ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

مایکروسافت چگونه احترام از دست رفته اش را در سیلیکون ولی بازیافت؟

تا چند سال پیش، بزرگان سیلیکون ولی (از جمله مدیر عامل وقت گوگل، اریک اشمیت) باور داشتند که نوآوری در این شرکت نرم افزاری جایی ندارد و در سال های اخیر نمی توان اهالی ردموند ...

امیر مستکین
نوشته شده توسط امیر مستکین | ۵ اردیبهشت ۱۳۹۵ | ۱۴:۰۰

تا چند سال پیش، بزرگان سیلیکون ولی (از جمله مدیر عامل وقت گوگل، اریک اشمیت) باور داشتند که نوآوری در این شرکت نرم افزاری جایی ندارد و در سال های اخیر نمی توان اهالی ردموند را در زمره چند شرکت برتر دنیای تکنولوژی جای داد. پرفسور «استیو بلنک» (Steve Blank) که یک کارآفرین نیز به شمار می رود، یکی از افراد دیگر است که شرکت مورد بحث را به باد انتقاد گرفته بود: «مایکروسافت یک مرده ی متحرک است. حضور مایکروسافت در دنیای تکنولوژی اکنون همانند یک شوخی می ماند.»

نقدهای بسیاری به شکل عمومی به شرکت ساکن ردموند وارد می شد در حالی که افراد بسیار بیشتری به شکل خصوصی و به دور از رسانه ها، در جمع های خود از مایکروسافت انتقاد می کردند.

روزگار ولی عوض شده است. این روزها، بیشتر کاربران و منتقدین ابراز می کنند که با نوآوری های شرکت مورد بحث نظیر هولولنز یا پلتفرم رایانش ابری «آژور» (Azure) تحت تاثیر قرار گرفته اند. حالا همین افراد با شوخ طبعی منتقدانه شان می گویند عجیب است که پس از سال ها، می توان کلماتی نظیر «مایکروسافت» و «نوآوری» را در یک جمله و کنار هم جای داد.

screen shot 2015-12-09 at 1.41.45 pm-w1200

آقای «جان لیلی» (John Lilly)، یکی از سرمایه گذاران و تحلیلگران شرکت Greylock، در مصاحبه اخیر خود با «Vanity Fair» از دلایل بالاتر رفتن محبوبیت مایکروسافت و احترام دوباره سیلیکون ولی به این شرکت می گوید:

«...اما مایکروسافت، مخصوصا تحت نظر ساتیا نادلا، تبدیل به یک شرکت بسیار جذاب شده است. آنها برای مدت ۲۰ الی ۲۵ سال، یکی از قدرت های اول دنیای تکنولوژی بودند اما دیگر چنین نیست. در سیستم مدیریتی قبلی شان، می گفتند: "خب، ما تصور می کنیم که هنوز یک قدرت برتر در دنیای تکنولوژی هستیم و به همین دلیل، آفیس را برای آیفون و آیپد ارائه نمی دهیم!". یکی از نخستین اقدامات نادلا، انتشار آفیس برای iOS بود. انجام چنین کاری، اولین قدم است برای اینکه یک شرکت بتواند ثابت کند که توهم موفقیت ندارد.»

در گذشته، مایکروسافت می توانست متکبرانه رای دهد، چرا که تنها پلتفرم نرم افزاری که به شکل گسترده مورد استفاده بود، به او تعلق داشت. اما حالا دنیای تلفن های هوشمند، انحصار مایکروسافت را در هم شکسته اند. می توان دید که همین کمپانی، رفتاری دوستانه با رقبای قدیمی اش پیدا کرده که در میان آنها می توان به نام هایی چون لینوکس، Salesforce و اپل اشاره کرد. روز گذشته هم خبر رسید که شرکت مورد بحث توافق نامه ای را با گوگل به امضا رسانده که بر اساس آن، دیگر همدیگر را به دادگاه نکشانند.

جان لیلی در سال های ابتدایی هزاره سوم در شرکت موزیلا مشغول به کار بوده است. وی در ادامه مصاحبه خود اشاره دارد که عدم آگاهی صحیح مایکروسافت از اتفاقات پیرامون خودش، دلیل اصلی بوده که موزیلا با فایرفاکس توانسته انحصار «اینترنت اکسپلورر» را در هم بشکند:

«مایکروسافت متوجه نبود که در حال انجام چه کاری هستیم. زمانی درک کرد چه شده که ما ۸ الی ۱۰ درصد بازار را از آن خود کرده بودیم.»

البته نباید اشتباه کرد؛ تمام تغییرات کنونی مایکروسافت ناشی از نوع مدیریت ساتیا نادلا نیستند. این شرکت برای بقا در دنیای تکنولوژی، مجبور به انجام دادن این تغییرات شده است. آقای لیلی در نهایت می گوید: «ماجرای مایکروسافت جذاب است اما نمی دانم چگونه پیش خواهد رفت و نتیجه نهایی چیست. در هر حال، ۲۵ سال رهبری دنیای تکنولوژی را سخت می توان از یاد برد.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (10 مورد)
  • bawar
    bawar | ۵ اردیبهشت ۱۳۹۵

    سرفیس پرو یك افسانە است ولی همە نمیتونن كە چند هزار دلار بابت همچین چیزی پرداخت كنن، مایكروسافت با یە چیز جذاب و عامە پسند میتونە دنیا رو تكون بدە، مثلا فكر كنید هولو لنز قیمتش ٥٠٠ یا ٦٠٠ دلار باشە انوقت شاید برای خیلیا جای اسمارتفون رو بگیرە.
    ولی اگە قیمتش ٢٠٠٠ دلار باشە قطعا نمیتونە موفقیت بزرگی كسب كنە.
    مایكروسافت یە چیز جذاب و عامە پسند بدە بیرون ??

  • parsa_masoudi
    parsa_masoudi | ۵ اردیبهشت ۱۳۹۵

    ماکرو سافت با هلو لنز دنیا رو به تکاملی جدید میرساند ?

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی