بررسی بازی امیرو؛ ساده، زیبا و گاهی هم دریا زده
امیرو ماهی بگیر را می توان در یک جمله توصیف کرد: عنوانی عالی که در مهمترین بخشش به اندازه کافی خوب نیست. بازی از بعد فنی و به خصوص هنری عملکرد خوبی از خودش به ...
امیرو ماهی بگیر را می توان در یک جمله توصیف کرد: عنوانی عالی که در مهمترین بخشش به اندازه کافی خوب نیست. بازی از بعد فنی و به خصوص هنری عملکرد خوبی از خودش به جای می گذارد و موسیقی هم به مهمترین هدفش که القای حس و حال جنوب است، می رسد ولی زمانی که بحث گیم پلی به میان می آید امیرو از نفس می افتد.
بازی داستان ماهگیری با نام امیر را روایت می کند که در سواحل صخره ای جنوب ایران و غارهای عمیق خلیج فارس غواصی می کند و به شکار ماهی می رود. در طول این سفر، شما با او همراه هستید و باید هر موجود دریایی که می توانید را شکار کنید.
در هر مرحله امیر به زیر آب رفته و بعد از آنکه روی یک سنگ فرود آمد شروع به انداختن نیزه به سمت ماهی ها می کند؛ کافیست انگشت تان را در هر جهتی که می خواهید نیزه پرتاب شود نگه دارید و بعد از چند لحظه بردارید تا تیر به سمت موجودات زنده آب حرکت کند.
پس از آنکه ماهی ها تمام شدند، به پایین تر می روید و دوباره با ایستادن روی سنگی شروع به پرتاب نیزه می کنید. این روند نیز تا زمانی که در پایان به کف دریا برسید ادامه دارد. البته همه چیز به آن آسانی که حدس می زنید نیست. امیر یک کپسول اکسیژن به همراه خودش حمل می کند و پرتاب هر نیزه برابر با کاهش این کپسول خواهد بود.
اگر در پایان اکسیژتان تمام شود یا به اندازه کافی ماهی شکار نکنید مجبورید از اول مرحله را آغاز کنید. جدا از اینکه کوسه ها، عروس های دریایی، لاک پشت ها و مارماهی ها مانع رسیدن بازیکن به هدف شان می شوند. در این بین نیز می توانید با خرید قایق های بهتر، نیزه های قوی تر و یک لباس غواصی متفاوت مجهز تر به غواصی بروید.
در بخش گیم پلی سازنده تمام تلاشش را کرده تا سادگی مکانیزم ها، امیرو را خسته کننده نکند، با این وجود آن ها تا حدودی ناموفق بودند و بازی بیشترین ضربه اش را از همین قسمت می خورد. مشکل اینجاست توسعه دهنده خیلی دیر به دیر ویژگی های جدید به عنوانش تزریق می کند.
در خیلی از مراحل باز با همان تکرار مکررات اما در زمانی طولانی تر طرف هستیم. مکانیزم های گیم پلی بازی کشش این همه تکرار را ندارند و اگر توسعه دهنده با کمتر کردن مرحله ها، المان های جذاب ساخته اش را پخش می کرد مطمئنا با اثر سرگرم کننده تری رو به رو بودیم.
البته در گفت و گویی که با استودیوی ناتیلوس داشتیم، آن ها وعده دادند که در آپدیت های آینده محیطی به بازی اضافه خواهد شد که تغییرات زیادی را در بخش گیم پلی به وجود می آورد:
یک آپدیت قبل عید خواهیم داشت که در آن محیطی جدید همراه با دشمن های جدید اضافه می شود. برای بعد از عید هم قرار است که لیدربورد و ایونت آنلاین و همچنین آخرین محیط بازی که دارای یک مکانیک کاملا جدید هست را در بازی قرار دهیم.
اما با وجود ضعف در گیم پلی، توسعه دهنده در قسمت شنیداری و دیداری عنوانش چیزی کم نمی گذارد. خود شخصیت امیر طراحی خیلی خوبی دارد و هر چند محیط های کلی دیر به دیر عوض می شوند اما وجود پس زمینه های متفاوت، ماهی گوناگون و رنگ بندی مناسب بازی را به یکی از زیباترین عناوین ایرانی تبدیل کرده است.
نهایت هنر سازندگان را در قسمت گرافیک نیز می توان در توجه به جزییات کشف کرد؛ هر چه قدر که پایین تر می روید رنگ محیط عوض می شود. جالب اینجاست بدانید که سازنده برای ساخت این عنوان، از موتور اختصاصی خودش استفاده کرده است.
برای موسیقی هم باز همین کیفیت بالا را شاهد هستیم. افکت های صوتی که در طول غواصی و شکار موجودات می شنوید بازی را باور پذیرتر کرده و تنوع خوب موسیقی های بازی که کاملا یادآور حال و هوای جنوب هستند باعث شده تا بازی در بخش شنیداری نمره قابل قبولی بگیرد.
امیرو بازی خوبی است. در هفتمین جشنواره بازی های رایانه ای تهران که چند روز پیش برگزار شد نیز توانست با سه بازی موبایل دیگر بیشترین سهم از جایزه ها را به دست بیاورد. با این وجود بازی در بخش گیم پلی دارای کاستی هایی هست و امیدواریم در قسمت دوم که سازنده برای ساختش برنامه دارد، مشکلات کنونی را نیبینیم.
امیرو ماهی بگیر
سازنده: استودیو ناتیلوس | قیمت: رایگان با پرداخت درون برنامه ای | دسته بندی: — |
سیستم عامل: اندروید | حجم: 37.1 مگابایت | زبان: — |
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.