ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

بررسی نسل جدید X1 BMW؛ جذاب ترین کراس اوور بازار

ب ‌ام ‌و سال‌ هاست که با مدل ‌های رده X خود در بازارهای جهانی مشغول تاخت و تاز است و با آن‌ که کمی دیرتر از ژاپنی ‌ها وارد این عرصه (ساخت SUV) شده، ...

تیم خودرو
نوشته شده توسط تیم خودرو | ۳۰ آبان ۱۳۹۵ | ۲۱:۰۰

ب ‌ام ‌و سال‌ هاست که با مدل ‌های رده X خود در بازارهای جهانی مشغول تاخت و تاز است و با آن‌ که کمی دیرتر از ژاپنی ‌ها وارد این عرصه (ساخت SUV) شده، ولی در همین مدت نسبتا کوتاه هم بسیار خوش درخشیده است.

نکته جالب اینجاست که رده X این خودروساز هم از لحاظ سبک بدنه به دو دسته متفاوت تقسیم شده‌ اند، شماره ‌های زوج این رده، در واقع  مدل هایی با طرح کوپه هستند و کلاس خاصی طبقه‌ بندی می ‌شوند.

bm-42

مصداق عینی این سری خاص، شاهکاری به نام X6 است که نه ‌تنها مبدع طراحی نوینی در دنیای خودروست، بلکه به لحاظ گیرایی و جذابیت هم کم ‌نظیر است؛ و شماره ‌های فرد که از روند متعارف در این کلاس پیروی نموده و نمونه بارزشان‌ هم مدل X5 است.

در این بین، مدل X1 نیز توانسته به ‌عنوان کوچک‌ ترین عضو خانواده جای خاصی را در این بازار بدست بیاورد، گرچه برخی از کارشناسان نسل اول آن را یک کراس‌ اور واقعی نمی ‌دانستند و بیشتر از لفظ هاچ ‌بک برای آن استفاده می کردند.

x1-40

تولید نسل اول ب‌ ام‌ و X1، در اکتبر سال 2009 میلادی در آلمان آغاز شد. این خودرو همچون برادر بزرگترش X3 از پیشرانه ‌های N20 ب‌ ام ‌و بهره می ‌برد. X1 در بازار ایران توانست همانند سایر محصولات ب‌ ام ‌و از همان بدو ورود آمار فروش نسبتا خوبی را برای خود رقم بزند.

چندی پیش آخرین نسل از این کراس‌ اور زیبا توسط کمپانی ب ‌‌ام ‌و معرفی شد که پس از مدت زمانی کوتاه پای این خودروی زیبا توسط شرکت پرشیا خودرو به ایران باز شد. ما نیز طبق روال گذشته بر آن شدیم تا در اولین فرصت به‌ سراغ این تازه ‌وارد خاص رفته و به بررسی فنی آن بپردازیم.

bm-43

بدنه ‌ای پویا با ظاهری شکیل‌ تر از گذشته

درحالی‌که نسل اول X1 به‌ عنوان یک تفسیر منحصر بفرد از یک SUV کراس‌ اور برای تفریح و سرگرمی بیشتر طراحی شده بود، X1 جدید کمی محافظه ‌کارانه و با تکرار زبان طراحی و سبک BMW معرفی شده است.

bm-41

مدل 2016 ب ‌ام ‌و X1 از چهره ‌ای قوی‌ تر و مردانه ‌تر سود می ‌برد. در نمای جلو چراغ ‌های تازه طراحی شده در طرفین جلو پنجره کلیوی‌ شکل معروف ب‌ ام ‌و که در نسل جدید X1 از رشد چشم‌ گیر ابعادی برخوردار بوده، چهره ‌ای تهاجمی و منحصر بفرد را برای این کراس ‌اور به ارمغان آورده‌ اند.

از آن‌ جایی که خودروی موردنظر از سری نمونه ‌های M پکیج وارد شده به کشور است، دارای کیت بدنه ‌ای اسپرت ‌تر و تهاجمی ‌تر نسبت به معدود X1 های وارد شده به کشور است.

x1-42

سپر جلو با ارتفاع نسبتا بلندی که دارد نقش بسزایی در هرچه با ابهت‌ تر نشان دادن نسل جدید X1 بازی می‌ کند. دریچه‌ های ورودی هوا به موتور همانند سایر مدل ‌های M پکیج ب‌ ام‌ و از همان طرح کلی پیروی می ‌کنند که به ‌همین خاطر نمی‌ توان گفت ظاهر X1 کاملا جدید و نوآورانه است.

درحالی‌ که طول خودرو کاهش یافته، افزایش فاصله بین دو محور، عرض و ارتفاع خودرو و همچنین تغییر موقعیت قرارگیری موتور از حالت طولی به عرضی و کاهش اندازه موتورها باعث شده تا فضای بیشتری برای سرنشینان و قسمت بار آن فراهم گردد.

bm-39

در نمای جانبی، ظاهر خودرو بیشتر شبیه به برادر بزرگترش X3 شده که همین موضوع بازهم شخصیتی با وقارتر به کوچک‌ ترین عضو خانواده سری X بخشیده است.

رینگ‌های 19 اینچی آلومینیومی که نشان ب‌ ام‌ و در مرکز آن خودنمایی می ‌کند و همچنین نماد سه‌خط M که به جذابیت‌ های بصری این خودرو می افزاید، از نکاتی است که نمای ظاهری را هیجان ‌انگیزتر از هر زمان نشان می ‌دهند.

bm-45

در نمای پشتی با طرحی جذاب‌ تر رو ‌به ‌رو می ‌شویم که می ‌توان به جرات گفت وجه تمایزش با نسل قبلی، چراغ‌ های به روز شده و سپر عضلانی‌ تر و اسپرت ‌تر آن است. دو خروجی اگزوز که در طرفین سپر جاخوش کرده‌‌ اند روح اسپرت‌ بودن را در کالبد X1 دمیده و سبب می ‌شوند تا نگاه هر بیننده‌ ای به این خودرو خیره شود.

کابین باکیفیت ‌تر و لوکس‌ تر از گذشته

هنگامی‌که در کابین را باز کرده با فضایی کاملا دگرگون شده رو ‌به ‌رو می ‌شوید که شاید در ابتدا شما را دچار تردید کند که آیا وارد کابین X1 شده ‌اید یا کابین سدانی لوکس ‌تر همچون سری پنج؟

از آن‌ جایی که X1 ارزان ‌ترین محصول در سری X ب‌ ام ‌و به ‌شمار می ‌رود، متریال بکار رفته در کابین از کیفیت کمتری نسبت به سایر مدل‌ ها بهره می‌ برد، با این‌حال در آخرین نسل از این خودرو که در این مقاله به سراغش آمدیم، خبری از متریال بی ‌کیفیت نبوده و در عوض با فضایی به مراتب لوکس‌ تر و شکیل‌ تر نسبت به گذشته مواجه می ‌شویم.

bm-49

داخل این خودرو، نزدیک ‌تر و مانوس‌ تر به آن قلمرویی است که ما را به ب‌ ام‌ و پیوند می‌ دهد. ترکیب تریم چوبی، پلاستیک، چرم و دیگر مواد نرم در کنار یکدیگر، داشبورد مرتب و شیکی را برای آن مهیا نموده است.

صندلی‌ ها، چه در جلو و نیز در عقب، به نحو مناسب و درخوری راحت هستند و فضای سر هم کاملا مناسب است، درمجموع، چهار سرنشین بزرگ‌ سال می‌ توانند به‌ راحتی در آن جای گیرند.

bm-47

علاوه‌ بر تغییرات ظاهری، بازنگری اساسی در ارائه خدمات و امکانات در X1 جدید یکی از نکات بارز و قابل توجه است که یک امتیاز مثبت برای این خودرو در این رده به‌شمار می ‌آید. خودروی موردنظر یکی از فول ‌ترین نمونه‌ های وارد شده به کشور است که لیست بلندبالایی از امکانات را در اختیار مالک ‌اش قرار می ‌دهد.

bm-54

اگر بخواهیم به اختصار برخی از مهم‌ ترین آپشن‌ های ب ام و X1 جدید معرفی کنیم، باید به موارد زیر اشاره کرد.

صندوق عقب برقی ، دوربین دید عقب، سامانه کمکی پارک، سامانه ناوبری ماهواره ‌ای مجهز به اطلاعات به ‌روز ترافیکی، سامانه هوشمند اعلام شرایط اضطراری، سامانه Connected Drive Lifestyle، قابلیت تنظیم صندلی‌ های عقب، سامانه ‌های هشداری عابرین پیاده، سامانه هشداری برخورد از جلو و سامانه هشداری خروج از مسیر، سیستم نمایش اطلاعات خودرو روی شیشه (HUD)، کروزکنترل تطبیقی با قابلیت تعین میزان فاصله از خودروهای عقب و جلویی، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دوگانه با کانال مجزا برای سرنشینان عقب و ...

bm-50

نکته قابل توجه در کابین و امکانات رفاهی، سیستم صوتی فوق‌العاده خوب و حرفه ‌ای Harman Kardon بوده که صدایی با کیفیت و وضوح بالا را برای سرنشینان مهیا می‌کند.

bm-51

هنگام استفاده از این سیستم گویی در سالن اجرای زنده موسیقی نشسته ‌اید و نهایت لذت را از موسیقی درحال پخش خواهید برد. همچنین در صفحه نمایشگر موجود در کابین X1، دسترسی به انواع وب‌ سایت ‌ها به ‌راحتی امکان ‌پذیر است و برای این کار هم می‌ توانید از کنترلر های سیستم IDRIVE آن بهره گیرید، کنترلر هایی که جایگزینی ایده‌ آل برای موس کامپیوتر به شمار می ‌آیند و تمامی کارکرد های مختص به آن را نیز دارا هستند.

bm-52

bm-55

قلب تپنده پرتوان در سینه X1

یکی از دلایلی که در ایران موجب شده محصولات ب ‌ام ‌و خوش بدرخشند، حجم موتور پایین با توان خروجی بالاست که باتوجه به قانون منع واردات خودروهای بالای 2500 سی ‌سی، یک برگ برنده برای محصولات این برند محسوب می‌ شود.

X1 را می ‌توان یکی از شگفتی ‌های کمپانی ب ‌ام ‌و دانست، X1 جدید اولین ب‌ ام ‌و جهان محسوب می ‌شود که روی پلت فرم دیفرانسیل جلو (مشترک با سری محصولات مینی) توسعه یافته است و از این جهت یک سنت ‌شکنی بزرگ در تاریخ ب ‌ام ‌و به‌حساب می ‌آید.

x1-41

در مورد این نسل دیگر خبری از کد بندی‌ گذشته روی پیشرانه‌ های انتخابی X1 نبوده، تغییراتی که روی پیشرانه ‌ها صورت گرفته سبب شده تا کد آن ‌ها نیز عوض شوند. به ‌طور مثال مدل 25i که درحال حاضر خودروهای وارد شده مدل 2016 به کشور از آن‌ بهره‌ می ‌گیرند قوی‌ ترین نمونه برای X1‌ های جدید است.

DSC_0029

همچنین دارای سیستم انتقال نیرو به چهار چرخ (X DRIVE) هستند که خللی از نظر مشخصات فنی به آن‌ها وارد نیست. خودروی مورد نظر دارای پیشرانه ‌ای چهار سیلندر با حجم دقیق 1998 سی ‌سی است که به لطف سیستم تویین‌ پاور توربو توانایی تولید 231 اسب‌ بخار را در 5000 دور در دقیقه دارد.

همچنین 350 نیوتن متر گشتاور عدد قابل توجهی است که در 1200 تا 4500 دور در دقیقه ملموس است. این اعداد و ارقام خروجی از پیشرانه جدید X1 موجب شده تا این کراس ‌اور زیبای 1615 کیلوگرمی به لطف جعبه ‌دنده 8 سرعته استپ‌ ترونیک تنها در مدت 6.3 ثانیه از حالت سکون به سرعت 100 کیلومتر بر ساعت برسد که نسبت به مدل پیشین کاهش چند دهم ثانیه ‌ای را نشان می دهد.

X1-1

همچنین سقف سرعت 235 کیلومتری یکی دیگر از نکاتی است که می‌ تواند اسپرت بودن این کراس‌ اور را نمایان کند. انتخاب حالت‌های مختلف رانندگی یکی دیگر از امکانات این خودرو بوده که شامل Sport، Eco Pro و حالت Comfort بوده که هرکدام از این حالات بسته به نوع انتخاب راننده، زمان تعویض دنده را تعیین می‌کند و لذت رانندگی اسپرت و در عین حال آرام و راحت را برای شما مهیا خواهد کرد.

تجربه رانندگی با X1 2016

X1 جدید نسبت به مدل گذشته از سواری نرم ‌تر و راحت‌ تری برخوردار است. هنگامی که پیشرانه را استارت می‌ زنید صدای نه‌ چندان زیادی از موتور بر می ‌خیزد که با بالا رفتن دور موتور به غرشی گوش‌ نواز اما ملایم بدل خواهد شد.

هنگام شروع حرکت در حالت عادی شتاب نسبتا خوبی را احساس خواهید کرد که به لطف گشتاور بالای موتور که از دورموتور 1200 دور در دقیقه قابل لمس بوده نشات می‌ گیرد.

bm-53

همچنین این حس هیجان در حالت اسپرت دو چندان شده، گویی در لحظه شتاب ‌گیری شما را به صندلی‌‌ ایی که روی آن نشستید میخ و پرچ کرده ‌اند. فرمان ‌پذیری عالی و هندلینگ مناسب یکی دیگر از نقاط قوت X1 بوده که از ابا و اجدادش به ارث برده است. از آن‌جایی که موضوع کمبود دید مساله ‌ای مهم در خودروهای کراس‌ اور به ‌شمار می‌ رود، در X1 نیز با آن مواجه هستیم.

bm-48

کمبود دید آینه‌ های جانبی موضوعی است که نقش سیستم رادار نقطه‌کور را پررنگ‌تر می‌کند. اما متاسفانه در این مدل شاهد این سیستم نیستیم که طبیعتا هم با درنظر گرفتن جایگاه و رده‌ ای که X1 در آن جای دارد، این موضوع قابل چشم‌ پوشی است.

bm-46

قیمت و شرایط بازار ب ام و X1 جدید

در انتها اگر بخواهیم نتیجه ‌گیری کلی از این تازه وارد خوش خط‌ و خال داشته باشیم، باید به این موضوع اشاره کنیم که لذت سواری، کیفیت متریال به کار رفته در ساخت و همچنین ارائه امکانات رفاهی مناسب در کنار توان خروجی موتور، همگی نکاتی است که X1 را از سایر رقبای هم‌ رده ‌اش از قبیل لکسوس NX200t برتری می‌ دهند.

در حال حاضر این خودرو در بازار با قیمتی حدود 340 میلیون تومان خرید و فروش می‌ شود که باتوجه به نوسانات بازار احتمال افزایش قیمت آن نیز دور از انتظار نیست.

bm-44

در پایان از محسن خداکرم مالک محترم خودرو و همچنین حمیدرضا خداکرم جهت هماهنگی ‌های لازم برای انجام تست، نهایت تشکر و قدردانی را داریم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (8 مورد)
  • Amir.K
    Amir.K | ۱ آذر ۱۳۹۵

    بررسي جالب و مختصري بود
    تصاوير عالي بودن خيلي خيلي خوب بودن،جا داره از عكاس عزيز تشكر كنم.

  • iCloner
    iCloner | ۳۰ آبان ۱۳۹۵

    نعش کش از تابوت بهتره جهان سومی!
    همین مونده تو از اتومبیل های آلمانی ایراد بگیری

    • bagher
      bagher | ۱ آذر ۱۳۹۵

      ببخشید جناب جهان اولی من از طرف ایشون عزر میخوام که اظهار نظر کردن در مقابل شما جهان اولی ها.کمپوت آرتپوت

  • مهدی
    مهدی | ۳۰ آبان ۱۳۹۵

    مدل قبلیش شبیه نعش کش بود... این ولی خیلی خوبه انگار X3 رو کوچیکش کردی

    • sia10
      sia10 | ۱ آذر ۱۳۹۵

      چی کار به این بنده خدا دارید.نظرش شخصیش گفته.زیر همین پست یکی پست های پیشنهادی بدترین ماشین ها از نظر جرمی کلارکسون هست که اتفاقا ورژن قبلی همین خودرو هم توش هست!!

    • st
      st | ۱ آذر ۱۳۹۵

      تو همون نعش کش هم گیرت نمیاد گربه دستش به گوشت نمیرسه ....تو خود آلمان از این ماشین ایراد نمیگیرن .تو توی کشور پیکان سوار اومدی از این ایراد بگیری

  • kamran naseri
    kamran naseri | ۳۰ آبان ۱۳۹۵

    بسیار زیبا مناسب برای بلند کردن اجسام لطیف و خوشمزه

  • kasra_sh
    kasra_sh | ۳۰ آبان ۱۳۹۵

    بازم قیمت نجومی، نمیشه یه زلزله بیاد کل شرکت های خودروسازی برن زیر زمین؟؟ میگن نمایندگی، بابا همش واسطه گریِ اینا، کو نماینده؟؟؟ نمیدونم چرا خود رنو نمیاد به نمایشگاه بزنم سر درش بنویسه "renault" یا تویوتا یا همین ماشین های چینی، همش با واسطه خرید و فروش میشن

مطالب پیشنهادی