عرضه نهایی موبایل های ماژولار گوگل از سال آینده آغاز می شود
در آخرین روز رویداد I/O از گوگل، بخش ATAP در این شرکت اطلاعات جذابی در مورد «پروژه آرا» (Project Ara) منتشر کرد. آرا حکایت از جان بخشیدن به ایده موبایل های ماژولار دارد و گوگل خبر ...
در آخرین روز رویداد I/O از گوگل، بخش ATAP در این شرکت اطلاعات جذابی در مورد «پروژه آرا» (Project Ara) منتشر کرد. آرا حکایت از جان بخشیدن به ایده موبایل های ماژولار دارد و گوگل خبر می دهد که نسخه توسعه دهنده آن، برای اولین بار در پاییز امسال عرضه خواهد شد و نسخه نهایی مصرف کننده نیز در میانه سال ۲۰۱۷ از راه خواهد رسید.
نشریه وایرد در مقاله ای که در خصوص پروژه آرا به انتشار رسانده، بیان می کند که حالا ۳۰ نفر در گوگل از موبایلی ماژولار و اندرویدی به عنوان دستگاه اصلی خود بهره می گیرند. همچنین گوگل تصمیم گرفته است تا پروژه آرا را به بخش مستقلی تبدیل کند و همین موضوع، خبر از اهمیت تجاری این پروژه برای شرکت مذکور دارد.
همچنین بیان شده که گوگل در حال گنجاندن تکنولوژی های جدیدی به کیت توسعه ای که به دست توسعه دهندگان می رسد است. در این بین همچنین گفته می شود که بخش هایی نظیر پردازنده مرکزی، باتری و نمایشگر در این نسخه به سادگی مانند بقیه قسمت ها، قابل تعویض نیستند.
آرا اکنون ۶ ماژول دارد که به سادگی از جای خود خارج می شوند. روی صحنه در آخرین روز از رویداد I/O، یکی از مهندسان گوگل به سادگی ماژول دوربینی را به آرا افزود و سپس اقدام به عکاسی با آن کرد، بدون اینکه نیاز به راه اندازی مجدد دستگاه باشد.
اما آنطور که شاید تصور کنید، دست کم حالا این امکان فراهم نیست که در هر زمان، ماژولی را از جای خود خارج کنید. باید وارد تنظیمات شوید و حذف ماژول را به دستگاه اطلاع داده و سپس اقدام به برداشتن آن کنید. یا به شکلی ساده تر می توانید از دستیار صوتی بهره گرفته و اطلاع دهید که برای مثال، قصد دارید ماژول دوربین را از جای خود خارج کنید.
همچنین کلیدی در کناره موبایل قرار گرفته که با فشردن آن، اطلاعات تمام ماژول هایی که در دستگاه به کار گرفته شده اند، برایتان به نمایش کشیده خواهد شد. همچنین این امکان وجود دارد که برای استفاده از ماژول های خود، از رمز عبور بهره گیرید.
گوگل خبر داد که در حال حاضر، شرکت های پاناسونیک، توشیبا، سونی، سامسونگ، TDK ، iHealth، E Ink و Home Entertainment در توسعه این پروژه و تامین قطعاتی برای آن مشارکت داشته اند و در حال حاضر، برخی از آنها مشغول توسعه ماژول های مخصوص و همچنین دوربین هایی برای آرا هستند.
آرا قابلیت های زیادی دارد و شرکت های شخص ثالث، می توانند ایده های خود را نیز به ماژول هایی برای کاربران بدل ساخته و به سادگی شروع به توسعه پروژکتور، سنسور پایش فعالیت های فیزیکی، اسپیکرهای تقویت شده و مواردی از این دست بکنند. لازم به ذکر است که اگر توسعه دهنده ای هستید که علاقه دارید موبایل ماژولار مذکور را دریافت کنید، باید به سراغ وب سایت رسمی ATAP رفته و اطلاعات خود را ثبت نمایید.
همانگونه که ذکر شد، پروژه آرا در سال ۲۰۱۷ برای کاربران عادی در دسترس خواهد بود و باید دید حضور چنین دستگاهی در میان پرچمداران، تا چه حد حس نیاز کاربر به خرید موبایل به شکل سالانه را تغییر می دهد. شاید این پروژه بتواند در نهایت موجب گردد تا هر سال به جای خرید یک پرچمدار تازه، صرفا بخش های مورد نظیر خود نظیر پردازنده یا دوربین آن را ارتقا دهیم.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
قضیه سرقت ماژول ها چی میشه
مثلا دوربین من ۸ مگا باشه یکی بیاد با ۵ خودش عوض کنه
گوشی ها روزبه روز دارن بیشتر به کامپیوترها شبیه میشن
یادمه اون اول که خبر پروژه ی بلاکس رو نوشتید که یکی تو کیک استارتر گذاشته بود، یکی از کامنت های مردم این بود که نه، نمیشه، این پروژه غیر ممکنه. برای هر ماژولی رام باید عوض شه. ایده ی مسخره ایه....
حالا جواب اون کامنت این جاست که ایده عملی شده.
ایده عالیست. ولی مطمئنم بیاد تو ایران تجار محترم گوش ملت رو می برن. هرچی تعداد اجزا بیشتر باشه هرج و مرج در قیمت بیشتر میشه.