مدیرعامل اسنپ در پاسخ به انتقاد مدیران تاکسیهای آنلاین اصفهانی: ما از کره شمالی نیامدهایم
پنل «جذب سرمایه استارتآپها» در جشنواره وب و موبایل اصفهان بیشتر از آنکه به مشکلات پیرامون جذب سرمایه بپردازد، محل انتقاد دو استارتآپ حوزه حمل و نقل اصفهانی به اسنپ شد. عدم دریافت کمیسیون اسنپ ...
پنل «جذب سرمایه استارتآپها» در جشنواره وب و موبایل اصفهان بیشتر از آنکه به مشکلات پیرامون جذب سرمایه بپردازد، محل انتقاد دو استارتآپ حوزه حمل و نقل اصفهانی به اسنپ شد. عدم دریافت کمیسیون اسنپ از موتورسواران اسنپ پیک در اصفهان موضوعی بود که مورد انتقاد قرار گرفت.
پنل امروز با حضور «ژوبین علاقبند» مدیر عامل اسنپ، «عرفانی» و «شفیعی» مدیرعاملان «شیپنو» و «آسان تاکسی» دو استارتآپ اصفهانی حوزه حمل و نقل، «محمد گوهریان» بنیانگذار «گز سکه اصفهان»، «احمد ورد» مدیر صندوق پژوهش و فناوری اصفهان، «شایان شلیله» بنیانگذار جشنواره وب و موبایل برگزار شد.
شفیعی مدیر آسان تاکسی باور دارد که ما مشکلات خارجی نداریم اما مشکلات داخلی زیادی از قبیل قوانین وجود دارد برای مثال نمیتوان روی تسهیلات بانکی حساب کرد چون سود بالایی میگیرند: «من با هزینه شخصی آن را راهاندازی کردم و البته با همکاران خود شریک شدم تا از سود بهره ببرند. همچنین توانستم مشکلات بین بخش سنتی و استارتآپی را حل کنم به این صورت که با ارگانها همکاری کردم و الان اگر کسی بخواهد به آسان تاکسی ملحق شود باید در دفاتر پیشخوان دولت سرمایه گذاری کند.»
او همچنین عنوان کرد خدماتی مانند تعمیر رایگان اتومبیل برای رانندگان خود دارد و قصد دارد این خدمات را تا جایی افزایش دهد که رانندگان اسنپ به آسان تاکسی بپیوندند.
عرفانی ابتدا به برخی سرمایهگذاران که میخواهند سودی بیشتر از بانکها دریافت کنند انتقاد کرد و گفت شیپنو به صورت ارگانیک در حال رشد است اما وجود رقبایی مانند اسنپ که از موتورسواران اسنپ پیک کمیسیون دریافت نمیکنند به ما ضربه میزند و این عمل برخلاف قوانین رقابتی است چراکه ما نمیتوانیم مانند اسنپ از دریافت کمیسیون صرفهنظر کنیم؛ در نتیجه نیز چنین اقداماتی موجب از بین رفتن پلتفرمهای شهرستانی و بومی خواهد شد.
علاقبند نیز در پاسخ به این انتقاد عنوان کرد که اسنپ در قبال مبلغی که از سرمایه گذار خود دریافت کرده وظیفه دارد تا کسب و کار خود را توسعه دهد و به تعهدات خود عمل کند. به گفته او جذب سرمایه با هدف توسعه کسب و کار انجام میشود در این زمان نباید دغدغه سوددهی و کسب درآمد داشت:
«ما شاید الان کمیسیون دریافت نکنیم اما به زودی این کار را خواهیم کرد. این اقدام برای افزایش سهم بازار است و غیر اخلاقی و غیر قانونی نیست. اگر فکر میکنید غیر قانونی است میتوانید به شورای رقابت شکایت کنید. ضمن آنکه رشد اسنپ در سایر شهرها موجب اشتغالزایی برای جوانان همان شهرها خواهد شد. متاسفانه برخی به اسنپ به چشم یک پلتفرم بیگانه نگاه میکنند در صورتیکه اسنپ از کره شمالی نیامده و در ایران شکل گرفته و باعث اشتغالزایی جوانان ایرانی میشود.»
«گوهریان» در مورد تامین سرمایه شرکت دانش بنیان گز سکه و ورود به تابلو بورس توضیح داد که شرکتهایی با ارزش ۱۰۰ میلیون تومان هم میتوانند وارد تابلو شوند. او همچنین از شرکتهای استارتاپی خواست تا به میزان استفاده از پول بسیار توجه داشته باشند چراکه بیتوجهی در این زمینه میتواند مشکلاتی را به وجود بیاورد.
شلیله ابتدا در خصوص انواع شیوه های جذب سرمایه توضیحاتی ارائه کرد و درباره کراد فاندینگ، صندوقهای سرمایهگذاری خطرپذیر و انجل سورس توضیح داد. او معتقد است که جذب سرمایه از بورس مختص به کشورهایی است که استارتآپها در آنجا سالهاست که فعالیت دارند و قوانین بورسی به شکل درستی شکل گرفته است در حالیکه در ایران قوانین بورسی کار را سختتر کرده است:
«کراد فاندینگ اما به فرهنگ ما نزذیکتر است چون این امکان میدهد که افراد مختلف در کاری سرمایهگذاری کنند و این همان تامین سرمایهگذاری جمعی ست. اما متاسفانه الان این موضوع هم با مشکل مواجه شده و سرمایهگذاران از این کار منصرف شده اند چون هیچ کدام زبان مشترکی ندارد و نمیتوانند با یکدیگر صحبت کنند. اما در کشورهای دیگر قوانینی وجود دارد که ریسک پذیری را برای سرمایه گذار کمتر میکند درحالیکه در سایر کشور ما اینطور نیست. بنابراین تنها ارائه ایده جدید مهم نیست بلکه ایجاد زبان مشترک با سرمایه گذاری بسیار مهم است.»
ورد مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری اصفهان عنوان کرد که این صندوق برای اولین بار در ایران در سال ۸۴ تاسیس شد و تا سال ۹۵ تسهیلاتی با نرخی کمتر از بانکها به شرکتهای مستقر در پارک فناوری و دانشگاهها ارائه میکرد اما بعد از آن مسیر تغییر کرد و در سال ۹۶ سرمایه ۵ برابر و منابع ۴۰ برابر شد:
«تمرکز روی صنایع خلاق استان اصفهان است و آمادگی برای سرمایه گذاری بروی سایر استارت آپهایی که بخواهند خدمات خود را در اصفهان ارایه کنند در قدم بعدی خواهیم داشت.»
علاقبند نیز جذب سرمایه را یکی از دشوارترین کارهایی دانست که استارتآپها با آن روبرو هستند و یکی موارد کمک کننده ارائه یک ایده خوب است:
«اما تیمی که این داستان را اجرا میکنند بسیار مهم است چون باید در تمام زمینه ها متخصص باشد. سوم اینکه تیم باید هدف مشترکی داشته باشند چراکه در ابتدا زیانده هستند. البته سرمایه گذاری روی استارتآءهایی که بنیانگذاران آن قبلا شکست خوردهاند و تجربیاتی به دست آوردهاند بسیار راحت تر است. مشکل و نکته دیگر این است که استارتآپها بعد از دریافت سرمایه فراموش میکنند رابطه خود را با سرمایهگذار حفظ کنند.»
در بخش دیگری هم «سیاهپور» مدیرعامل شرکت پیسی دانلود داستان شکل گیری این شرکت را بازگو کرد. او گفت در سال ۱۳۸۱ به دلیل علاقه به جمعآوری نرمافزارها، تعداد زیادی نرمافزار داشته است و بعد از آن شروع به بازاریابی حضوری در فروشگاهها کرد اما این کار نتیجه بخش نبود و به همین دلیل سایت خود را راهاندازی کرد:
«منتها نفوذ اینترنت بسیار کم بود و درگاه بانکی اینترنتی وجود نداشت ضمن آنکه مردم اعتماد کافی به خرید اینترنتی نداشتند و به همین دلیل سایت دانلود نرم افزار راه اندازی کردم و پس از آن سایت فروشگاه راه اندازی شد چون ما توانسته بودیم اعتماد کاربران خود را بدست آوریم. سایت رشد بسیار خوبی داشت اما یک اشتباه در ثبت باعث شد تا سایت فیلتر شود و یک سال طول کشید تا توانستیم مدیریت سایت را بدست بگیریم. ضمن آنکه با مشکلات بسیاری در زمینه تحریم و آپدیت نشدن برنامه ها مواجه شدیم.»
او همچنین به استارتآپها توصیه کرد تا بر اساس علاقه شخصی خود وارد کار شوند، محتوای بهتری ارائه کنید تا از سایر رقبا جلو بزنید. ضمن آنکه اول به سودمندی کاربران اهمیت دهند و بعد از آن به سودآوری خود فکر کنند تا رضایت مشتریان را به همراه داشته باشند.
به گفته سیاهپور پیسی دانلود در حال حاضر ۱۵ کارمند و ۲۰۰ ترابایت اطلاعات دارد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
ما از کره شمالی خیلی هـم بهتریم .
ما از کـره شمالی خیلی هـم بهتریم .
هرکی مخالفه ، کـره خـ.َـره
گفتم حالا چی گفته میری تو متن چیزی نگفته که
فکر کردی حاج آقا قرائتی صحبت کرده رفتی پای صحبتش?