ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

بنیاد ملی توسعه فناوری افتتاح شد؛ ورود دولت به حوزه‌های بلاکچین و هوش مصنوعی

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با مشارکت سازمان صنعتی ملل متحد یونیدو، برنامه مشترک برای توسعه کسب‌وکار و اشتغال در ایران طراحی کرده که یکی از حوزه‌های اصلی آن صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات ...

آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۳۰ آبان ۱۳۹۸ | ۱۶:۵۵

وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با مشارکت سازمان صنعتی ملل متحد یونیدو، برنامه مشترک برای توسعه کسب‌وکار و اشتغال در ایران طراحی کرده که یکی از حوزه‌های اصلی آن صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات با تمرکز بر توسعه سه زیرشاخه بلاکچین، اینترنت اشیا و هوش مصنوعی است. صبح امروز (۳۰ آبان) این مرکز با نام بنیاد ملی توسعه فناوری با هدف پیشرفت این سه شاخه در کسب‌وکارهای ایرانی افتتاح شد.

«محمد نوروزی» رییس هیات مدیره بنیاد توسعه فناوری با ذکر این نکته که زندگی همه ما با تکنولوژی گره خورده اعلام کرد که آنها قصد دارند ۴ مدرسه بلاکچین، مدیریت سرمایه، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا را در بنیاد راه‌اندازی کنند تا افقی تخصصی برای مخاطبین ایران تهیه نمایند:

«این روزها که اینترنت در کشور قطع شده بیشتر از همیشه درک کرده‌ایم که زندگی‌ و کسب‌وکارها پوچ شده و همین موضوع نشان می‌دهد که چقدر اینترنت در زندگی تک تک مردم تاثیر گذار است.»

«سهیل وطن دوست» مدیرعامل بنیاد ملی توسعه فناوری با ذکر این نکته که کسب‌وکار و ماهیت آن در دوران امروزی به کل عوض شده و جوانان درگیر کسب‌وکارهای جدیدی هستند که پیش‌تر تصور آن نیز غیرممکن بود گفت: «امروزه در کسب‌وکارها اگر دانش را لحاظ نکرد، آن کسب‌وکار راه به جایی نخواهد برد.

به گفته وطن دوست آنها به سه فناوری مهمهوش مصنوعی، بلاکچین و اینترنت اشیا توجه دارند چرا که آینده از آن این سه تکنولوژی خواهد بود.  بسیاری از شرکت‌های بزرگ دنیای فناوری در این حوزه‌ها سرمایه‌گذاری‌های کلان داشته‌اند.و پیش بینی می‌شود ۲۵ درصد شغل‌های آینده در محوریت این سه حوزه باشد.

وطن دوست بازار هوش مصنوعی در خاورمیانه را یک بازار بزرگ دانست که به زعم او «متاسفانه ۴۸ درصد آن متعلق به کشورهای همسایه ایران است.» مدیرعامل بنیاد ملی توسعه فناوری باور دارد که ایران نیز باید از این حوزه‌ها درآمدزایی داشته باشد و موانع سد راه بر سر تحقق چنین موضوعی را این موارد شمرد:

«کندی سازمان‌های دولتی، خلا قوانین کشوری و فاصله طبقاتی دانشگاهی و همچنین از دست دادن نیروهای حاذق و حرفه‌ای که ایران را ترک گفته‌اند از جمله مواردیست که مانع شده بتوانیم از این تکنولوژی‌ها درآمدزایی داشته باشیم.»

به گفته وطن دوست آنها ماموریت دارند تا موضوع درآمدزایی از این سه مهم را عملیاتی کنند و در این راه به سه گزینه پژوهش و آموزش و تجاری‌سازی تمسک می‌جوید: «بنیاد وظیفه دارد تا مطالعات کاربردی را انجام دهد و در تدوین آیین‌نامه‌های مهم به سازمان‌های دولتی کمک کند.»

به گفته مدیرعامل بنیاد توسعه فناوری آنها می‌خواهند با نهادهای بین‌المللی همنکاری کنند تا شرکت‌های تشکیل شده در این حوزه بتوانند محصولات خود را در عرصه جهانی عرضه نمایند.

بنیاد ملی توسعه فناوری یک شرکت خصولتی به شمار می‌رود که با همکاری نهادهای وزرات تعاون، کارو رفاه اجتماعی، صندوق کارآفرینی امید، یونیدو، منطقه ویژه اقتصادی پیام، جهاد دانشگاهی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزرات میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شکل گرفته است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (10 مورد)
  • mldkh
    mldkh | ۱ آذر ۱۳۹۸

    در پاسخ به:

    "کندی سازمان‌های دولتی، خلا قوانین کشوری و فاصله طبقاتی دانشگاهی و همچنین از دست دادن نیروهای حاذق و حرفه‌ای که ایران را ترک گفته‌اند از جمله مواردیست که مانع شده بتوانیم از این تکنولوژی‌ها درآمدزایی داشته باشیم"

    باید عرض کنم:
    نخست آنکه کُندی سازمان‌های دولتی، چیزی بسیار طبیعی‌ست، زیرا به طور سازمان‌یافته‌شده، دولت‌ها به سه منظور برای کاری وارد عمل می‌شوند: یک: فرمان‌برداری از افراد قدرتمند - دو: کسب ثروت از مردم - سه: کنترل امورات کشور -- پس، اگر دولت‌ای در کشوری وارد حرفه‌ای نو شد، بدانید که به دلیل علاقه‌اش به ماهیت آن حرفه نیست.

    دوم آنکه به کدام نیروهای حرفه‌ای اشاره می‌کنید!؟ آن بی‌مغزها اگر ذره‌ای دانش داشتند، و ذره‌ای عاشق خاک عزیز سرزمین‌شان بودند، می‌ماندند و می‌جنگیدند و راهکارهایی نو و کارساز ارائه می‌دادند -- آنان فقط کشور را ترک نگفتند، بلکه ملت شریف ایران را پشت سر گذاشتند. می‌دانید حرفه‌ای‌ها چه کسانی هستند؟ همان جوانان‌ای که تمام مهارت و تجربه‌ی‌شان را با سروکلر داشتن با اینترنت به دست آوردند -- همان کسانی که امروز، توسعه‌دهندگان اندروید، آی‌او‌اس و ... هستند -- ما به اینان نیاز داریم، نه آن بی‌مغزهای دانشگاهی، و نه به نصیحت‌های ناکارا و بی‌اهمیت شما.


    سرآخر آنکه به طور اساسی و سازمانی و جَوی، "انقلاب ۵۷" خود با "نقض کردن" آغاز شد -- انقلابیون، با نقض قوانین و اصول‌ای که توسط سلطنت‌طلب‌ها بنا شده بود، کار خود را پیش بردند، نه فقط به خاطر آرمان و آماج‌ای که به آن باور شخصی داشتند; "نقض قوانین موجود و بی‌قانونی" از آن زمان همه‌گیر شد -- زیرا مردم، آن را چیزی لذت‌بخش دانستند -- حال، وقتی انبوه مردم، از قانون‌گریزی به طور ناخودآگاه و خودآگاه خوراک روحی می‌کنند، و به نوعی، جزئی از فرهنگ‌شان شده است، پس، اگر از همان مردم، دولت‌ای تشکیل بشود، آن نیز "دولت‌ای قانون‌گریز" و بی‌خیال خواهد بود (دولت و مردم از یکدیگرند، ولی نه دوست هم)، جدا از آنکه به طور اصولی، نخستین دولت‌ای که در دوران حکومت جمهوری‌اسلامی روی کار آمد، در مواجهه با ریخت‌وپاش‌ها و خساراتی که به کشور وارد شد، که حاصل انقلابی‌گری بود، به درستی کار نکرد، و سران حکومت نیز به این مسائل اهمیت ویژه‌ای ندادند، پس، این قضیه، تا به امروز ادامه دارد.
    چرا با آنکه "می‌دانیم" مشکل کجاست، چیزی تغییر نمی‌کند؟ پاسخ این است که ما از هزاران سال پیش اسطوره‌پرست و اسطوره‌گرا بوده‌ایم و هستیم -- که این موضوع بد نیست -- درود بر نیاکان بزرگ ما -- ولی، امروز، اجتماع بسیار گسترده‌تر و پیچیده‌تر از آن زمان است -- امروز، ما می‌بایست قدم‌به‌قدم رفتارها و کردارهای‌مان را کنترل کنیم -- امروز، هر یک از ما، نقش‌ای در نظم یا بی‌نظمی دارد -- این یعنی ما می‌بایست جزئی‌گرا باشیم، در کنار کلی‌گرایی‌مان -- حتی اگر شاهنشاه غیور کوروش بزرگ از آرامگاه‌اش برخیزد، "نمی‌تواند" ملت را رهبری کند! زیرا ملت ما نمی‌دانند که "همبستگی" چیست! اگر آن شاهنشاه ورجاوند، امروز به این جایگاه بزرگ رسیده است، یک دلیل‌اش پندار و گفتار و کردار شخصی‌اش بود -- دلیل دیگر، از جانب "مردم" و هواداری آنان بود...

    پاینده ایران بزرگ.

  • porsesh
    porsesh | ۳۰ آبان ۱۳۹۸

    به هیچ طرح این حکومت و دولت نمیشه اعتماد کرد و نباید اعتماد کرد. دروغه. اگر هم موفق بشه با هوش مصنوعی-بلاکچین-اینترنت اشیا فقط میخوان به جاسوسی و سرکوب مردم بپردازند. / نیچه فیلسوف آلمانی گفته : مهم نیست که به من دروغ گفته‌ای، مهم این است که دیگر نمی‌توانم به تو اعتماد کنم. سرمایه هر دولتی اعتمادی هست که ملتش بهش دارند.

  • mohsen-unique
    mohsen-unique | ۳۰ آبان ۱۳۹۸

    تا جایی که من میدونم دکتر عباس نوروزی بود نه محمد نوروزی

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی