بررسی بازی Liyla and The Shadows of War؛ یک عاشقانه خونین
بازی های ویدیویی تنها یک مدیوم سرگرمی نیستند. درست است، ساعت ها وقت خود را پای آن ها می گذرانیم اما نباید از تاثیرات گوناگون این گونه عناوین روی مخاطب بگذریم. از تهاجم های فرهنگی ...
بازی های ویدیویی تنها یک مدیوم سرگرمی نیستند. درست است، ساعت ها وقت خود را پای آن ها می گذرانیم اما نباید از تاثیرات گوناگون این گونه عناوین روی مخاطب بگذریم. از تهاجم های فرهنگی که مطمئنا تاکنون بارها پیرامونش شنیده اید حرف نمی زنیم. اینجا داریم به بار احساسی بازی ها اشاره می کنیم. چه کسی می تواند To the Moon را انجام دهد و تحت تاثیر قرار نگیرد؟
یا The Last of Us و Life is Strange که با شیوه های گوناگون بازیکن ها را به چالش می کشیدند. Liyla and The Shadows of War هم یکی از همین عناوین است که با تجربه اش نه تنها تا روزها به آن فکر می کنید، بلکه دیدگاه شما نسبت به بعضی مسئله ها را تغییر خواهد داد. اگر خواهان انجام یکی از احساسی ترین اپلیکیشن های اسمارت فون ها هستید، ساخته «رشید ابوعیده» را از دست ندهید.
«لیلا و سایه های جنگ» بیشتر از آن که بازی باشد، یک پیام از جنایات جنگی است. شاید اگر همانند صنعت سینما یا انیمیشن سازی اینجا هم بخش کوتاه داشتیم، می توانستیم این اپلیکیشن را یکی از بهترین های آن ها بنامیم؛ عنوانی که با حجم کوتاهش مفهوم زیادی را به مخاطب القا می نماید. جالب اینجاست تاثیر لیلا و سایه های جنگ خیلی بیشتر از محصولات مشابه است.
نه فقط بازی، فیلم و انیمیشن را هم می گوییم. بازی داستان خانواده ای فلسطینی را روایت می کند که امیدوارند زیر بارش گلوله ها بتوانند یک پناهگاه بیابند. تمام چند دقیقه ای که با این اپلیکیشن می گذرانید پیرامون همین ماجراجویی و اتفاقات واقعی می چرخند. المانی که از نگاه ما توانسته لیلا و سایه های جنگ را عنوانی یونیک یا تک کند، ایده ابوعیده برای بیان واقعیات جنگ است.
شاید او می توانست با یک انیمیشن به این جزییات بپردازد ولی با بازی های ویدیویی، شما خود را جای شخصیت گذاشته [کنترلش می کنید] و با وی همراه خواهید شد. جدا از این که به خاطر بعضی تصمیمات داستانی، شاهد یک ارتباط محکم بین مخاطب و کارکترها هستیم. بیایید با هم رو راست باشیم، ساخته ابوعیدی عنوانی عاری از مشکلات نیست و می توانید نقطه ضعف های زیادی را بیابید.
اما به خاطر همین نمایش حجم از احساسات و تلخی های جنگ، پس از اتمام بازی آن ها را فراموش کرده و از تجربه ای که داشتید لذت می برید. تا جایی که ممکن است امیدوار باشید توسعه دهندگان ایرانی جای ساخت عناوین اکشن و کپی از شوترهای امروزی برای پرداخت به جنگ تحمیلی، به این گونه عناوین کوچک روی بیاورند که طبیعتا تاثیر زیادی را روی مخاطب های سراسر دنیا هم خواهد گذاشت.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
یادمه AppStore اون اوایل كه این بازی تازه منتشر شده بود،بهش اجازه انتشار نداد و حذفش كرد،تا اینکه انقدر صدای مردم درومد كه دوباره گذاشتنش!
نرمافزار شما باگ دارد
نویسنده محترم مقاله ،ای کاش مطالبتان کمی بروزتر بود. من این بازی را با گوشی آیفون خرداد ماه بطور اتفاقی دانلود و بازی کردم(پنج ماه پیش )و انصافاً بسیار بازی تاثیر گذاری بودو تا مدتها آنرا بیاد داشتم و بر خلاف نظر شما اعتقاد دارم سادگی بازی و آسان بودن آن از نقاط قوت بازی است تا همه براحتی بتوانند به انتهای بازی برسند و از اتفاق آخر آن شکه گردند چون اگر بازی را تا آخر ادامه ندهید آن تاثیر لازمه را ندارد. با تشکر
مرگ بر اسپویل