ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

عادت‌هایی برای امنیت بیشتر
امنیت

هشت کاری که باید برای امنیت بیشتر به انجام آن‌ها عادت کنیم

به خیال خودتان با نصب یک آنتی‌ویروس قدرتمند همه مشکلات حل می‌شوند و دیگر هیچ خطری تهدیدتان نمی‌کند؟ نه اینطور نیست. آنتی ویروس‌ها مفیدند، درست؛ اما باید به یک سری کار ساده نیز در فضای ...

نیما فرشین
نوشته شده توسط نیما فرشین | ۲۶ شهریور ۱۳۹۷ | ۲۰:۰۰

به خیال خودتان با نصب یک آنتی‌ویروس قدرتمند همه مشکلات حل می‌شوند و دیگر هیچ خطری تهدیدتان نمی‌کند؟ نه اینطور نیست. آنتی ویروس‌ها مفیدند، درست؛ اما باید به یک سری کار ساده نیز در فضای آنلاین عادت کنید تا به مشکلات بزرگ برنخورید. در ادامه به ۸ عادتی می‌پردازیم که تمام کاربران باید حین گشت و گذار در محیط آنلاین آن‌ها را رعایت کنند.

۱) جاوا را همیشه به‌روز نگه دارید


عادت‌هایی برای امنیت بیشتر

بگذارید برایتان روشن کنم: اگر به جاوا احتیاج ندارید اصلا نباید آن را نصب کنید. اما اگر حالا به هر دلیلی مجبورید به سراغ جاوا بروید، همیشه حواستان به آپدیت بودن آن نیز باشد.

۲) از اپ‌های مدیریت رمز عبور استفاده کنید


برخلاف چیزی که خودتان فکر می‌کنید احتمالا اغلب رمزهای عبورتان ایمن نیستند. شاید باورش سخت باشد اما الگوریتم پیدا کردن رمزهای عبور واقعا کار سختی نیست. چند وقت پیش مطلبی در مورد روش‌های هک رمز عبور نوشتم که اگر آن را خوانده باشید حتما تا الان فهمیده‌اید که پیدا کردن یک پسورد کار چندان سختی برای حرفه‌ای‌ها نیست.

به همین منظور به شما پیشنهاد می‌کنم که برای رمزگذاری روی حساب‌هایتان حتما از اپ‌های مدیریت رمز عبور یا همان پسورد منیجرها استفاده کنید. البته پیدا کردن یک پسورد منیجر خوب هم همیشه آسان نیست اما اگر همین الان ترغیب شدید که به سراغ یکی از این اپ‌ها بروید حتما این متنی که درباره پسورد منیجرهای پرطرفدار نوشته‌ام را به طور کامل مطالعه کنید.

۳) روی وبکم‌ها را بپوشانید


عادت‌هایی برای امنیت بیشتر

باورش سخت است اما اگر هکری بخواهد شما را از طریق وبکم زیر نظر بگیرد بدون اینکه بو ببرید این کار را به راحت‌ترین شکل ممکن انجام خواهد داد. پس اگر به وبکمتان احتیاج ندارید یا رویش را بپوشانید یا کاملا اتصال آن را به سیستم قطع کنید.

۴) استفاده از سیستم‌عامل‌های قدیمی را کنار بگذارید


روی دو درصد از پی‌سی‌های امروزی هنوز ویندوز XP نصب است؛ این یعنی بیش از ۲۸ میلیون دستگاه. این موضوع واقعا حساسیست. اصلا چرا باید یک نفر هنوز از سیستم‌عاملی که ۱۵ سال از عمرش گذشته استفاده کند.

اگر هنوز دارید از ویندوز XP استفاده می‌کنید بگذارید خیالتان را همین الان راحت کنم و بگویم که امنیتتان به شکلی جدی در خطر است. چراکه گارد امنیتی آن حتی جلوی تهدیدات ۱۵ سال پیش هم آنقدر مقاوم نبود چه برسد به تهدیدات پیشرفته امروزی. پس بیخیال سیستم‌عامل‌های قدیمی شوید و هر چه سریع‌تر به ویندوز ۱۰ یا آخرین نسخه سیستم‌عامل مک کوچ کنید.

۵) امنیت خود را با اسکنر اثر انگشت تضمین کنید


تقریبا تمام موبایل‌های امروزی، از پایین رده‌ها بگیرید تا پرچمداران برندهای مختلف، همگی اسکنر اثر انگشت دارند. از این موضوع نهایت استفاده را ببرید چراکه اثر انگشت جزو معدود چیزهاییست که هکرها به راحتی قادر به نفوذ در آن نیستند.

در صورتی هم که با حسگرهای اثر انگشت مشکل دارید و به نظرتان خیلی دقیق نیستند، روی این لینک کلیک کنید و حتما تا انتها آن را بخوانید. در آن به چند روش خیلی ساده اشاره کردم که با استفاده از آن‌ها می‌شود میزان دقت حسگرهای اثر انگشت را بالا برد.

۶) حواستان به باج‌افزارها باشد


عادت‌هایی برای امنیت بیشتر

در دیجیاتو زیاد در مورد باج‌افزارها صحبت کرده‌ایم اما شاید خیلی‌ها هنوز با این بدافزارها آشنایی چندانی نداشته باشند. به طور کلی با ورود یک باج‌افزار به سیستم، تمام داده‌های کاربر قفل می‌شود و هیچ راهی برای فرار از این موضوع وجود نخواهد داشت مگر اینکه به هکرهای پشت صحنه یک باج به شدت گزاف بپردازید.

از این رو باید حواستان همیشه به باج‌افزارها باشد. مطمئن شوید که آنتی‌ویروستان در مقابل باج‌افزارها از شما محافظت می‌کند. اگر اینطور نبود ما یک سری پیشنهاد خوب برایتان از قبل آماده کردیم که بد نیست نگاهی به آن‌ها بیندازید.

۷) پَندام‌افزار‌ها را پاک کنید


متاسفانه حافظه بیشتر موبایل‌ها و کامپیوترهای امروزی پر‌ شده‌ از یک سری اپلیکیشن‌ از پیش نصب شده. به این اپلیکیشن‌ها در فارسی پَندام‌افزار می‌گویند و در بیشتر مواقع به جز پر کردن حافظه قابلیت چندان خاصی هم ندارند.

جالب‌تر اینکه در برخی اوقات پَندام‌افزار‌ها تبدیل به حفره‌های امنیتی خاصی می‌شوند که هکرها خیلی دوستشان دارند. پس بیایید زودتر از شرشان خلاص شوید تا به مشکلات جدی‌تری برخورد نکردید.

۸) SSID روترتان را مخفی کنید


عادت‌هایی برای امنیت بیشتر

مخفی نکردن SSID روترها نیز دردسرهای خاص خودش را دارد و به راحتی نباید از این موضوع گذشت. جدای از اینکه دیگران می‌توانند خیلی راحت مودمتان را هک کنند و به آن متصل شوند، تهدیدات خطرناک‌تری پیش‌رویتان وجود دارد که نباید به آن‌ها بی‌توجه باشید.

برای جلوگیری از دسترسی دیگران به SSID روترتان، خیلی راحت آن‌ را مخفی کنید تا امنیتتان بیش از پیش حفظ شود. راهنمای کامل مخفی کردن SSID نیز در دیجیاتو هست. اگر بلد نیستید این کار را انجام دهید حتما به سراغش بروید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (5 مورد)
  • mahdi
    mahdi | ۲۶ شهریور ۱۳۹۷

    میشه بگید چطوری پندام نرم افزارها رو حذف کنیم چون فقط میشه غیر فعالشان کرد. البته به جز روت کردن راه دیگه ای هست؟

  • Ali Rahimi
    Ali Rahimi | ۲۶ شهریور ۱۳۹۷

    از موتور جستجوی DuckDuckGo استفاده کنید

  • Ali Rahimi
    Ali Rahimi | ۲۶ شهریور ۱۳۹۷

    از Tor استفاده کنید.

  • irajmirzazadehpy
    irajmirzazadehpy | ۲۶ شهریور ۱۳۹۷

    پوشاندن دوربین کامپیوتر و یا از کارانداختن وب کم و میکروفن از طریق تنظیمات بسیار مهم است .
    امنیت را در مقابل هکر های غیر دولتی در نظر بگیرید مثلا تصور امنیت در مقابل دولت ها یا شرکت هایی نظیر گوگل یک خیال خام است .
    اصولا اعتقادی به انتی ویروس ندارم به نظرم بروز رسانی سیستم عامل اعم از ویندوز یا لینوکس یا IOS یا Android بهترین راه حل هست .

    • OLD
      OLD | ۲۶ شهریور ۱۳۹۷

      حاجی اینجا سایت دیجاتو است
      سایت همسایه (زومیت) اونجا ساندیس پخش میکنن
      همه ادمین های سایتش هم یوزرهاش مثل خودت و امثال خودتون پی ساندیس و پاچه خواری و کاسه لیسی نظامن.باس یه سر بزنی اونجا اینجا جای تو نیست

مطالب پیشنهادی