وقتی گوگل اسیستنت تیراندازی می کند؛ چه کسی مسئول است؟
خوب یا بد، گوگل اسیستنت تقریباً از پس هرکاری بر می آید؛ از وظایف ساده گرفته تا روشن کردن چراغ های خانه، تنظیم یادآور و حتی تقلید از الگوی صحبت انسانی. توانایی های هوش مصنوعی ...
خوب یا بد، گوگل اسیستنت تقریباً از پس هرکاری بر می آید؛ از وظایف ساده گرفته تا روشن کردن چراغ های خانه، تنظیم یادآور و حتی تقلید از الگوی صحبت انسانی. توانایی های هوش مصنوعی این دستیار به قدری زیاد است که گاهی ترسناک به نظر می رسد. اما تازه ترین توانایی (غیررسمی) دستیار گوگل، اندکی شرورانه است.
هنرمندی به نام الکساندر ربن اخیراً به دستیار خود شلیک با اسلحه را آموخته است. خوشبختانه قربانی آزمایش او نه یک موجود زنده، بلکه یک سیب بوده است. در ویدیویی 30 ثانیه ای به نام «گوگل تیر می زند»، ربن را مشاهده می کنیم که می گوید: «اوکی گوگل، سلاح را فعال کن» و کمتر از یک ثانیه بعد، سلاح شلیک می شود و عبارت «بسیار خب، در حال فعال کردن سلاح» به گوش می رسد.
در سطحی ترین حالت، این ویدیوی 30 ثانیه ای چندان تاثیرگذار نیست و بیشتر شبیه یک حقه پیش پا افتاده به نظر می رسد. اما وقتی یک گام به عقب برداریم و موضوع را از زوایای دیگر بررسی کنیم، این پروژه می تواند بحثی بر سر حد و مرز کارهایی که هوش مصنوعی قادر به انجام آنهاست به راه بیندازد.
همانطور که ربن خود توضیح می دهد: «گفتمان درباره چنین دستگاهی از وجود فیزیکی آن مهم تر است». او برای این پروژه گوگل اسیستنت را انتخاب کرد اما می گوید که امکان انجام آن با آمازون اکو «یا هر دستگاه درون داد دیگری» نیز وجود داشته است. علاوه بر این، دستگاهی که با فرمان ربن فعال شد می توانست هر چیز دیگری، از صندلی ماساژ دهنده گرفته تا بستنی ساز باشد.
اما ربن تصمیم گرفت تا گوگل اسیستنت را به سلاح مجهز کند. و با توجه به نگرانی های به وجود آمده در قبال هوش مصنوعی Duplex گوگل بعد از برگزاری کنفرانس توسعه دهندگان I/O و نیز تیراندازی های به ظاهر پایان ناپذیر در ایالات متحده، به نظر می رسد که او دست به انتخاب های درستی زده باشد.
در این مثال، ربن شخصی بود که فرمان فعال سازی سلاح را صادر کرد. بنابراین او کسی است که مسئولیت این کار را برعهده دارد. اما در جهانی که یادگیری ماشینی، هوش مصنوعی را آنقدر هوشمند کرده که بتواند به نیازهای ما رسیدگی کند، تصور این موضوع کار سختی نیست که در صورت دسترسی به سلاح، دستیارهای دیجیتالی یک روز قادر به کشتن افرادی خواهند بود که ما را ناراحت کرده اند. در این صورت چه کسی مسئول مرگ آن افراد خواهد بود؟
بیان این موضوع که ما باید دسترسی هوش مصنوعی را به دیوایس های خطرناک مسدود کنیم آسان است. اما بسیاری از افراد از همین حالا سلاحی در اتومبیل خود دارند و ضمناً نیازی به اشاره به پایگاه های نظامی نیست. شاید بتوانیم از کمپانی های حوزه تکنولوژی درخواست کنیم که تکنولوژی خود را به گونه ای توسعه دهند که قادر به آسیب زدن به افراد نباشد، اما اگر فرض را بر خیزش ماشین ها و ربات ها در برابر انسان ها بگذاریم، هیچ الگوریتم و هیچ نقشه ای جلودار آنها نخواهد بود.
برای من بخشی از پیام این ویدیو شامل پیامدهای بررسی نشده تکنولوژی و عبث بودن درنظرگیری تمام موارد استفاده احتمالی است.
شاید گوگل هیچوقت استفاده از اسیستنت را برای تیراندازی تصور نکرده باشد؛ اما تمام چیزی که ربن برای دستیابی به این هدف نیاز داشت قطعاتی بود که در استودیو اش رها شده بودند. «راه اندازی [دستگاه] بسیار آسان بود».
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
داریم به ترمیناتور واقعی نزدیک میشیم(منظورم ایران نیست منظورم بشره)
ایلان ماسک از همون اول گفت بعد هی میومدن ردش میکردن
دیجییاتو پوشش بده همین الان DNS Server های Cloudflare یعنی 1.1.1.1 که قبلاً خودتونم تو یه پست معرفیش کرده بودید فیلتر شد!!!
اینترنت شرکت فن آوا دارم و همین الان این اتفاق افتاد و باز کردن آی پی 1.1.1.1 با صفحه فیلترینگ مواجه میشه و تو سیستمم که این DNS ها ست بود تو عمل DNS Resloving اخطار میگیره و مجبور به بازگشت به DNS های گوگل شدم.
آقای مسرور دی ان اس کلودفلر خیلی وقته برای خیلی ها مسدود هست،از همون روز اول که خبرش اومد واسه من مسدود بود،ولی روی بعضی آی اس پی ها باز بود
ست کردن دی ان اس خارجی در ایران هیچ تفاوتی ایجاد نمیکنه مگر اینکه دی ان اس خودتون رو انکریپت کنید،حیف اینجا نمیشه مفصل وارد بحث و توضیحات شد
تفاوت تو سرعت برام مهم نیست بیشتر به خاطر Privacy بیشتر و دور حداقلی هم که شده از ISP از استفاده میکردم.
البته DNS های گوگلو میدونم خودشم شنود میکنه و حریم شخصی حالیش نیست سر همین قضیه DNS های کلود فلر رو ست کرده بودم اما واقعاً نمیفهمم چرا باید یه DNS Server فیلتر بشه؟!!!
جناب مسرور توی ایران از دی ان اس کلودفلر هم استفاده کنید باز هم هیچ تفاوتی با دی ان اس ایرانی از لحاظ امنیت نداره،برای امنیت باید دی ان اس رو انکریپ کنید،علتش هم روترهای شرکت زیرساخت هست
یادم نمیاد تو کدوم فیلم بود که این اواخر میدیدم اما دیالوگ مقدمه اش این بود: همه انسان ها در فطرتوشون قاتل بودنه، فقط باید موقعیتش پیش بیاد.
به نظرم کشور آمریکا نیاز داره یه ارتش قدرتمند رباتیک داشته باشه که از هوش مصنوعی گوگل یا هر شرکت دیگه ای بهره ببره.
عالیه