عجیب به نظر می رسد. اول اینکه عمر خود شبکه اجتماعی فیس بوک به زحمت 12 سال می شود، و دوم اینکه بسیاری از دریافت کننده های این پیام زیر ۴۶ سال سن دارند.  با ادامه مطلب همراه دیجیاتو باشید.

تیم فنی این شرکت هنوز موفق نشده اند که این ایراد را برطرف کنند، اما وجود آن را تایید کرده اند. یکی از سخنگویان فیس بوک در مصاحبه با رسانه ها گفته:

ما متوجه وجود این باگ شده ایم و تیم با جدیت و سرعت در حال رفع آن است تا در سال ۲۰۱۶ همه دوباره احساس جوانی کنند.

معمولاْ باگ های گاه به گاه فیس بوک چندان مورد توجه قرار نمی گیردن، جز آنهایی که مربوط به نقص حریم خصوصی افراد شود، اما این مورد خاص به نظر می رسد بی سابقه نبوده است. فیس بوک این موضوع را تایید نکرده، اما برخی معتقدند که چنین مشکل مربوط به نقصی در هسته یونیکس می شود که اصطلاحاْ به آن Unix Epoch گفته می شود.

بسیاری از سرورهای دنیا بر اساس توزیع های مختلف از سیستم عامل یونیکس کار می کنند. در این سیستم زمان با شمارش ثانیه ها از صفر آغاز می شود. تاریخی که ساعت شروع به حرکت می کند را «آغاز دوره» یا Epoch می نامند. این تاریخ برابر با اول ژانویه سال ۱۹۷۰ بوده است. گذشت ۴۶ سال از آن تاریخ به ساعت گرینویچ، در سیستم یونیکس به معنی گذشت یک دوره و «آغاز دوره جدید» است.

به همین دلیل است که تاریخ بعضی از گجت ها به شکل عجیبی بعد از تحویل سال میلادی به ۳۱ دسامبر ۱۹۶۹ برمی گردد. این یعنی ساعت سرویس بعد از تحویل سال ریست شده و بدین سان دوستی های هرچند کوتاه مدت از نظر آن بیش از ۴۶ سال عمر خواهند داشت.

این مشکل می تواند Y2K جدید شبکه های اجتماعی باشد. در زمان تحویل سال ۲۰۰۰ بود که برخی رایانه ها و سرورها در دنیا به علت صفر شدن دو رقم آخر تاریخشان دچار مشکل شدند، چرا که از نظر آنها ۲۰۰۰ با ۱۹۰۰ هیچ تفاوتی نداشت. البته این بار به جای آن که شبکه های رایانه ای دچار اختلال شوند و سیستم های پروازی و حمل و نقل مختل گردند، شما فقط یک پیام تبریک برای دوستی ۴۶ ساله با شخصی دیگر دریافت می کنید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (6 مورد)
  • حسن
    حسن | ۱۲ دی ۱۳۹۴

    Linux is a Unix clone written from scratch by Linus Torvalds with assistance from a loosely-knit team of hackers across the Net. It aims towards POSIX compliance.

  • arsham
    arsham | ۱۱ دی ۱۳۹۴

    تا اونجایی که من میدونم هیچ سروری تو دنیا از یونیکس استفاده نمیکنه همه از ویندوز سرور و لینوکس استفاده میکنن

    • رضا
      رضا | ۱۱ دی ۱۳۹۴

      اینطور نیست. در سطح پروژه‌های بزرگ هنوز از سرورهای قدرتمند یونیکس استفاده میشه. برای مثال بیشتر پروژه‌های بزرگی که با دیتابیس اوراکل پیاده‌سازی میشن از طریق کامپیوتر‌های سان طراحی شده در اوراکل و سری‌های معروفی مثل اسپارک که توسط شرکت‌هایی مثل فوجیتسو هم تولید میشه ساپورت میشن، همینطور شرکت‌هایی مثل IBM هنوز سرورهای قدرتمند مبتنی بر یونیکس تولید می‌کنن.

      ضمنا دیجیاتو متاسفانه من نمیتونم وارد حساب کاربریم از گوگل بشم، ارور 400 میده، رسیدگی کنین

  • حمیدرضا
    حمیدرضا | ۱۱ دی ۱۳۹۴

    تقریبا با قاطعیت میتونم بگم‌ هیچ سروری‌‌در دنیا وجود نداره که از یونیکس استفاده کنه. اکثر‌سرورهای دنیا از گنو/لینوکس‌ استفاده میکنن که‌به جهت طراحی سیستم عامل به این سیستم عامل شبه یونیکس گفته میشه. یعنی در طراحی و فلسفه بسیار شبیه به یونیکسه.
    کاش کمی‌ در جزئیات فنی دقت بیشتری‌ به خرج میدادید.
    سپاس فراوان.

    • امین
      امین | ۱۱ دی ۱۳۹۴

      اخوی freeBSD و NetBSD

    • علی
      علی | ۱۱ دی ۱۳۹۴

      شما یکم با قاطعیت بیشتری تحقیق کن بعد بیا نظر با قاطعیت بده عزیز
      به عنوان مثال اینها یونیکس اند البته با قاطعیت

      Ancient UNIX
      Wollongong Unix
      Uniplus+
      Venix
      Version 7 Unix
      BSD
      AIX
      uNETix

      کاش کمی‌ در جزئیات فنی دقت بیشتری‌ به خرج میدادید.

مطالب پیشنهادی