ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

کرونا
علمی

فاصله‌گذاری ۱.۸ متری برای عدم ابتلا به کرونا زیر سوال رفت

بسیاری از کشورها تصمیم به کاهش محدودیت‌های ناشی از شیوع ویروس کرونا گرفته‌اند، البته در اکثر آن‌ها به فاصله‌گذاری اجتماعی ۱.۸ متری اشاره شده. حالا تحقیقی جدید نشان می‌دهد که این فاصله در صورت وزش ...

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۶ خرداد ۱۳۹۹ | ۱۰:۳۰

بسیاری از کشورها تصمیم به کاهش محدودیت‌های ناشی از شیوع ویروس کرونا گرفته‌اند، البته در اکثر آن‌ها به فاصله‌گذاری اجتماعی ۱.۸ متری اشاره شده. حالا تحقیقی جدید نشان می‌دهد که این فاصله در صورت وزش باد، برای عدم ابتلا به کووید-۱۹ مناسب نیست.

سازمان بهداشت جهانی (WHO) به مردم توصیه می‌کند که از یکدیگر ۱ متر فاصله بگیرند تا از خطر ابتلا به کرونا توسط سرفه، عطسه یا حتی صحبت کردن در امان بمانند. این فاصله ۱ متری با توجه به تحقیقی در سال ۱۹۳۴ به مردم توصیه می‌شود، اما با توجه به آزمایش‌های کنونی مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها در ایالات متحده آمریکا (CDC) مردم را به حفظ فاصله ۱.۸ متری تشویق می‌کند، فاصله‌ای که تحقیق جدید آن را مناسب نمی‌داند.

این تحقیق جدید که در ژورنال «Physics of Fluids» منتشر شده، از یک شبیه‌ساز پیشرفته برای مدل‌سازی اسپری آئروسل ناشی از سرفه استفاده کرده است. این تحقیق نشان می‌دهد که تعداد بالایی از قطرات می‌توانند فاصله بیش از ۱.۸ متری را طی کنند که این موضوع فاصله‌گذاری اجتماعی کنونی را بی‌ارزش می‌کند.

«دیمیتریس دریکاکیس»، استاد دانشگاه «نیکوزیا» در قبرس به همراه همکاران خود یک شبیه‌ساز پیشرفته به همراه تمام متغیرهای فیزیکی و دینامیک سیالات ایجاد کردند که شامل چندین مدل ریاضی برای شبیه‌سازی آشفتگی هوا، رطوبت و تبخیر می‌شود. این دانشمندان همچنین سرفه را با دوربین‌های سرعت بالا ضبط کردند تا بتوانند شکل آن را با دقت بالایی در شبیه‌ساز خود پیاده کنند.

فاصله‌گذاری اجتماعی

دریکاکیس درباره شبیه‌سازی سرفه اعلام کرده:

«ما تصمیم گرفتیم بجای عطسه، سرفه را شبیه‌سازی کنیم چرا که عطسه کمتر رخ می‌دهد. سرفه و مخصوصا سرفه ملایم در میان افراد رایج‌تر است، بنابراین سرفه ملایم را شبیه‌سازی کردیم.»

نتیجه این تحقیق نشان می‌دهد که قطرات ناشی از سرفه‌های ملایم تا فاصله ۱.۸ متری روی زمین قرار می‌گیرند، البته در این شرایط باد وجود ندارد. اگر باد تنها با سرعت ۴ کیلومتر بر ساعت شروع به وزیدن کند، قطرات تنها پس از ۲ ثانیه به فاصله ۱.۸ متری می‌رسند. اگر سرعت باد به ۱۵ کیلومتر بر ساعت برسد، قطرات می‌توانند در زمان ۱.۶ ثانیه فاصله‌ای برابر با ۶ متر را طی کنند.

فاصله‌گذاری اجتماعی

در حالی که بسیاری از دانشمندان به انتقال ویروس کرونا توسط قطرات ناشی از سرفه و عطسه اشاره می‌کنند، دریکاکیس خبر از این می‌دهد که هنوز میزان ویروس و همچنین فاصله برای ابتلا به این بیماری مشخص نشده است. در حالی که قطرات با وزش باد می‌توانند فاصله دورتری را طی کنند، اما میزان آن‌ها نیز کاهش پیدا می‌کند، با این وجود شاید بهتر باشد فاصله‌گذاری اجتماعی را افزایش دهیم و بیش از ۱.۸ متر از یکدیگر فاصله بگیریم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • Erfaan Zandii
    Erfaan Zandii | ۶ خرداد ۱۳۹۹

    خودشونم میدونن که رعایت این فاصله ها امکان پذیر نیست

مطالب پیشنهادی