ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خودرو

بازگشت فیات به ایران با 16 محصول؛ خبری عجیب در شرایطی غیر قابل پیش بینی

فیات مدت هاست که پشت دروازه های صنعت خودرو کشورمان مشغول رایزنی برای حضور در بازار کشور است که البته تاکنون نیز نتیجه مشخصی در بر نداشته است. درحالی‌ که آخرین حضور فیات در ایران ...

سپهر زنگنه
نوشته شده توسط سپهر زنگنه | ۹ تیر ۱۳۹۷ | ۱۲:۳۰

فیات مدت هاست که پشت دروازه های صنعت خودرو کشورمان مشغول رایزنی برای حضور در بازار کشور است که البته تاکنون نیز نتیجه مشخصی در بر نداشته است. درحالی‌ که آخرین حضور فیات در ایران با محصول سی ‌ینا تبدیل به تجربه تلخی برای خریداران این خودرو شد، اما این بار حضور این شرکت ایتالیایی در ایران رنگ و بوی دیگری دارد.
اما امروز رئیس انجمن صنفی واردکنندگان خودرو از شروع دوباره فعالیت خودروسازی فیات در کشورمان با ارایه چند محصول مختلف با برنامه تولید مشترک خبر داده است.فیاتمیثم رضایی در گفت و گویى با اشاره به همکاری شرکت فیات با کشور آذربایجان و تولید محصول در این کشور اظهار داشت : همانطور که می دانید آذربایجان در سال های اخیر رشد اقتصادی و تولید ناخالص داخلی بالایی داشته و با وجود منابع بسیار کمتر از ایران توانسته پیشرفت خوبی داشته باشد که همکاری با فیات در سایت آذربایجان نیز از همین دست است  البته که این شکل از همکاری تنها با حمایت های دولت آذربایجان از بخش خصوصی شکل گرفته که امیدواریم مسئولان ما در دولت و وزارت صنعت نیز از این الگوها استفاده کنند.

وی در رابطه با فعالیت دوباره شرکت فیات در ایران و اخذ مجوزهای قانونی لازم در این حوزه ،گفت: در این قرارداد مشترک قرار بر این است که به واسطه دانش فنی و توانایی گروه فیات در طراحی، تولید و تامین خودروهای سواری و تجاری سبک و نیاز ما به آموزش فنی، اطلاعات و پشتیبانی در این رابطه ، فیات امتیاز تولید انحصاری، فروش و خدمات پس از فروش در بازار ایران را به شرکت آرتمن موتور کیش نماینده رسمی فیات در ایران اعطا کند.فیاتوی افزود: گروه خودروسازی فیات در قالب قرارداد همکاری که با این شرکت داشته همچنان امکان فعالیت در ایران را دارد اما به دلایلی فعالیت های این شرکت درکشورمان متوقف شده بود که اکنون با تغییراتی مدیریتی شاهد ورود محصولات و همچنین تولید مشترک برند فیات در کشورمان خواهیم بود.
رضایی در خصوص مدل های محصولات و نحوه عرضه آن نیز گفت: آنطور که در قرارداد پیش بینی شده 16 محصول برای همکاری تولیدی و وارداتی پیش بینی شده که با توجه به نیاز بازار، استانداردهای داخلی و همینطور قوانین صنعت خودروی ایران انتخاب و به بازار عرضه خواهد شد.

همچنین در این قرارداد آمده که ارائه محصولات به صورت CBU (واردات خودرو کامل) خواهد بود و پس از آن می تواند به صورت گام به گام در یک برنامه زمان بندی توسعه و بهبود یابد و پس از فراهم سازی زیر ساخت ها نسبت به تولید محصولات به شکل CKD اقدام کند.فیاترئیس انجمن صنفی واردکنندگان خودرو ادامه داد: در شرایط کنونی بازار خودرو ایران و همچنین فضای بین الملل و خصومت کشورهای اروپایی و امریکایی همواره انتظار کارشکنی در قراردادهای مفید و مثبت تجاری می رود که این امر موجب عدم تایید واضح همکاری شرکت های اروپایی با ایران می شود که این نیز به حمایت و همکاری دولت از شرکت ها برای ادامه فعالیت هایشان نیاز دارد.
وی تاکید کرد:  شرکت های واردکننده خودرو پیرو منویات مقام معظم رهبری در خصوص عدم واردات مطلق و همکاری با شرکت های خارجی با هدف انتقال دانش فنی و تولید مشترک تمامی تلاش خود را به کار بسته اند تا در قالب قراردادهای شفاف مثبت اقدام به تولید محصولات در خاک کشورمان کنند و در این راستا امیدواریم دولت نیز همکاری های لازم را داشته باشد.
رئیس انجمن صنفی واردکنندگان خودرو با اشاره به مشکلات کنونی بازار خودرو و تصمیمات دولتی گفت: در شرایط فعلی حداقل انتظار این است که وزارت صنعت برای ورود این شرکت ها و آغاز فعالیت هایشان که همگی با هدف تولید مشترک خواهد بود همکاری کند و مانند قبل فقط مشغول صدور بخشنامه های دست و پاگیر در این رابطه نباشد.فیات

تمام این موارد درحالی مطرح می شود که چند روز قبل واردات خودرو به کشورمان رسما ممنوع اعلام شد و مشخص نیست که فعالیت فیات برای واردات اولیه به شکل CBU چطور می تواند با وجود این ممنوعیت به واقعیت مبدل شود.

از سوی دیگر، فیات چند سالی است که با گروه آمریکایی کرایسلر (مالک برندهای جیب، دوج و ...) ادغام شده است و فعالیت این شرکت برای واردات مستقیم به ایران یا مونتاژ محصولاتش در کشور با توجه به روابط بین آمریکا و ایران می تواند بسیار دور از ذهن باشد.

در نهایت باید منتظر ماند و دید که نتیجه نهایی انتشار چنین خبری در شرایط فعلی چه می شود، اما خوب است بدانید که ارزان قیمت ترین محصولات فیات در بازار اروپا در حدود 12000 دلار قیمت دارند و از این رو با توجه به قیمت فعلی ارز و تعرفه های گمرکی، رسیدن محصولات فیات به بازار ایران با قیمت های کمتر از 100 میلیون تومان بعید به نظر می رسد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (9 مورد)
  • اردلان
    اردلان | ۹ تیر ۱۳۹۷

    میخوان یجور دیگه پول مردم رو بالا بکشن.
    امان از دست این آقا زاده های دزد

  • Kourosh Usefi
    Kourosh Usefi | ۹ تیر ۱۳۹۷

    باید احمق باشن که نیان و از اینجا برن کجا بهتر از اینجا،نه کسی به قیمتها نگاه میکنه نه کسی بهشون واسه سود کلان گیر میده کشور راحت و بدون مشکل راهشو یاد بگیرن دوتا اقا زاده پیدا کنن نونشون تو روغنه،هر شرکتی که از اینجا بره واقعا احمقه

  • خسی
    خسی | ۹ تیر ۱۳۹۷

    درود

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی