جعبه ابزار؛ معرفی بهترین شبکههای اجتماعی برای عاشقان کتاب
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که بعد از خواندن یک کتاب، بخواهید نظر و عقیده خودتان در مورد آن و یا برداشتتان از مفهوم کتاب را با دیگران به اشتراک بگذارید و نظرات ...
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که بعد از خواندن یک کتاب، بخواهید نظر و عقیده خودتان در مورد آن و یا برداشتتان از مفهوم کتاب را با دیگران به اشتراک بگذارید و نظرات آنها را نیز در مورد آن کتاب جویا شوید. از طرفی شاید پیش از خریدن کتاب مد نظرتان، احساس کنید که باید در مورد آن تحقیق کرده و با آگاهی از بازخوردهایی که خوانندگان دیگر در مورد آن داشتهاند به صورت آگاهانه اقدام به تهیه آن کنید.
از آنجایی که کتاب و کتابخوانی دنیایی با وسعت بسیار زیاد است، قطعا به اشتراک گذاری نظرات و آموختههایمان از آنچه که میخوانیم اگر بیشتر از خود کتابخوانی آموزنده نباشد، کمتر از آن هم نیست. در واقع این علاقه و تمایل به سهیم کردن دیگران در تجربه کتابخوانی با نام مطالعه اجتماعی (Social reading) معروف شده و میتواند باعث منظمتر شدن برنامه کتابخوانی و البته هدفدارتر شدن آن شود.
ایده مطالعه اجتماعی چیز جدیدی نیست و از سالهای گذشته در جوامع انسانی وجود داشته و با فرم کلوپها، گروهها و مسابقات کتابخوانی بین علاقهمندان به کتاب رواج داشته است. خوشبختانه حالا با وجود شبکههای کاربردی و اپلیکیشن های تبادل نظر در مورد کتاب این سنت دیرینه همچنان به قوت خود باقیست و ما در این مطلب تعدادی از آنها را به شما معرفی خواهیم کرد. با دیجیاتو همراه باشید.
Goodreads
گودریدز را میتوان بدون شک بهترین و کاملترین پلتفرم برای مطالعه اجتماعی دانست. این وبسایت که اپلیکیشن آن هم برای گوشیهای اندرویدی و iOS در دسترس قرار دارد با میلیونها کاربر کتابخوان میتواند مرجع بسیار خوب و کاملی برای تبادل اطلاعات در مورد کتابها و بحث و بررسی در مورد آنها باشد. با نام نویسی در گودریدز میتوانید کتابخانه اختصاصی خودتان را درست کرده و با طبقهبندیهای مختلفی که در آن تعیین میکنید، کتابهای خوانده شده، کتابهایی که قصد دارید در آینده بخوانید یا کتابهایی که در دست خواندن دارید را طبقه بندی کنید.
علاوه بر این در گودریدز قادر خواهید بود برای خود چالش کتابخوانی تنظیم و روند به انجام رساندن چالش خود را با دوستانتان مقایسه کنید. از آنجایی که این پلتفرم نوعی شبکه اجتماعی برای دوستداران کتاب است، امکان فالو کردن دوستان و دیدن روند کتاب خوانی آنها را نیز خواهید داشت و میتوانید به آنها کتاب پیشنهاد کنید یا از آنها پیشنهاد بگیرید.
نکته خوب دیگر در گودریدز دیتابیس کامل آن از کتابها و نویسندگان مختلف است که تقریبا هر کتابی که مدنظرتان است را در آن پیدا خواهید کرد تا در مورد آن با دیگران تبادل نظر کنید. برخی از امکانات گودریدز فقط از طریق نسخه تحت وب آن در دسترس است و برای استفاده کامل از امکانات آن بد نیست که علاوه بر دانلود اپلیکیشن، گهگداری سری هم به وبسایت گودریدز بزنید.
Goodreads
سازنده: Goodreads | قیمت: رایگان | دسته بندی: — |
سیستم عامل: iOS/اندروید | حجم: 30/132.8 مگابایت | زبان: — |
Glose
Glose هم یک شبکه اجتماعی برای کتابخوان ها است که به عنوان یکی از اپلیکیشن های تبادل نظر در مورد کتاب در دسترس قرار دارد. در Glose نوعی فید یا همان تایملاین اختصاصی دارید که پستها و آپدیتهای دوستان و کاربرانی که فالو میکنید در آن به شما نمایش داده میشود. با اینکه در نگاه اول این اپلیکیشن تمام امکانات متداول مورد انتظار از یک شبکه اجتماعی کتابخوانی را در اختیارتان میگذارد، اما وجود یک ویژگی میتواند آن را از سایر اپهای مشابه متمایز کند و آن هم چیزی نیست جز امکان خواندن مستقیم کتابها.
Glose این امکان را به شما میدهد که یا کتابهای الکترونیکی خودتان را در آن آپلود کرده و یا از بین مجموعه کتابهای خود اپ انتخاب کنید. در تب Activity کاربران میتوانند نظرات دیگران و بخشهای هایلایت شده آن کتاب را مشاهده کرده و نظرات خودشان را نیز بیان کنند. علاوه بر این در مد مطالعه کتاب هم ابزارهای خوبی برای به اشتراکگذاری نظرات و قسمتهای مورد علاقهتان با دیگران تعبیه شده است.
Bookself
تا چند سال پیش که هنوز استفاده از شبکههای اجتماعی فراگیر نشده بود، فرومها یا انجمنهای کاربری به کانون اصلی تبادل نظر کاربران اینترنت در حوزههای تخصصی مختلف تبدیل شده بودند. Bookself هم تقریبا از همین فرمت استفاده کرده و در آن هر کتاب یک فروم مخصوص به خود را دارد که هر کسی میتواند وارد آن شده و نظراتش را در مورد آن کتاب با سایر فالوئرها در میان بگذارد. در صورتی که بخواهید با هر کدام از کاربران ارتباط برقرار کنید هم گزینه پیام خصوصی این امکان را برایتان فراهم میکند.
Bookself همچنین بر اساس سلیقه شما و کتابهایی که تا به حال خواندهاید پیشنهاداتی به شما ارائه میکند و در کنار آن میتوانید تایپکهای داغ و فعال را هم مشاهده کنید. سایر امکاناتی که از یک اپ اجتماعی کتابخوانی انتظار داریم مثل امکان علامتگذاری کتابهای مورد علاقه، خوانده شده و در حال خواندن و هدفگذاری برای کتابخوانی هم در Bookself حضور دارند.
Bookself
سازنده: Bookself AB | قیمت: رایگان | دسته بندی: — |
سیستم عامل: iOS/اندروید | حجم: 11/30 مگابایت | زبان: — |
Bookship
از Bookship میتوان برای ساخت گروههای کتابخوانی خصوصی استفاده کرد. برای اینکار کافیست کتاب مدنظرتان را در آن انتخاب کرده و از دوستانتان بخواهید برای تبادل نظر در مورد آن به شما بپیوندند. با استفاده از این برنامه هر کسی میتواند به وسیله از ابزارهای تعبیه شده به بحث و تبادل نظر در مورد کتاب بپردازد.
میتوانید از صفحات کتاب عکس بگیرید و آن را با دوستانتان در میان بگذارید، اما Bookship از قابلیت OCR هم پشتیبانی میکند و این یعنی میتوانید به جای عکس، محتوای صفحات کتاب را در برنامه به اشتراک بگذارید.
اگر از علاقهمندان به کتابهای کلاسیک هستید و البته تمایل دارید آنها را به زبان اصلی بخوانید، نسخه الکترونیک مجانی تعداد زیادی از این کتابها در Bookship در دسترس قرار گرفته که میتوانید آنها را در خود اپلیکیشن مطالعه کنید.
Bookship
سازنده: The Hawaii Project, LLC | قیمت: رایگان | دسته بندی: — |
سیستم عامل: iOS/اندروید | حجم: 8/39 مگابایت | زبان: — |
Zuster
از آنجایی که شاید زمان زیادی از روزمان را صرف خواندن مقاله در وبسایتهای مختلف میکنیم، بد نیست پلتفرمی برای تبادل نظر در مورد آنها هم در دسترس داشته باشیم. Zuster برای همین کار طراحی شده و با طراحی سر راست و کاربردی خود به شما این امکان را میدهد تا گزارشها و مقالات موجود در بستر وب را به راحتی با دوستانتان به اشتراک بگذارید و در مورد آنها تبادل نظر کنید.
علاوه بر اپ اندروید، Zuster افزونهای هم برای گوگل کروم دارد که با آن میتوانید نظر خود را در مورد مقالات بیان کنید. این برنامه همچنین یک گزینه خواندن سریع هم در اختیارتان قرار میدهد. این مد با استفاده از الگوریتمهای یادگیری ماشین مهمترین بخشهای یک مقاله یا گزارش را استخراج کرده و با صرف کمترین زمان، بیشترین اطلاعات را در اختیارتان قرار میدهد.
در حال حاضر هنوز نسخه iOS این اپلیکیشن منتشر نشده اما گویا سازندگان برنامههایی برای آوردن Zuster به دستگاههای iOS هم در سر دارند.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
سلام
خانم عابدی معذرت میخوام کدوم از این برنامههایی که معرفی کردید برای کتابهای فارسی جامعتره؟
و کدومش کاربر فارسی زبان بیشتری داره؟
چون مثلاً اگه قرار باشه شما نظرات کاربران در مورد کتاب «برف بهاری» رو بخونید، قاعدتاً باید کاربر فارسی زبانی باشه که نظرش رو گذاشته باشه؟!
پیشاپیش بابت پاسخگویی تون ممنون