تحویل کالا بدون تماس؛ راهکار جدید استارتاپها برای کاهش شیوع کرونا
روزبهروز بر شمار مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا افزوده میشود و انتظار میرود این ویروس در آینده نزدیک تبدیل به یک بحران در ایالات متحده آمریکا شود. به تازگی استارتاپهای تحویل کالا در این کشور ...
روزبهروز بر شمار مبتلایان و قربانیان ویروس کرونا افزوده میشود و انتظار میرود این ویروس در آینده نزدیک تبدیل به یک بحران در ایالات متحده آمریکا شود. به تازگی استارتاپهای تحویل کالا در این کشور تصمیم به تحویل محمولهها بدون نیاز به ارتباط مستقیم با مشتری گرفتهاند تا احتمال ابتلا به کرونا کاهش پیدا کند.
یکی از استارتاپهای تحویل کالا در آمریکا، «Postmates» امروز اعلام کرد قابلیت تحویل محموله بدون نیاز به ارتباط مستقیم را برای کاربرانی که ترس ابتلا به ویروس کرونا را دارند، فعال میکند. استارتاپ دیگری در این کشور با نام «Instacart» نیز از اوایل هفته جاری چنین قابلیتی را برای کاربران خود درنظر گرفته. این استارتاپ اعلام کرده به علت شیوع کرونا، فروش آن نسبت به هفته گذشته 10 برابر افزایش پیدا کرده است. کاربران این استارتاپ به گزینه «تحویل پشت درب» دسترسی دارند.
ماه گذشته میلادی سرویسهای مشابه در کشور چین، چنین قابلیتی را برای کاربران خود درنظر گرفتند. با شیوع ویروس کرونا در ووهان، بسیاری از مغازهها در این شهر تعطیل شدند. این موضوع مغازهداران را مجبور به ارسال کالا به مشتریان خود کرد. تحویل کالا بدون نیاز به ارتباط مستقیم میان مشتری و فرد تحویلدهنده، روش مناسبی برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا محسوب میشود.
در حالی که بسیاری از کاربران در کشور آمریکا از رویه جدید این استارتاپها استقبال کردهاند، شماری بر این اعتقاد هستند که چنین روشی باعث کاهش درآمد کارگران میشود. استارتاپ Postmates اعلام کرده چنین رویهای به نفع مشتری و پیک خواهد بود. سخنگوی این استارتاپ گفته است:
«بهداشت و ایمنی جامعه برای Postmates در اولویت قرار دارد و ما راههای پیشگیرانه CDC را با کاربران خود به اشتراک گذاشتهایم. گزینهای در اختیار مشتریان خود قرار دادهایم که امکان ترک کالا بدون تماس را برای آنها فراهم میکند. ما کارمندان، بازرگانان و مشتریان را به پیروی از این اقدامات پیشگیرانه ترغیب میکنیم. در حالی که مانند گذشته با شرکتها کار میکنیم، وضعیت را نیز از نزدیک بررسی خواهیم کرد و برای تامین منابع لازم برای کاهش خطرات کمک میکنیم.»
استارتاپ Instacart نیز اعلام کرده است:
«هدف ما، ادامه همکاری با تمام جامعه کاربری خود به صورت ایمن است. به مشتریان خود اطمینان میدهیم که بدون وقفه به سرویسهای ما دسترسی خواهند داشت.»
اگرچه در حال حاضر تنها دو استارتاپ در ایالات متحده آمریکا چنین قابلیتی را برای کاربران خود درنظر گرفتهاند، اما انتظار میرود با شیوع بیشتر کرونا استارتاپها و شرکتهای بیشتری به این جمع اضافه شوند. تا به امروز نزدیک به 100 هزار نفر در سراسر جهان به ویروس کرونا مبتلا شدهاند.
در کشور ما نیز با شیوع ویروس کرونا، مردم تمایل بیشتری به خرید اینترنتی و تحویل کالا پیدا کردهاند. نزدیک به دو هفته پیش «بهزاد اقبال خواه»، عضو هیئت مدیره شرکت پست در صفحه شخصی خود در توییتر، خبر از افزایش خرید اینترنتی توسط مردم داد. اقبال خواه در توییت خود به احتمال بسیار پایین انتقال ویروس کرونا توسط بستههای پشتی اشاره کرده بود.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.