ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

شیوه جدید ژن درمانی، جان پسری را که بیماری نادر پوستی داشت نجات داد

کودکی ۷ ساله که ۸۰ درصد از پوست خود را در جریان مبارزه با یک بیماری ژنتیکی از دست داده بود با استفاده از یک روش آزمایشگاهی توانست حیاتی دوباره پیدا کند. لایه اپیدرم پوست ...

محسن وفانژاد
نوشته شده توسط محسن وفانژاد | ۱۸ آبان ۱۳۹۶ | ۱۴:۰۰

کودکی ۷ ساله که ۸۰ درصد از پوست خود را در جریان مبارزه با یک بیماری ژنتیکی از دست داده بود با استفاده از یک روش آزمایشگاهی توانست حیاتی دوباره پیدا کند. لایه اپیدرم پوست این کودک به وسیله پوست رشد داده شده در آزمایشگاه به وسیله سلول های بنیادی دوباره بازیابی شد و حالا دو سال پس از جراحی های دشوار، او زنده است و به مدرسه بازگشته.

اپیدرمولیزیس بولوسا نام یک بیماری غیر قابل درمان نادر و ژنتیکی است که در آن لایه اپیدرم پوست از بین می رود. به مبتلایان به این بیماری عمدتا «کودکان پروانه ای» گفته می شود که دلیل آن شکننده بودن و تردی پوست است.

در ژوئن ۲۰۱۵، این کودک وقتی که به بیمارستان مراجعه کرد ۶۰ درصد از پوست بدن خود را از دست داده بود. دچار عفونت شده بود و تب بالایی داشت و همه درمان های دیگر نیز موثر ظاهر نشدند. تنها راه برای نجات او مسیری نو و آزمودنی بود.

در مجموع، نزدیک به یک متر مربع پوست ترانس ژنیک به بدن این کودک پیوند داده شد

محققان ابتدا به وسیله نمونه برداری از پوست، سلول های بنیادی را از اپیدرم او جدا کردند. سلول های بنیادی به صورت ژنتیکی دستکاری شدند تا این جهش را که سبب بیماری می شود از بین ببرند. سپس این سلول دستکاری شده در محیط آزمایشگاهی رشد داده شد تا پوست جدیدی ساخته شود.

در ماه اکتبر همان سال، این کودک پروانه ای اولین عمل جراحی خود را پشت سر گذاشت و نتیجه بسیار امیدبخش بود. سپس با چندین عمل جراحی دیگر، وضعیت او بهبود بیشتری پیدا کرد.

به گفته دکتر توبیاس هیرش در مجموع، نزدیک به یک متر مربع پوست ترانس ژنیک به بدن این کودک پیوند داده شد تا کل ۸۰ درصد ناحیه از دست رفته پوست او را در بر گیرد.

در فوریه ۲۰۱۶، کار جراحی تمام شد و پوست او حالا به خوبی در حال رشد است و در برخی نواحی نیز پزشکان شاهد شکل گیری مو نیز هستند.

این اتفاق شگفت انگیز، اولین و بزرگترین موفقیت پژوهشگران در زمینه پیوند پوست ترانس ژنیک به حساب می آید و امید است که در بیماری های دیگر نیز بتوان از آن بهره برد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (4 مورد)
  • Erfaan Zandii
    Erfaan Zandii | ۱۹ آبان ۱۳۹۶

    خدایا شکرت و آفرین به این محققان تلاشگر

  • δγι λ⇝ (عـــــلـــــــی)
    δγι λ⇝ (عـــــلـــــــی) | ۱۸ آبان ۱۳۹۶

    اين مطلب در حد خبر بود، کاش بیشتر توضیح بدین و کاملش کنین بعدن، از علت بوجود اومدن بیماری و ژنی که توش دخیله تا اصلاح دی‌ان‌ای با رتروویروس…

  • جانی سینز علیه کریتوس
    جانی سینز علیه کریتوس | ۱۸ آبان ۱۳۹۶

    کاش میشد ژن بدا رو درمان کنن ژن خوب بشن.

  • nexaen
    nexaen | ۱۸ آبان ۱۳۹۶

    چه مطلب خوبی بود - مرسی از ارسالش

مطالب پیشنهادی