ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کاوشگر فرصت
علمی

کاوشگر فرصت پس از 15 سال به سکوت ابدی فرو رفت؛ مرگ مریخ نورد رکورد شکن ناسا

پایان کار کاوشگر فرصت که از ماه ها پیش گرفتار توفان مریخ شده بود رسماً توسط ناسا اعلام شد. از 20 خرداد ماه سال جاری بود که فرصت به سکوت فرو رفت. با اینکه در ...

علی باقرزاده
نوشته شده توسط علی باقرزاده | ۲۵ بهمن ۱۳۹۷ | ۱۳:۱۲

پایان کار کاوشگر فرصت که از ماه ها پیش گرفتار توفان مریخ شده بود رسماً توسط ناسا اعلام شد.

از 20 خرداد ماه سال جاری بود که فرصت به سکوت فرو رفت. با اینکه در ابتدا تصور می شد که توفان به زودی پایان می یابد و پنل های خورشیدی امکان شارژ باتری ها و ادامه کار مریخ نورد را فراهم می کنند اما در عمل شرایط آن چنان که باید، ایده آل پیش نرفت.

ناسا اعلام کرده که آخرین تلاش ها برای تماس با این کاوشگر ناکام بوده و خداحافظی با این کاوشگر را تأیید کرده است. ناسا در این باره گفته که اگر کاوشگر فرصت نیروی کافی نداشته باشد، شانسی ندارد؛ زمستان مریخ در راه است و فرصت برای جان به در بردن از این شرایط نیاز به کارکرد گرم کننده ها دارد.

کاوشگر فرصت

پس از اتمام توفان، ناسا به کاوشگر فرصت 45 روز زمان داد تا با زمین تماس بگیرد. سپس زمان گوش فرا دادن به فرصت، به پایان رسید. پس از آن چندین بار برای برقراری تماس تلاش شد و آخرین دستور هم ارسال شد که بی نتیجه بود. اکنون بسیاری بر این عقیده اند که مریخ نورد ناسا با صدماتی روبرو شده است.

پایان کار کاوشگر فرصت ناراحت کننده است اما نباید از یاد برد که این مریخ نورد زندگی طولانی و مفیدی را روی سیاره سرخ تجربه کرد. 15 سال قبل در 25 ژانویه سال 2004 برای مأموریتی تنها 90 روزه به مریخ قدم گذاشت اما بسیار بیشتر از برآوردهای اولیه دوام آورد.

کاوشگر فرصت دریافت که مریخ، زمانی دارای اقیانوس هایی بوده. علاوه بر این جو مریخ را بررسی کرد. در سال 2014 موفق شد رکورد بیشترین مسافت طی شده در سطحی خارج از زمین را به نام خود ثبت کند. با تمام این خدمات می توان کاوشگر فرصت را ابزار ارزشمندی به حساب آورد.

خوشبختانه با پایان کار این کاوشگر، اکتشافات در سیاره سرخ به پایان نمی رسد. کاوشگر اینسایت در آذر ماه روی مریخ فرود آمد تا اطلاعات بیشتری از لایه های زیرین سطح مریخ کسب کند. دیگر کاوشگرهای اگزومارس و مارس 2020 هم به پرتاب نزدیک هستند.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • CANOPUS
    CANOPUS | ۲۵ بهمن ۱۳۹۷

    توفان ! کنجکاوی !

    طوفان ،

    فرصت که برای ماموریت 90 روزه رفته بود بعد 16 سال متوقف شد ، کنجکاوی هنوز فعاله !

    • علی باقرزاده
      علی باقرزاده | ۲۶ بهمن ۱۳۹۷

      متشکرم. اصلاح شد.

  • hyhzo
    hyhzo | ۲۵ بهمن ۱۳۹۷

    کاش ماهواره ایران میرف و بکسلش میکرد حد اقل این همه هزینه تو این شرایط به یه دردی میخورد

مطالب پیشنهادی