همه فرزندان موزیلا: ۵ ابزار کاربردی و کمتر شناخته شده از توسعه دهندگان فایرفاکس
تقریبا همه موزیلا را با فایرفاکس میشناسند؛ مرورگری که بعد از گوگل کروم، محبوبترین برنامه مرور وب در سراسر دنیاست. با این وجود، موزیلای با تجربه ابزار کاربردی دیگری هم در چنته دارد که شاید ...
تقریبا همه موزیلا را با فایرفاکس میشناسند؛ مرورگری که بعد از گوگل کروم، محبوبترین برنامه مرور وب در سراسر دنیاست. با این وجود، موزیلای با تجربه ابزار کاربردی دیگری هم در چنته دارد که شاید بعضیهایشان زیر سایه مرورگر روباه نشان پنهان مانده باشند.
احتمالا میدانید که موزیلا سرویس ایمیلی به نام Thunderbird هم دارد و چندی پیش اپلیکیشن بوکمارکینگ Pocket را به تصاحب خود درآورده. ولی اینها به قدر کافی شناخته شده هستند.
امروز و در این مقاله، از سرویسهایی صحبت میکنیم که شاید تا حالا اسمشان را هم نشنیده باشید؛ سرویسهایی که موزیلا سالهاست در پس هیاهوی تبلیغاتی فایرفاکس مشغول توسعه آنها بوده و همگی از کیفیت بالایی برخوردار هستند. برای آشنایی با این سرویسها و اپها، مقاله را تا پایان دنبال کنید.
Notes by Firefox: اپی برای همگامسازی یادداشتها میان رایانه و موبایل
Notes یکی از جدیدترین پروژههای آزمایشی موزیلاست که به شکل اپ اندرویدی برای گوشیهای موبایل منتشر شده. نوتس در واقع نسخه موبایل نرمافزاری است که مدتی پیش برای برنامه تست پایلوت موزیلا ارائه شد.
همانطور که میتوانید حدس بزنید، کاربرد این اپ همگامسازی نوشتههاست. هر چه در رایانه نوشتهاید بلافاصله به موبایل منتقل میشود و بالعکس، البته با مزیتی بزرگ: تمامی یادداشتها به طور کامل رمزنگاری میشوند.
نسخه موبایل Notes by Firefox در گوگل پلی منتشر شده که میتوانید همین حالا دریافتش کنید.
Firefox Lockbox: پسورد منیجری امن برای کاربران آیفون
اگر چه خود فایرفاکس دارای یک پسورد منیجر داخلی به نام Firefox Sync هست، اما این ویژگی فقط برای مرورگر کاربرد دارد نه برای خارج از آن. Lockbox آمده که خارج از فضای فایرفاکس هم بتواند از رمزهای عبور شما محافظت کند.
به لطف لاک باکس میتوانید از خصوصیات پسورد منیجر درون برنامهای فایرفاکس در فضای دسکتاپ و گوشی بهره ببرید و بدون نیاز به وارد کردن رمز عبور، در اپلیکیشنهای مختلف ورود کنید. با داشتن لاک باکس میتوانید رمزهای عبور را در اپلیکیشنهای مختلف کپی/پیست کنید یا بگذارید که اپلیکیشن این کار را به طور خودکار برایتان انجام بدهد.
لاک باکس با پشتیبانی از اثر انگشت و فیس آیدی و انکریپشن ۲۵۶-بیتی یکی از امنترین و قابل اعتمادترین پسوردمنیجرهای رایگان iOS به شمار میآید.
Internet Health Report: گزارش سالیانه موزیلا از سلامت اینترنت
آوریل ۲۰۱۸ بود که موزیلا نخستین گزارش سلامت اینترنت خود را منتشر کرد که این موضوع قرار است به یک سنت سالیانه تبدیل شود. گزارشی که از آن صحبت میکنیم برای همه رایگان بوده و میتوانید آن را در قالب پی دی اف دریافت یا به صورت آنلاین مطالعه کنید.
موزیلا در این گزارش به سؤالات متداول مردم در مورد حریم خصوصی، امنیت، آزادی و مفاهیمی مثل فراگیری دیجیتال، سواد وب و تمرکززدایی میپردازد. در واقع هدف کلی از ارائه این گزارش آشنایی با مفاهیمی است که جهان اینترنت را دستخوش تغییر قرار میدهند و آینده آن را میسازند.
آخرین گزارش منتشر شده را میتوانید همین حالا با کلیک روی این لینک دانلود کنید.
IRL Podcast: پادکست موزیلا در مورد سبک زندگی آنلاین
شاید بسیاری از شما از پادکستهای موزیلا باخبر نبودید. در IRL به موضوعاتی مثل تأثیر اینترنت بر زندگی واقعی و دیجیتالی انسانها پرداخته میشود و ورونیکا بلمونت در مورد چیزهایی صحبت میکند که شاید تا حالا به آنها توجهی نداشتهاید.
البته که بعضی پادکستهای IRL به سوژههای داغ روز میپردازند و معمولا در آنها از یک متخصص هم برای اظهار نظر دعوت میشود. اگر کمی زمان بگذارید و به زبان هم تسلط خوبی داشته باشید، مطمئنا از پرداخت متفاوت IRL به جنبههای اجتماعی و انسانی مشکلات آنلاین لذت خواهید برد.
به عنوان مثال، موضوع محوری آخرین اپیزود IRL اطلاعاتی بود که با کلیک روی آیکن "Accept" یک ربات یا انسان، ممکن است به خطر بیفتند؛ نگاهی هوشمندانه به مسئله حریم شخصی و هزینههای گزافی که در صورت عدم حفاظت از آن باید بپردازید.
خانم بلمونت به تازگی فصل سوم IRL را استارت زده و تا امروز ۱۴ قسمت پادکست منتشر کرده که میتوانید به همگی از طریق کلیک روی این لینک دسترسی داشته باشید.
Hubs by Mozilla: چت ناشناس در محیط جذاب واقعیت مجازی
موزیلا در صدد است تا به کمک مرورگر Firefox Reality، تجربه بهتری از دنیای در حال پیشرفت و توسعه واقعیت مجازی را به ارمغان بیاورد. اما فراتر از آن، هدف موزیلا برداشته شدن دیوار میان پلتفرمهای بسته است.
Hubs جایی است که در آن هر شخص میتواند یک چت روم مجازی ساخته و از دیگران با یک لینک برای ورود به آن دعوت کند. برای ورود به چت لازم است برای خودتان یک آواتار انتخاب کرده و سپس از میکروفون برای صحبت با سایر افراد استفاده کنید.
در Hubs خبری از گفتگوی نوشتاری نیست و تمام ارتباطات از طریق صدا انجام میگیرد. نکته بعد این که جهت استفاده نیازی به حساب کاربری فایرفاکس ندارید و برای شرکت در گفتگوها از مرورگر گوگل کروم هم میتوانید استفاده نمایید. و صد البته، بهترین تجربه از چت و گفتگو در این محیط را با هدستهای VR خواهید داشت.
در کنار سرویسهای بالا، بد نیست نیم نگاهی هم به سرویس Firefox Send داشته باشید. فایرفاکس سند به طور اختصاصی برای تبادل فایلهای حجیم در نت طراحی شده و عملکرد فوقالعادهای در این زمینه به نمایش میگذارد. آموزش کار با سند را میتوانید در این مقاله دیجیاتو مطالعه کنید.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
نمیدونم چرا من همچنان از فایرفاکس بیشتر از کروم خوشم میاد