ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

۵ بلای احمقانه که کاربران برای تعمیر کامپیوتر خود به سر دستگاه می‌آورند

کامپیوترها گاهی خراب می‌شوند. این یک حقیقت است. ممکن است چیزی روی آن بریزید یا سعی کنید روشنش کنید و هیچ اتفاقی نیفتد. بسیاری از ما مشکل را به کمک گوگل حل می‌کنیم، برخی دیگر ...

شایان ضیایی
نوشته شده توسط شایان ضیایی | ۱۵ بهمن ۱۳۹۸ | ۲۲:۰۰

کامپیوترها گاهی خراب می‌شوند. این یک حقیقت است. ممکن است چیزی روی آن بریزید یا سعی کنید روشنش کنید و هیچ اتفاقی نیفتد. بسیاری از ما مشکل را به کمک گوگل حل می‌کنیم، برخی دیگر از یک متخصص تعمیر کامپیوتر کمک می‌گیرند. اما در این میان افرادی هم هستند که خودشان دست به کار شده و قبل از بردن دستگاه به تعمیرگاه، آن را تا مرز نابودی می‌برند.

در این مقاله، با برخی از آژانس‌های پشتیبانی فنی ارتباط برقرار شده تا بفهمیم بدترین کاری که مردم هنگام تعمیر کامپیوترهای خود انجام می‌دهند چیست. به هیچ وجه کارهایی که در این مقاله به آن‌ها اشاره شده را انجام ندهید.

افزودن باتری به کابل اترنت

برخی از افراد وقتی مشغول تعمیر کامپیوترهایشان هستند واقعاً مقاصد خوبی در سر دارند. آن‌ها می‌روند ویدیوهای یوتوبی تماشا می‌کنند و واقعاً به کار دل می‌دهند. اما اگر درک بسیار کمی از چگونگی کارکرد دیوایس‌های الکترونیکی داشته باشید، بعید نیست که قربانی یک شوخی بسیار احمقانه شوید. این چیزی بود که پیتر لوپز، یک پتشیبان فنی در بروکلین به چشم دید.

لوپز به خانه مشتری خود رسید و متوجه شد او چند باتری AA را با چسب به کابل اترنت چسبانده است. «از او پرسیدم چرا چنین کاری کرده؟». لوپز ادامه می‌دهد:

به من گفت که چسباندن باتری به کابل باعث می‌شود سرعت اینترنت سه برابر شود. کاملاً جا خورده بودم از اینکه چقدر از این نظر دفاع می‌کرد. و به من نشان داد چرا انقدر مصر است... ماجرا به خاطر یک ویدیوی سرکاری بود که فکر می‌کرد واقعی است.

نتیجه اخلاقی اینکه چون یک نفر صرفاً دم و دستگاهی جذاب، لباسی اتوکشیده و میکروفونی گران‌قیمت دارد دلیل نمی‌شود به او اطمینان کنید. یک جستجوی ساده در گوگل می‌توانست کاری کند که قربانی بخت‌برگشته جلوی لوپز شرمنده نشود. اگر خواستید سرعت اینترنت خانه را بالاتر ببرید، خرید تجهیزات بهتر، عوض کردن جای روتر یا تغییر سرویس‌دهنده اینترنت راهکارهای بهتری خواهند بود.

لپتاپ خیس در فر

شاید باورش سخت باشد، اما یک پشتیبان فنی از شخصی می‌گوید که لپتاپش را درون فر قرار داده است. احتمالاً مشاهده موفقیت مردم در پخت یک لازانیای خوش‌قیافه دلیل این کار باشد، اما این شخص خاص با خود تصور کرده که قرار دادن کوتاه‌مدت لپتاپ در فر راهکاری عالی برای خشک کردن آن است.

مشخصاً که ایده خوبی نبوده. تمام آنچه اتفاق افتاده از بین رفتن کامل نمایشگر و ظهور علائم سوختگی روی بدنه دستگاه است و بگذریم از اینکه خانه هم برای یک نصف هفته بوی پلاستیک سوخته می‌گیرد. و این تنها مورد نیست. یک پشتیبان فنی در تگزاس چنین داستانی را بازگو می‌کند:

یک مشتری مادربردش را درون فر قرار داد تا چیپ‌های کامپیوترش را گرم کند. این کار مشخصاً راهکار بدی برای تعمیر کامپیوتر و بسیار خطرناک بود. چنین کاری می‌تواند ردهایی سمی از لیتیوم در خانه باقی بگذارد و گازهایی سمی هم از دستگاه خارج خواهد شد.

لپتاپ خیس در برنج

اما فرها تنها روشی نیستند که مردم برای خشک کردن سریع لپتاپ خود به کار می‌گیرند. قرار دادن لپتاپ در برنج ناشی از یک ایده نسبتاً خوب قدیمی برای خشک کردن موبایل در کیسه برنج است. یک پشتیبان فنی به نام ویلیام از پورتلند که نمی‌خواهد نام کاملش فاش شود می‌گوید «کامپیوترتان را در برنج نگذارید». او به چندین مورد اشاره می‌کند که برنج‌ها مسیر فن‌ها و خروجی‌های USB را مسدود کرده‌اند.

اگرچه برنج به عنوان ماده‌ای خشک‌ساز شناخته می‌شود، لزوماً قادر به بهود شرایط نیست. اما موضوع اینست که برنج معمولاً نمی‌تواند آسیب بیشتری به موبایلی وارد کند که ورودی‌هایی چندان درشت ندارد. چنین چیزی را نمی‌توان به هیچ وجه راجع به لپتاپ‌ها گفت. این دیوایس‌ها خروجی‌های هوا، پورت‌ها و درگاه‌های درشتی مثلا میان کیبوردها دارند.

عمر پرز از پشتیبانی فنی مایکروسافت می‌گوید تمام این فرآیند از اساس احمقانه است. او می‌گوید کشیدن رطوبت از لپتاپ‌های بزرگ، بدون باز کردن‌ و خشک کردن‌شان به صورت دستی عملاً غیرممکن است.

به جای این کار، اگر کامپیوترتان قربانی رطوبت ناگهانی شد، سریعاً خاموشش کنید، از برق بکشیدش و اگر ممکن بود، باتری را از آن خارج کنید. سپس رطوبت را تا جای ممکن با یک حوله بکشید و اجازه دهید دستگاه برای ۲۴ الی ۴۸ ساعت خشک شود.

اگر همه‌چیز خوب پیش برود، کامپیوترتان به عمر باعزت خود ادامه خواهد داد. اگر مشکلی پیش آمد، می‌توانید به سراغ پشتیبانی فنی بروید و حداقل آن‌ها مجبور به بیرون کشیدن برنج از لاجیک برد دستگاه نخواهند بود.

قرار دادن هارد درایو خراب در فریزر

در روزگاری نه‌چندان دور و نه‌چندان نزدیک، قرار دادن هارد درایو درون فریزر راهی خوب برای زنده نگه داشتن آن -صرفاً تا اندازه‌ای که قادر به استخراج اطلاعات مهم باشید- بود. ایده کلی این بود که خنک کردن هارد درایو باعث می‌شود صفحات فلزی داخلش آن آنقدر منقبض شوند که به اندازه یک بک‌آپ گیری ساده به کار خود ادامه دهند.

اما تغییرات اساسی در طراحی هارد درایوها و ظهور سریع SSDها -که هیچ صفحه فلزی‌ای ندارند- به این معناست که چنین ترفندهایی دیگر کاربرد سابق را ندارند.

البته که این موضوع مانع از این نشده که مردم هارد درایو خود را درون فریزر قرار دهند. یک پشتیبان فنی در تگزاس می‌گوید:

یکی از مشتریان مقاله‌ای در اینترنت خوانده بود که می‌گفت با قرار دادن هارد درایوش درون فریزر قادر به احیای اطلاعاتش است. او می‌خواست در هزینه‌هایش صرفه‌جویی کند و برای همین ترفند مورد نظر را امتحان کرد. نیازی به اشاره نیست که این روش جواب‌گو نبود و او مجبور به استفاده از خدمات ما برای احیای اطلاعات شد.

لپتاپ‌ها برای قرار گرفتن در دمای شدید ساخته نشده‌اند - چه گرم و چه سرد. بنابراین سعی کنید آن‌ها را از تمام لوازم خانگی درون آشپزخانه دور نگه دارید.

جراحی الکترونیکی در زمان اشتباه

همه ما دوست داریم تصور کنیم که آشنایی کامل با دیوایس‌های الکترونیکی‌مان داریم و هرچیزی با روغنی شدن دستان و جستجویی ساده در یوتوب قابل تعمیر است. اما مشخصاً این موضوع همیشه حقیقت ندارد.

اندکی تواضع نشان دادن می‌تواند به معنای نابودی یا احیای دستگاهی خراب باشد. طرف صحبت‌مان کسی است که یک‌بار سعی کرد منبع برق کامپیوترش را عوض کند اما یک آتش‌سوزی کوچک به راه انداخت.

جراحی کامپیوترها بهتر است که به متخصین سپرده شود. رایان، پشتیبان فنی در نیویورک چنین داستانی را تعریف می‌کند:

یکی از مشتریان قدیمی من عادت به پاره کردن سیم‌ها، نابود کردن کانکتورها و از بین بردن قطعات مختلف دارد و سعی می‌کند خودش دستگاه را تعمیر کند. با من تماس گرفت و گفت که رادیو Bose Wave اش بازی در می‌آورد. در نهایت مشخص شد که کابل کانکتور داخل دستگاه از وسط بریده شده بود. او اعتراف کرد که نمی‌دانسته باید چه کند، اما هنوز برایم سوال است که چطور تصور کرد این راه حل جواب می‌دهد.

اگر مطمئن نیستید دارید چه می‌کنید، چرا آن کار را می‌کنید؟!

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (7 مورد)
  • Unconventional_NyTro
    Unconventional_NyTro | ۱۶ بهمن ۱۳۹۸

    معمولا این ویدیوها که باهاش ترول می کنن مردمُ مربوط میشه به دروغ آوریل یه ویدیوی اینجوری دیدم که یادم نمیاد راجب چی بود ولی از نظرات کلی خندیدم
    من خودم قربانی alt+f4 توی بازی شدم :) یا بجای قربانی بهتره بگم ترول شدم

    در مورد تعمیر سخت افزار بدبختی اینه که متخصصین از نادانی بقیه سوء استفاده می کنن و پول بیشتر از حقشونو میگیرن واسه همین بعضی ها سعی میکنن خودشون دست بکار بشن
    مثلا یکی بخواد کوادکوپر بسازه توی یوتیوب دیدم یک موتور که به اندازه کف دست نمیشه قیمتش بالای 50 دلاره درحالی که اگر خودش بسازه زیر 7 دلار میشه بقیه موارد هم همینطورن
    سیپیوای که بهتون میدن 2 هزار دلار هزینه ساختش نهایت 30 دلاره یا کمتر
    یعنی متخصصین خیلی شیک به ملت می خندن و پول میگیرن
    اینکه میگن میلیارد دلاری خرج تحقیقُ توسعه می کنن واسه اینه که آقای مثلا برنامه نویس هوش مصنوعی سالی 320 هزار دلار حقوق میگیره اما لاکپشتی کد نویسی می کنه این تازه حقوقش هست اگر ایده ای داشته باشه و اجراش کنه بیشتر طلب می کنه

    میگن تخصصتُ ارزون نفروش ولی دیگه نه تا این حد گرون

    • nexaen
      nexaen | ۱۶ بهمن ۱۳۹۸

      خواهش میکنم در مورد چیزی که اطلاع نداری ننویس و شایعه پرانی نکن.
      نوشتی موتوری که قیمتمش 50 دلاره رو کسی میتونه با 7 دلار بسازه؟ موتور های drone ها از نوع stepper هستند، نه DC؛ گرچه همون موتور DC هم خودت بخوای بسازی به هیچ وجه شبیه کارخونه ای نمیشه چون سیم پیچش و استاتور و ... رو نمیتونی به اون خوبی دربیاری، و مطمین باش قیمت تمام شده خیلی بیشتر درمیاد. میتونی امتحان کنی. موتور stepper رو که باید بیخیال بشی.

      CPU یی که میدن 2 هزار دلار هزینه ی ساختش نهایت 30 دلار یا کمتره؟ رو چه حساب؟ چه جوری حساب میکنی؟

      بعد نوشتی هزینه ی تحقیق و توسعه بالاست چون برنامه نویس سالی 320 هزار تا میگیره و لاک پشتی کار میکنه؟
      داریم کسانی رو که این میزان حقوق بگیرن در زمینه ی برنامه نویسی و یا رشته های تخصصی سطح بالا، ولی تعدادشون زیاد نیست و کمه تو این رنج حقوقی. بیشتر متخصصان زیر ماهی 10 هزار دلار میگیرن که میشه سالی 120 هزار تا. بعد در زمینه ی تحقیق و توسعه کار به این صورته که تو باید راه رو ایجاد کنی، این کار راحت نیست و زمانبره. ولی به این معنی نیست که طرف لاکپشتی کار میکنه. اسمش روشه، R&D. همه ی دپارتمان های R&D اینطور هستند. از طرفی تو همه ی زمینه ها رقابت هست. متخصص ها مانیتور میشن و اگه متخصصی بخواد ناز کنه یا کم کاری کنه شرکت متوجه میشه و بیشتر وقت ها براش جایگزین وجود داره. شرکت ها خوششون نمیاد پول اضافه خرج کنن و همه به فکر منفعت خودشون هستن. اینجوری که فکر میکنی نیست.

      • nexaen
        nexaen | ۱۶ بهمن ۱۳۹۸

        ویرایش>> موتور های drone ها برای بازوهاش DC هستند brushless.

      • Unconventional_NyTro
        Unconventional_NyTro | ۱۶ بهمن ۱۳۹۸

        سلام

        رو چه حساب میگی اطلاع ندارم
        می دونم که اون رده بالاهای برنامه نویسی سالی 320 هزار تا میگیرن و این میلیاردی که میگن خرج تحقیق و توسعه میشه درواقع 90 درصد خرج زیر ساخت میشه نه خرج تحقیق و توسعه
        هر هسته سیپیو یک پردازنده بحساب میاد که اینا تعداد هسته های زیادُ باهم مچ می کنن و می دونی هر هسته سیپیو چقدر کوچیکه که 32 هسته میسازن هنوز اندارزه سیپیو حالت نرمالُ داره فقط یخورده بزرگتر و هنوز به اندازه کف دست هست فکر می کنی طلا توش استفاده می کنن یا الماس نخیر از سیلیکون استفاده می کنن که هم بدست اوردنش ارزان هست و هم خالص سازیش از مس ارزونتر هست
        برنامه ماشین فیزیکی سیپیو یا همون معماریش نهایت 2 تا 3 میلیون دلار خرج تحقیق و پیشرفت روی این بخش بیشتر لازم نیست و وقتی بدست اومد و به مرحله تولید رسید روی همه کپی میشه و اصلا می دونی سیپیو رده بالا مثلا 40 هسته پردازشی 4 گیگاهرتز براشون ارزونتر در میاد نسبت به قیمتی که روش می ذارن
        این هزینه های میلیاردی که میگن خرج تحقیق و توسعه میشه بیشترش خرج مفت خوری یا درواقع زیاده خواهی متخصصان میشه یا پول توسط یکی هاپولی میشه

        موتوری هم که برای کوادکوپر یا همون پهبادها استفاده می کنن براشلس موتور هست و استفاده از استپر موتور کار عالاقنه ای نیست و حتی بنظر من استفاده از همون موتورهای معمولی با استفاده از گیر خیلی بهتره
        برای ساخت این موتور ها طرف باید یخورده از الکترونیکی برق بار الکتریکی مقاومت قطب های آهنربا و غیرهُ غیره اطلاعات بدست بیاره
        و اگر یکی بخواد موتور به اون کوچیکی برای کوادکوپر بسازه 10 دلار بیشتر نمیشه و با این 10 دلار می تونه 4 تا بسازه درحالی که اگر بخواد بخره که دیدم همین موتور لگو 50 دلار قیمت گذاشتن روش 190 دلار باید اضافه بده
        من خودم تجربه این سوء استفاده متخصصین از حِرفَشونو سره کامپیوتر داشتم که سره اتفاقی که برام افتاد و سرم کلاه رفت تصمیم گرفتم خودم همه چیُ یاد بگیرم تا حدی که اگر خرابی پیش بیاد قطعه عوض کردن باشه

        اینجوری که توی رسانه ها جلوه می کنن بزرگنمایی کارشون هست یجوی تبلیغ و بازاریابی هست
        وگرنه چرا وقتی یک کار دوستانه شکل میگیره یا درواقع استارت آپ مثلا 10 نفر که روزی 8 ساعت کار می کنن یک پروژه ای در شرکت های بزرگ که چهارپوب درشون شکل گرفته میشه میشه 2 یا 3 میلیون دلار که بعد از 6 ماه به نتیجه می رسن ولی برای اون 10 نفر با 50 هزار دلار انجامش میدن
        این یعنی مفت خوری متخصصان
        بقول جوکر تخصصتو ارزان نفروش ولی بنظر من دیگه نه تا این حد گرون
        چه خبره 120 هزار دلار
        یه نفر تو خارج که یه زمانی کاری که انجام داد معروف شد ساخت ماشین توسط خودش بود فقط با 3 هزار دلار ماشین میساخت می فروخت بالای 30 هزار دلار
        دقیقا دارن از نادانی بقیه سوء استفاده می کنن
        یک سیپیو مثلا 48 هسته ای 4.5 گیگاهرتزی بخوام زیاد بگم ساخت هر یدونش مثلا 50 دلار میشه ولی می فروشن 2 هزار دلار
        این مورد توی برنامه نویسی خیلی بیشتره

        اگر یکمی در مورد تحقیقُ توسعه اطلاعاتتُ بیشتر کنی می فهمی که کلا سره کاری

        بیشتر مردم دنیا چون اطلاعات کافی ندارن سره کارن و هی سره شرکت ها فن بازی در میارن درحالی که همش تبلیغات دروغین هست برای پول در اوردن
        یه نگاهی هم به سوابق مدیران همین شرکت مطرح تکنولوژی دنیا بندازی اکثرا رشته ی تحصیلیشون مربوط میشه به اقتصاد
        و اون متخصص که توی شرکت کار میکنه رسانه دستش نیست بلکه دست مدیران هست
        حرکت و پردازش سریع دست های رباتیکی که تقریبا همه جا استفاده میشن 10 سال پیش اختراع شده و معلوم نیست الان به کجاها رسیده و ما خبر نداریم و عمومی نمی کنن چون صرفه اقتصادی نداره
        همش مختونو به بازی میگیرن که به پول برسن

        سره همین حرفایی که میزنم کلی اطلاعات کسب کردم و با اطمینان دارم این حرفارو میزنم نه با احتمال در نظر گرفتن

  • capitan,Sajad
    capitan,Sajad | ۱۶ بهمن ۱۳۹۸

    یه عده شسوار میگیرن تو گوشی یا کیبوردی ک اب رفته اینجوری فقط بدتر میشه

  • sata
    sata | ۱۶ بهمن ۱۳۹۸

    اینجام طرف میره NFC رو از باتریش درمیاره قابلیتهای گوشیشو کم میکنه؛ بعد کلی هم ذوق میکنه که تونسته حمله هکری رو خنثی کنه ?

مطالب پیشنهادی