مروری بر تاریخچه ساخت کوپه های موتور وسط فراری
فراری همواره در کنار محصولات پرچمدار، تولید محدود و البته بسیار گران قیمت خود، چند مدل تولید انبوه جذاب را نیز در سبد محصولاتش ارائه می دهد تا ثروتمندان قشر متوسط نیز شانسی برای چشیدن ...
فراری همواره در کنار محصولات پرچمدار، تولید محدود و البته بسیار گران قیمت خود، چند مدل تولید انبوه جذاب را نیز در سبد محصولاتش ارائه می دهد تا ثروتمندان قشر متوسط نیز شانسی برای چشیدن طعم یک فراری مدرن داشته باشند.
پیشینه این رویه به دهه 70 میلادی قرن بیستم باز می گردد، پس از مدل 308 که در میانه های سال 1970 معرفی شده بود این برای دهمین بار است که فراری دست به ساخت یک خودرو موتور وسط می زند.
اگر بخواهیم کمی عقب تر به فلسفه تولید چنین محصولی نگاه کنیم باید به سراغ مدل معروف دینو برویم که اساسا قرار نبود یکی از خودروهای فراری باشد، بلکه انزو فراری کبیر میخواست تا مدل دینو را به عنوان یک خودرو اقتصادی و ارزان قیمت تر نسبت به سایر محصولاتش با برند اختصاصی دینو (نام فرزند انزو فراری) معرفی کند.
البته دینو از نظر مشخصات فنی خودرو چندان شاخصی نبود و با یک پیشرانه V6 نصب شده در وسط شاسی به حجم 2.4 لیتر یارای تولید 175 الی 195 اسب بخار قدرت را در مدل های آمریکایی و اروپایی داشت که حتی در مقیاس آن دوران نیز اعداد شگفت انگیز به حساب نمی آمدند اما در نهایت دینو تبدیل به اولین فراری تولید انبوه تاریخ شد و درآمد هنگفتی را برای این شرکت به ارمغان آورد.
پس از این مدل نوبت به 308 رسید که به لطف طراحی خشن ظاهری و موتور V8 بیشتر به معیارهای اصیل فراری نزدیک بود، این خودرو نیز قدرتی بین 240 تا 255 اسب بخار تولید می کرد.
در اواسط دهه 80 نوبت به مدل 3.2 لیتری 328 GTB رسید که با قدرت حداقلی 270 اسب بخار بلاخره صفر تا صدی کمتر از 6 ثانیه را برای اسپرت های موتور وسط فراری به ارمغان آورد.
در آستانه دهه 90 فراری تصمیم گرفت تا دستی به سروگوش 328 بکشد، ماحصل کار افزایش حجم پیشرانه به 3.4 لیتر و معرفی مدل 348 بود که با قدرت 300 اسب بخار در زمره خودروهای جذاب دوران خود قرار می گرفت، همچنین فراری مدل اسپایدر 348 را نیز به بازار فرستاد و تکنولوژی های الکترونیکی و کامپیوتری متعددی را برای بهبود مشخصات 348 به کار گرفت.
گام بعدی فراری در سال 1994، معرفی مدل معروف و زیبای F355 بود که بازهم توسط استدیو پنین فارینا شکل گرفته بود و به پیشرانه ای قدرتمند تر از همیشه مجهز بود. فراری در این مدل تکنولوژی 5 سوپاپ به ازای هر سیلندر را بکار بست و موفق به استخراج 380 اسب بخار قدرت از موتور 3.5 لیتری شد.
مهندسان فراری 1300 ساعت وقت را در تونل باد صرف بررسی و شکل دهی به بدنه F355 کردند و انقلابی را در علم آیرودینامیک خودروهای تولید انبوه ایجاد کردند که نتایج آن هنوز نیز در جهان خودرو تاثیر گذار است.
در پایان سال 1999 فراری با فروش 11273 دستگاه از انواع مختلف F355 رکود فروش خود را شکست.
اما با شروع قرن 21 فراری تصمیم گرفت تا ریسک بیشتری را بپذیرد و محصولی کاملا جدید را جایگزین 355 کند، فرزندی از شهر مودنا که با نام 360 مودنا معرفی شد و به خصوص در زمینه طراحی با اسلاف خود کاملا متفاوت بود، عیلرغم ادعای فراری مبنی بر کاهش وزن و افزایش قدرت موتور 3.6 لیتری به 400 اسب بخار، کارشناسان چندان از این مدل رضایت خاطر نداشتند و حتی نشریه کار اند درایور آزمایشی ترتیب داد تا ثابت کند 360 در عمل پیشرفتی نسبت به 355 نداشته است.
به هرحال فروش این مدل با درخشش و رکورد شکنی فراری در مسابقات فرمول یک همزمان شده بود و از این رو فراری توانست موفقیت زیادی را با 360 مودنا در بازار فروش تجربه کند.
تنها 4 سال بعد نوبت به مدل معروف F430 رسید، فراری تبلیغات گسترده ای را مبنی بر نظارت و مشاوره شوماخر برای توسعه این خودرو به راه انداخت و در عمل هم F430 بدل به یکی از جذاب ترین فراری های مدرن ساخته شده از دید نشریات بین المللی شد.
افزوده شدن حالات مختلف کنترل رانندگی، باز طراحی پیشرانه و مدیریت بهتر گشتاور 463 نیوتن متر در طیف وسیعی از دور موتور و استخراج قدرت 500 اسب بخار از پیشرانه ای 4.3 لیتری باعث شد تا شتاب گیری صفر تا صد به یکباره 0.6 ثانیه بهبود یابد و 3.9 ثانیه برسد.
در مدل مسابقه اسکودریا بازهم پیشرفت های بیشتری حاصل شد و شتاب صفر تا صد به 3.6 ثانیه کاهش یافت که این رقم تفاوت چندانی با سریعترین خودروهای پرچمدار حاضر در بازار نداشت.
در نهایت در نمایشگاه ژنو سال 2009 اف 430 همیشه پیروز جای خود را به 458 ایتالیا مدرن داد، بازهم افزایش حجم موتور به 4.5 لیتر زمینه ساز تولید قدرت بیشتر شده بود و حالا کوپه موتور وسط ایتالیایی یارای تولید 570 اسب بخار قدرت را داشت.
فراری در سال 2013 مدل اسپیشیاله از 458 را با حدود 600 اسب بخار توان راهی بازار کرد، سوپر اسپرت ریز نقشی با توانایی شتاب گیری صفر تا صد 3.0 ثانیه که دل بسیاری از کلکسیونرهای فراری را بُرد و جوایز زیادی را در جشنواره های معتبر درو کرد.
اما سال گذشته فراری ناچار شد تا رویه سایر خودروسازان جهان را در پیش بگیرد و با خداحافظی از موتورهای اتمسفریک معروف خود برای تولید مدل های مجهز به توربوچارجر چراغ سبز نشان دهد.
نتیجه این تغییرات تولید مدل 488 GTB بود که از برخی جهات شباهت زیادی به 458 ایتالیا دارد و از برخی زوایای دیگر هم خودرویی کاملا متفاوت است.
کارشناسان 488 را اینگونه توصیف می کنند: صدایی که می شنوید، فقط یک صدای وحشی نیست بلکه اهنگ نوع خاصی از ترس و افتخار است که درست در پشت سرتان در حال نواخته شدن است. این دقیقا کاری است که فراری در آن فوقالعاده است.
این خودرو آنقدر خوب است که من حاضرم پشت فرمان آن بمیرم.
488 GTB با موتور 661 اسب بخاری V8 توربو شارژ خود در حدود 90 اسب بخار بیشتر از نسخه اولیه فراری 458 قدرت دارد و بازگشت شکوهمند فراری به تکنولوژی پیشرانه های توربو محسوب می شود.
رنگ جدید: Rosso Corsa Metallizzato رنگ قرمز مخصوص فراری که قیمتی برابر 12500 دلار دارد.
فراری 488 شباهت بسیاری به 458 دارد. اما تفاوت های آشکاری نیز دارند.
سری خانواده فراری های اسپرت موتور میانی با 308GTB خیلی وقته پیش آغاز شده بود و با 348، 360 و مدل 458 ادامه پیدا کرد.
فروش 488 برای اولین بار از شمال آمریکا و شهر نیویورک سال پیش آغاز شد. موتور میانی 3.9 لیتری توربو شارژ V8 به لطف تویین توربو های بزرگ نیاز به فضای بیشتر در قسمت موتور دارد که این امر تاثیر مستقیمی روی اتاق 488 به جا گذاشته است.
درست پشت درب ها دو مجرای بزرگ برای تامین هوای پیشرانه ایجاد شده است، همچنین اگرچه وجود دفیوزر فیبر کربن در جاده چندان به دردتان نمی خورد اما درون پیست باعث افزایش فوق العاده پایداری خودرو می شود.
در نمای جلو تفاوت های میان 458 و 488 چندان قابل توجه نیست اما به لطف وجود دو خط برجسته، نمای این قسمت در 488 به پرچمدار فعلی محصولات فراری (لفراری) نزدیک تر شده است.
قطعات آیرودینامیک فعال سال هاست که در خودروهای مسابقه ای مورد استفاده قرار می گیرند اما فراری یکی از اولین خودروسازانی است که چنین قطعات جالبی را در خودروهای جاده ای و تولید انبوه خود نیز بکار گرفته است.
با توجه به قرار گرفتن پیشرانه در قسمت عقبی خودرو، در زیر کاپوت جلو فضای کوچکی برای حمل وسایل سرنشینان نظیر یک چمدان کوچک و کیف دستی محیا شده است.
می توان گفت بیشترین جزئیات و تغییرات مربوط به این ناحیه است که انحنا موجود درون در وجود یک ورودی هوا و یک باد شکن فیبر کربن کی درون آن قرار دارد شباهت بسیار زیادی به 308 دارد.
موتور شکوهمند 8 سیلندر با حجم کلی 3.9 لیتر و حجم هر سیلندر 488 سانتی متر مکعب که برای 488 طراحی شده است، تاکنون به چند جایزه را از جشنواره های مربوط به طراحی موتور دریافت کرده است.
جالب آنکه علیرغم افزایش قدرت پیشرانه نسبت به مدل 458، نمونه جدید (488) صفر تا صد بهتری نسبت به 458 ندارد و شتاب گیری هر دو خودرو ظرف سه ثانیه حاصل می شود.
فراری معروف به مجسمه ساز دنیا خودرو است و این شاهکار دیگری از آنها است.
پنجره ای بسیار کوچک برای دید عقب وقتی دارید همه را پشت سر می گذارید تعبیه شده است.
ترمز های سرامیکی کربنی که قادر هستند خودرویی با حداکثر سرعت 330 کیلومتر بر ساعت را در هر شرایطی کنترل کنند.
جزئیات درون اتاق به گونه ای به کار رفته است که در هر ثانیه به شما می گوید سوار یک فراری هستید بخصوص اسم خودرو و ترکیب رنگ مخصوص قرمز و مشکی فراری نقش عمده ای در القای این احساس دارند.
شاخص دور موتور که توسط دو صفحه نمایش احاطه شده است وظیفه این را دارد تا دقیقا به شما نشان دهد در حال رانندگی با چه خودرو تند و تیز و چابکی هستید.
فرمان 488 همان فرمان معروف فراری است که از فرمان ماشین های فرمول یک الهام گرفته شده است. فرمان به گونه ای طراحی شده است که ضمن تامین بیشترین ارگونومی بالاترین کنترل را در اختیار شما قرار دهد.
همچنین دکمه چرخان موسوم به MANETTINO به رنگ قرمزی که روی فرمان قرار داده شده است تا 488 را آنگونه که می خواهید کنترل کند.
این دکمه ها نیز به عملگرهای جعبه دنده اختصاص دارند، R برای دنده عقب، Auto برای خاموش کردن همه حالت های دستی و کلاج دوبل و حالت PS که مخفف Partenza Sportiva است، حالتی پر قدرت برای شتاب گیری های سریع و کاهش دادن میزان هرزگردی است و به نوعی در نقش لانچ کنترل عمل می کند.
یکی از خصوصیات ویژه 488 صندلی اسپرت و فوقالعاده راحت آن است که اصلا به ظاهر اسپرتی که دارد نمی خورد.
پدال های تعویض دنده فیبر کربنی آن قدر بی نظیر است که حتی صدم ثانیه در تعویض دنده تان وقفه ایجاد نمی کند. 488 GTB واقعا ماشین فوقالعاده ای است.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
من که این ماشینارو فقط تو خواب می بینم