درمان دیابت نوع ۱ ساده تر خواهد شد
تیمی از پژوهشگران شیوه ای انقلابی برای درمان دیابت نوع ۱ یافته اند که از تار عنکبوت الهام گرفته است. دانشمندان رشته های قابل ایمپلنت نانویی ساخته اند که قادر است صدها هزار سلول تولیدکننده ...
تیمی از پژوهشگران شیوه ای انقلابی برای درمان دیابت نوع ۱ یافته اند که از تار عنکبوت الهام گرفته است. دانشمندان رشته های قابل ایمپلنت نانویی ساخته اند که قادر است صدها هزار سلول تولیدکننده انسولین را روی خود جای دهد و در موقع لزوم نیز از بدن خارج شود.
دیابت نوع ۱ حالتی است که سیستم ایمنی بدن انسان به پانکراس حمله کرده و سلول هایی که وظیفه تولید انسولین دارند (جزایر لانگرهانس) را از بین می برند. پژوهشگران سال ها تلاش کردند تا به نحوی این سلول ها را دوباره به بدن بازگردانند اما سیستم ایمنی بدن آن ها را باز پس می زند و برای آنکه عملکردی داشته باشند شخص نیازمند داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی است.
یکی از راه های مقابله با این مشکل، پوشاندن جزایر لانگرهانس جدیدی است که وارد بدن می شود. اما وقتی این سلول ها تک تک پوشش داشته باشند قابلیت برقراری ارتباط با یکدیگر را هم از دست می دهند.
بنابراین پژوهشگران رشته های تو خالی نانویی ساخته اند که سلول های تولیدکننده انسولین در داخل آن ها قرار می گیرد و ضمن محافظت شدن در برابر سرکوب سیستم ایمنی، می تواند به فعالیت خود در حالتی طبیعی تر ادامه دهد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.