ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نقد و بررسی‌

بررسی دیجیاتو: LG X Power؛ آخرین مردِ ایستاده

این روزها بحث بر سر خریدن یا نخریدن موبایل چندان رایج نیست و شاید کمی خنده دار به نظر برسد. در واقع سؤال اصلی به مرحله بعد منتقل شده: «کدام تلفن همراه را بخرم؟» زیرا ...

حمید مقدسی
نوشته شده توسط حمید مقدسی | ۲۱ مهر ۱۳۹۵ | ۲۲:۰۰

این روزها بحث بر سر خریدن یا نخریدن موبایل چندان رایج نیست و شاید کمی خنده دار به نظر برسد. در واقع سؤال اصلی به مرحله بعد منتقل شده: «کدام تلفن همراه را بخرم؟» زیرا کافیست به بازار هزار نقش و رنگارنگ این ابزار کاربردی نگاهی بیندازید تا با انبوهی از برندها و مدل ها روبرو شوید.

در این میانه، اگر طرفدار متعصب برند خاصی باشید که تکلیفتان مشخص است و آخرین پرچمدار همان شرکت را خریداری می کنید، اما آشفتگی واقعی را در میانه بازار باید دید، جایی که هرکدام از تولیدکنندگان تعداد زیادی محصول را در سری ها و مدل های مختلف عرضه کرده اند.

بیایید موضوع را ساده تر کنیم. در جمع میان رده ها با دو دسته روبرو هستیم: یکی آنهایی که قصد دارند بهترین ها را از همه نظر و با کمترین هزینه ممکن در اختیار کاربر قرار دهند، و گروه دیگر که فقط روی یک ویژگی خاص تمرکز می کنند تا متمایز به نظر برسند.

LG Xpower (1)

کمپانی کره ای ال جی که یکی از تولیدکنندگان برتر اسمارت فون در سطح جهان به شمار می رود، پیش تر در قالب خانواده K رویکرد اول را در پیش گرفته بود، اما چند وقتیست که محصولات سری X را بر اساس رویه دوم به بازار عرضه کرده، و تاکنون شاهد بررسی دو عضو این خانواده یعنی X Screen (بررسی دیجیاتو) و X Cam (بررسی دیجیاتو) بوده اید.

این بار می خواهیم به سراغ X Power برویم، اما اشتباه نکنید، واژه Power در اینجا با مفهوم «قدرت» چندان میانه ای ندارد، بلکه بیشتر به «استقامت» مربوط می شود. تمرکز اصلی این اسمارت فون روی نگرانی اصلی بسیاری از کاربران ابزارهای دیجیتال معطوف شده، یعنی میزان شارژدهی باتری.

LG Xpower (29)

در این تلفن همراه میان رده و خوش قیمت شاهد باتری عظیم 4100 میلی آمپر ساعتی هستیم که کمتر رقیبی برایش پیدا می شود. اما با توجه به اینکه موبایل را برای استفاده درازمدت تهیه می کنیم، باید دید آیا امکانات عرضه شده همراه این باتری قدرتمند جوابگوی استفاده روزمره هستند یا خیر.

در ادمه به بررسی تخصصی تلفن همراه X Power ال جی می پردازیم.

طراحی

X Power یک موبایل میان رده با ظاهری کلاسیک است، یعنی همه چیز سر جای خودشان قرار دارند و اگرچه نمی توان خیلی از آن تعریف و تمجید کرد، اما ایراد گرفتن از آن هم چندان ساده و البته منطقی نیست. بدنه پلاستیکی با ضخامت تقریبی 8 میلیمتر و وزن 139 گرم که نمایشگری با ابعاد 5.3 اینچ را در خود جای داده، مشکلی برای در دست گرفتن و استفاده روزمره ایجاد نمی کند، البته به شرط آنکه دست های ظریف و کوچکی نداشته باشید.

LG Xpower (16)

در واقع می توان گفت ال جی هیچ تلاشی برای خاص جلوه دادن X Power صورت نداده و شاید به نظر آنها، همین که موبایلی با سخت افزار متوسط و باتری قوی وارد بازار کرده اند، کافیست، اما باید به این کمپانی یادآوری کنیم که نیم نگاهی به محصولات رقیب هم بیندازد تا حداقل از نوارهای براق طرح فلزی در لبه ها استفاده نکند، و بدنه پلاستیکی با طراحی یکپارچه را وارد بازار نماید.

LG Xpower (30)

یکی از ایرادهای اساسی X Power جنس قاب پشتی آن است که اگرچه بافت دار طراحی شده، اما اصطکاک خوبی با دست ندارد و به راحتی سُر می خورد، ضمن اینکه علاقه شدیدی به ثبت و حفظ اثر انگشت کاربر دارد، به گونه ای که تلاش برای پاک کردن آنها نیز نتیجه ای در پی نداشت و از خیر آن گذشتیم.

LG Xpower (2)

مسئله دیگر در اسمارت فون X Power حاشیه زیاد نمایشگر در تمامی طرفین است که باعث شده نسبت مساحت صفحه نمایش به کل پنل جلویی به عدد نه چندان مطلوب 69.43% برسد و موبایل با نمایشگر 5.3 اینچی، تقریباً ابعادی مشابه به محصولات 5.5 اینچی رقبا باشد.

LG Xpower (9)

در مجموع اگرچه طراحی X Power چندان چنگی به دل نمی زند، اما از در دست گرفتن آن خجالت زده نخواهید شد و نیازی به پنهان کردن آن ندارید. بنابراین اگر کسی از ظاهر موبایلتان ایراد گرفت، سریعاً از او در مورد ظرفیت و شارژدهی باتری تلفن همراهش سؤال کنید تا حساب کار دستش بیاید.

نمایشگر

شاید اجزای گوناگون تلفن همراه برای افراد مختلف، اولویت یکسانی نداشته باشند، اما تقریباً همه با این موضوع موافق هستیم که کیفیت نمایشگر یکی از مهم ترین ویژگی هاست. از آنجا که LG همواره یکی از برترین تولیدکنندگان نمایشگرهای LCD بوده و هست، انتظار می رود موبایل های این شرکت نیز از مزیت رقابتی فوق منتفع گردند.

در X Power شاهد به کار گیری پنل IPS LCD با رزولوشن HD یعنی 1280×720 پیکسل هستیم، که در ابعاد 5.3 اینچی به تراکم 277 پیکسل در هر اینچ می رسد. این رقم اگرچه برای مشاهده محتوای مالتی مدیا کافیست، اما حین خواندن متن های ریز کمی مشکل ایجاد می کند.

LG Xpower (4)

حداکثر روشنایی پنل X Power به حدود 340 نیت می رسد که برای کار کردن در محیط بیرون و زیر نور شدید آفتاب به هیچ وجه مناسب نیست. در تکمیل این ضعف، باید به بازتاب فوق العاده شیشه روی نمایشگر اشاره کرد که شما را از همراه داشتن آینه در محیط بیرون بی نیاز می سازد.

LG Xpower (5)

با این وجود، نمی توان کتمان کرد که کیفیت رنگ نمایشگر مطلوب است و با وجود کنتراست بسیار خوب و زاویه دید عالی، تجربه خوبی را در محیط داخلی برای کاربر حاصل می کند. البته دمای رنگ ها کمی بالاتر از حد استاندارد است و نمایش طیف خاکستری نیز دقت مطلوبی ندارد.

LG Xpower (3)

در مجموع باید گفت ال جی برای اینکه به هدف اصلی اش، یعنی طول عمر مثال زدنی باتری دست یابد، چاره ای نداشته جز اینکه نمایشگری معمولی را در X Power به کار بگیرد. با این حال اگر خیلی اهل توجه به آمار و ارقام و مقایسه با دیگران نباشید، این موبایل ناامیدتان نخواهد کرد.

نرم افزار

X Power به نسخه 6.0.1 سیستم عامل اندروید و پوسته اختصاصی UX 5.0 ال جی مجهز شده. این رابط کاربری در حالت پیش فرض فاقد منوی مخصوص اپلیکیشن هاست، اما در همان ابتدای کار، با آپدیت ارائه شده می توانید محیط Home & App Drawer را نیز به رابط کاربری اضافه کنید.

LG-XPower-Interface-1

اپلیکیشن های متنوع گوگل به صورت پیش فرض در این موبایل نصب شده اند، و برنامه های کاربردی LG از جمله Backup و +QuickMemo نیز عضو جدانشدنی موبایل های این کمپانی به حساب می آیند. البته همچون همیشه، آیکن های رنگارنگ و نه چندان رسمی، کمی از جدیت محیط کاسته و بنابراین بسیاری از کاربران ترجیح می دهند از لانچرهای دیگری برای سفارشی سازی موبایل خود بهره گیرند.

LG-XPower-Interface-2

البته در این میان باید به نکات مثبتی همچون قابلیت سفارشی سازی نوار اعلان و نوار کنترلی پایین، دسته بندی مناسب تنظیمات و پشتیبانی کامل از زبان فارسی نیز اشاره کرد، ضمن اینکه همچون همیشه، می توانید با دو بار ضربه زدن روی نمایشگر، قفل موبایل را باز یا بسته کنید.

LG-XPower-Interface-3

در مجموع، ترکیب سخت افزار X Power و رابط کاربری سبک ال جی، تجربه کاربری مطلوبی را به ارمغان می آورد و گشت و گذار در منوها، اجرای اپلیکیشن ها و جابجایی بین برنامه های در حال اجرا به خوبی و بدون مکث و تأخیر انجام می شود. بنابراین ایرادی از این لحاظ بر سازنده وارد نیست.

سخت افزار

ال جی برای کاهش هرچه بیشتر مصرف باتری در X Power از چیپست MT6735 ساخت مدیاتک استفاده کرده که چهار هسته پردازشی از نوع Cortex A53 با فرکانس 1.30 گیگاهرتز در خود دارد. این چیپ مجتمع که بر اساس معماری 28 نانومتری ساخته شده، چندان به روز نیست و بیشتر در موبایل های چینی سال گذشته به کار می رفت.

LG Xpower (7)

البته بهینه سازی های انجام شده توسط سازنده و به کار گیری 2 گیگابایت رَم، باعث شده ضعف چندانی در استفاده روزمره احساس نشود. برقراری تماس، مرور وب، تماشای ویدیو، خواندن ایمیل ها و استفاده از شبکه های اجتماعی به صورت مداوم، همگی به راحتی و بدون تأخیر در این موبایل به اجرا در می آیند.

اما اگر به فعالیت های سنگین و اجرای بنچمارک های مختلف روی این موبایل بپردازید، ضعف چیپ مجتمع آشکار می شود. به عنوان مثال نتایج Geekbench 4.0 روی این تلفن همراه در حالت تک هسته ای به امتیاز 567 رسید و در حالت چند هسته ای امتیاز 1501 را نشان داد.

LG-XPower-Geekbench-Main

همچنین X Power از بنچمارک معروف Antutu نیز سربلند بیرون نیامد و به امتیاز 31819 رسید که در شرایط کنونی نتیجه چندان مطلوبی به شمار نمی رود.

Antutu

آخرین تست با استفاده از اپلیکیشن PCMark انجام شد که نتایج به دست آمده از آن را در زیر می بینید:

LG-XPower-PCMark-Performance

البته ما حتی بازی نسبتاً سنگین آسفالت 8 را هم روی این تلفن همراه اجرا کردیم و به مشکل خاصی هم بر نخوردیم، اما شاید گرمای زیاد بدنه در این حالت برای بسیاری از کاربران خوشایند نباشد.

LG Xpower (11)

در مجموع اگر کاربری معمولی هستید و استفاده عادی از موبایلتان دارید، ضمن اینکه اعداد و ارقام برایتان اهمیت چندانی ندارد و خیلی هم خوره بازی نیستید، می توانید روی X Power حساب کنید.

فضای ذخیره سازی

در X Power شاهد به کار گیری 16 گیگابایت حافظه داخلی هستیم که البته فقط نزدیک به 10 گیگابایت آن در اختیار کاربر قرار دارد. این مقدار فضای ذخیره سازی با توجه به افزایش روزافزون حجم برنامه ها و محتوایی که روی موبایل نگهداری می شوند، کمی نگران کننده است.

LG Xpower (17)

با این حال به لطف درگاه کارت حافظه، که البته با درگاه سیم کارت دوم مشترک است، می توانید فضای ذخیره سازی را تا 2 ترابایت افزایش دهید. نتایج عملکرد حافظه داخلی X Power ال جی با استفاده از بنچمارک PCMark را در زیر می بینید.

LG-XPower-PCMark-Storage

برای مقایسه می توان به امتیاز X Cam ال جی در این تست اشاره کرد که برابر با 1823 به دست آمد. با این حساب می توان گفت چه از نظر سرعت عملکرد و چه از نظر فضای ذخیره سازی، محدودیت خاصی پیش روی کاربر وجود ندارد و با خیال راحت می توانید محتوای مورد نیازتان را روی X Power نگهداری نمایید.

امکانات ارتباطاتی

X Power ال جی از نظر قابلیت های ارتباطی چیزی کم ندارد. هر دو درگاه سیم کارت از شبکه های مخابراتی LTE Cat 4 پشتیبانی می کنند که حداکثر سرعت آن در حالت دانلود به 150 و در حالت آپلود به 50 مگابیت بر ثانیه می رسد. همچنین وای-فای تحت استانداردهای 802.11b/g/n و بلوتوث نسخه 4.2 نیز در این موبایل تعبیه شده.

LG Xpower (35)

طبیعتاً انتظار درگاه ارتباطی USB-C در موبایل میان رده ال جی را نداریم، اما سرعت انتقال پورت USB 2.0 به کار رفته در آن برای انتقال فایل بسیار خوب است. همچنین پشتیبانی از OTG نیز خبر خوبی برای علاقه مندان به این فناوری به شمار می رود. شاید فقدان قابلیت NFC را بتوان یکی از نقطه ضعف های X Power دانست، هرچند در حال حاضر این ویژگی استفاده خیلی زیادی ندارد.

ماژول GPS این اسمارت فون در محیط داخلی کمی ضعیف است، اما در فضای باز به خوبی عمل می کند. طبق تست های انجام شده، زمان فیکس در فضای بسته برابر 13 ثانیه و در فضای باز برابر 4 ثانیه به دست آمد.

LG-XPower-GPS-Test

با این تفاسیر می توان گفت X Power با پشتیبانی از استانداردهای روز و قابلیت های ارتباطی متنوع، گزینه مناسبی در میان محصولات میان رده به شمار می رود.

دوربین

یکی از نکات امیدوارکننده X Power را می توان دوربین های به کار رفته در آن دانست. دوربین اصلی این موبایل به سنسور 13 مگاپیکسلی مجهز است، که با f/2.2 ثبت تصاویر خوبی را در شرایط مختلف نوید می دهد. دوربین ثانویه هم 5 مگاپیکسلی است که برای دستگاهی در این رده قیمتی، مناسب به نظر می رسد.

LG Xpower (28)

رابط کاربری دوربین کاملاً ساده است و نشانه ای از تنظیمات پیشرفته و دستی به چشم نمی خورد. بنابراین برای عکسبرداری صرفاً مجبوریم به عملکرد خودکار نرم افزار تکیه داشته باشیم.

در ادامه نمونه تصاویر ثبت شده توسط این تلفن همراه را مشاهده می کنید:

LG-XPower-Sample-1 LG-XPower-Sample-2 LG-XPower-Sample-3 LG-XPower-Sample-4 LG-XPower-Sample-5 LG-XPower-Sample-6 LG-XPower-Sample-7 LG-XPower-Sample-8

همان طور که می بینید، با وجود سنسورهای نسبتاً قوی به کار رفته در این موبایل، ظاهراً محدودیت های سخت افزاری روی خروجی نهایی تأثیر منفی گذاشته. رنگ ها آنچنان که باید و شاید، پویا و گرم نیستند و تصاویر در محیط کم نور به خوبی ثبت نمی شوند. اما عکس های گرفته شده در محیط باز با نور طبیعی را می توان همراه با کمی ویرایش کنتراست و اشباع رنگ ها، با رضایت خاطر در آرشیو شخصی نگهداری کرده یا در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشت.

در واقع هدف اصلی از ساخت X Power کیفیت عکاسی و فیلمبرداری نبوده، اما می توان دوربین را یکی از ویژگی های قابل قبول آن قلمداد کرد که نیاز روزمره بسیاری از افراد را برطرف خواهد ساخت. البته اگر به دنبال کیفیت برتر دوربین هستید، شاید بهتر باشد به سراغ گزینه های دیگری از این خانواده همچون X Cam بروید.

باتری

آخرین مورد که در واقع وجه تمایز X Power با دیگر موبایل های هم رده به شمار می رود، باتری است. همان طور که در ابتدای مطلب گفتیم اسمارت فون تحت بررسی به باتری قدرتمند 4100 میلی آمپر ساعتی مجهز شده، که در بین موبایل های این سطح قیمتی کاملاً نادر است.

LG Xpower (34)

وجود این ظرفیت عظیم در کنار سخت افزاری نه چندان قوی و طبیعتاً کم مصرف، می تواند دغدغه روزمره بسیاری از کاربران را که همان پایش مداوم درصد باقی مانده از شارژ باتری است، مرتفع سازد. در واقع تجربه کاربری ما طی حدود یک هفته نشان داد با استفاده معمول از X Power به راحتی می توان روی 2 روز مداوم شارژدهی آن حساب کرد، و حتی چند درصد هم برای روز سوم باقی می ماند.

برای اطمینان از این قضیه به سراغ نرم افزار PCMark و بخش تست باتری رفتیم. در این بنچمارک، عملیات متنوع و سنگینی از جمله مرور صفحات وب، ویرایش تصویر، پخش ویدیو و ویرایش متن به صورت متوالی انجام می گردد تا زمانی که شارژ باتری از 100 به 20 درصد برسد. نتیجه این تست را در ادامه می بینید.

LG-XPower-PCMark-Battery

همان طور که مشاهده می کنید، با رقم خارق العاده 14:00 ساعت روبرو هستیم. برای مقایسه بهتر است بدانید موبایل X Cam که چندی پیش با همین نرم افزار و شرایط کاملاً مشابه بررسی شد، به عدد 7:00 ساعت رسید، و مهم تر از آن اینکه در بین بیش از 800 دیوایس ارزیابی شده با نرم افزار PCMark تا به امروز، موبایل X Power در رده دهم جای می گیرد، و تنها دیوایس شناخته شده ای که بالاتر از آن قرار دارد، فبلت Mi Max شیائومی است.

LG-XPower-Battery

البته نگران طولانی بودن زمان شارژ X Power نیز نباشید. ال جی به این نیاز کاربران نیز پاسخ داده و قابلیت شارژ سریع یا Fast Charge را در اسمارت فون مورد بحث تعبیه کرده، ضمن اینکه شارژر مخصوصی با ولتاژ 9 ولت و جریان 1.8 آمپر برای تغذیه آن در نظر گرفته. بنابراین در حالت خاموش طی زمان حدود 90 دقیقه و هنگام روشن بودن در زمان حدود 120 دقیقه می توانید موبایل X Power را از صفر تا صد درصد شارژ کنید.

LG Xpower (18)

در مجموع باید اذعان کرد که X Power واقعاً باتری قدرتمندی دارد و در این مورد شایسته تحسین است.

جمع بندی

ال جی با معرفی خانواده محصولات X بازار میان رده را هدف قرار داده، تا هرکدام از کاربران را به قابلیتی که برایش اولویت بیشتری دارد، برساند. در واقع هر نمونه از موبایل های این خانواده، مشتریان خاصی خواهند داشت، اما آیا به دست آوردن یک ویژگی برجسته در ازای فدا کردن مابقی قابلیت ها منطقی است؟

این سؤالیست که خریداران و مشتریان نهایی باید بدان پاسخ گویند، اما بررسی ما نشان داد اگر واقعاً تلفن هوشمندی با امکانات روز نیاز دارید، و نمی خواهید دائم حواستان به درصد شارژ باتری باشد، X Power ال جی بهترین گزینه موجود در بازار موبایل های میان رده به شمار می رود.

LG Xpower (32)

در اینکه موبایل X Power از نظر سخت افزاری و طراحی می توانست بهتر از این باشد، شکی نیست، اما در این صورت شاید دیگر به قیمت حدود 650 هزار تومان عرضه نمی شد و مانند دیگر موبایل های موجود در بازار، هر روز به شارژ نیاز داشت.

LG Xpower (20)

به همین دلیل واقعاً باید به کمپانی ال جی تبریک گفت، زیرا تمامی ویژگی های نه چندان دلگرم کننده ای که از ابتدا تا به اینجای مطلب به آنها اشاره کردیم در پرتو شارژدهی فوق العاده باتری رنگ می بازند. در واقع نام X Power واقعاً برازنده آن است.

نکات مثبت
  • باتری قدرتمند با شارژدهی فوق العاده
  • شارژر مخصوص با قابلیت Fast Charge
  • وزن مناسب
  • رابط کاربری سبک و روان و پشتیبانی کامل از زبان فارسی
  • دوربین اصلی 13 مگاپیکسلی
  • امکانات ارتباطی کامل و پشتیبانی از شبکه LTE
نکات منفی
  • طراحی نه چندان دلچسب
  • روشنایی کم و حاشیه زیاد نمایشگر
  • کیفیت نسبتاً پایین اسپیکر و هندزفری همراه موبایل
  • جذب اثر انگشت شدید قاب پشتی
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (26 مورد)
  • behnaz pangepour
    behnaz pangepour | ۵ آبان ۱۳۹۶

    درود قاب پوشت الجی تعویض می شود

    • behnaz pangepour
      behnaz pangepour | ۵ آبان ۱۳۹۶

      درود من قاب پشتی الجی رو بازکردم مشگلی نداره

  • ali yah
    ali yah | ۱۳ بهمن ۱۳۹۵

    سلام.بین الجی ایکس پاور و الجی k10 موندم کدومو بگیرم.بیشتر میخوام بازی و وبگردی کنم و ظاهر و دوربین هم مهم نیس.لطفا راهنمایی کنید.ممنون

  • Mehdi Sa
    Mehdi Sa | ۷ بهمن ۱۳۹۵

    من 1ماهه این گوشیو خریدم.واقعا گوشیه سخت کاریه.وقتی تو دستتون میگیریدش حس میکنید که گوشیه قویی هستش.اگه انگشتایه یوقوری مثل من دارید واقعا کار با این گوشی راحته.من کاری به مارکشو برندش ندارم ولی درکل اگه مثل من به ظاهر زیاد اهمیت نمیدید این انتخاب بینظیره.
    قیمتش پایینه ولی خیلی پرزوره و اصلا کم نمیاره.همه خواسته های آدمو بجا میاره
    من برندهای زیادی داشتم ولی اگه مدل و قیمت این گوشیو ندونید و 1هفته باهاش کارکنید واقعا تعجب میکنید که با این قیمت و برند تونستید همیچین چیزی داشته باشید
    در ضمن برای آقایون مناسبتره.اگه زیاد با گوشی ورمیرید و یجا نمیشینید واقعا انتخاب بی رقیبیه.
    با خرید محافظ بیرنگ از امکانات عالیه این گوشی لذت ببرید.
    درضمن من با گوشیهای خیلی ظریف و باریک حال نمیکنم چون احساس بدی بهم میده.

  • nima Turboo
    nima Turboo | ۲۳ مهر ۱۳۹۵

    یه هواوی p9 lite خریدم واس بابام
    جدا از قیمت خوبش
    خیلی دیر شارج میشه
    و دوربین که فاجعس
    ولی در کل خوبه ولی من اصلا با برند چینی کنار نمیام

  • محمد مهدی
    محمد مهدی | ۲۲ مهر ۱۳۹۵

    تو خانواده x الجی به نظرم x screen بهتر از بقیه باشه

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی