حرکت اول در سوپرمارکت آنلاین «پینکت» سرمایهگذاری کرد
گروه سرمایهگذاری حرکت اول، که بازوی سرمایهگذاری همراه اول است، حالا به سمت بازار محصولات تند مصرف رفته و روی استارتاپ پینکت سرمایهگذاری کرده است؛ استارتاپی که یک فروشگاه آنلاین برای فروش محصولات تندمصرف و ...
گروه سرمایهگذاری حرکت اول، که بازوی سرمایهگذاری همراه اول است، حالا به سمت بازار محصولات تند مصرف رفته و روی استارتاپ پینکت سرمایهگذاری کرده است؛ استارتاپی که یک فروشگاه آنلاین برای فروش محصولات تندمصرف و سوپرمارکتی است. پینکت حالا شغل جدیدی به نام «خریدیار» ایجاد کرده و میخواهد تا پایان سال بیش از هزار نفر را در این شغل استخدام کند. آنها همچنین با تمامی فروشگاههای زنجیرهای کشور آمادگی همکاری دارند و هیچ محدودیتی برای همکاری با فروشگاهها ندارند.
«احمد آبنیکی» مدیرعامل پینکت امروز در یک نشست خبری آنلاین، با اشاره به آغاز فعالیت این استارتاپ در اواخر سال ۹۷ اعلام کرد که آنها در حال حاضر دو شهر تهران و مشهد را پوشش میدهند و قصد دارند که این پوششدهی را بیشتر هم کنند و به ده شهر مهم ایران برسند. او مهمترین تفاوتی که این مجموعه با سایر فعالان اینترنتی فروش کالاهای تند مصرف دارد را در گروی وجود عنصری به نام «خریدیاران» میداند؛ بخشی که متشکل از نیروهای دوره دیدهای است که شخصا مامور خرید مشتری میشوند.
به گفته آبنیکی آنها در بخش «خریدیاران» افراد گوناگونی را استخدام کردهاند و ضمن آموزش به آنها، این افراد را ماموران خرید مشتریان خود کردهاند. او در اینباره بیشتر توضیح میدهد: «خریدیاران مسئول خرید مشتریان میشوند و با آنها به صورت تلفنی یا چت در ارتباط خواهند بود تا خریدهای آنها را دقیقا مطابق سلیقهشان انجام دهند. مردم در مواردی چون بسته بندی خرید خود یا تاریخ انقضای خریدهای خود و دیگر موارد حساس هستند و تمامی این موارد بین خریدار و خریدیار رد و بدل میشود تا تجربه خرید آنلاین دقیقا مطابق با خرید فیزیکی خود کاربر صورت بگیرد.»
آبنیکی در پاسخ به این پرسش دیجیاتو مبنی بر اینکه تا امروز چند خریدیار در مجموعه آنها حضور دارند میگوید که حدود سیصد نفر هستند و امیدوار هستند تا انتهای سال این عدد را به بیش از هزار نیرو برسانند. او همچنین در پاسخ دیگر پرسش دیجیاتو مبنی بر اینکه پینکت با چه فروشگاههایی همکاری دارد میگوید: «با هایپرمی و بازار و میوههای ترهبار شهرداری برخی مناطق همکاری داریم و با مجموعههایی چون هایفمیلی نیز همکاری میکنیم. اخیرا نیز با افق کوروش و باغ میوه ایرانی نیز همکاری جدی شروع کردیم که این همکاری به زودی در چندین شهر اجرایی خواهد شد. ما هیچ محدودیتی در همکاری و مذاکره با فروشگاهها نداریم و دوست داریم با تمامی مجموعهها همکاری کنیم.»
آبنیکی در پاسخ به این پرسش که چطور توانستهاند با مجموعههایی چون افق کوروش و باغ میوه ایرانی که هر دو برای هلدینگ گلرنگ بوده و این هلدینگ خودش فروشگاه اینترنتی اکالا را دارد به همکاری و تفاهم برسند به دیجیاتو میگوید:
«خوشبختانه گروه صنعتی گلرنگ به انحصار اعتقادی ندارند و همکاری خوبی را با ما شروع کردهاند به طوری که پس از سه ماه مذاکره توانستیم هماکنون اولین شعبه افق کوروش را در پینکت داشته باشیم و خریداران بتوانند از این فروشگاه نیز خرید کنند. متاسفانه مجموعهای چون هایپراستار این انعطاف را از خود نشان نداده و با اینکه صحبتهایی با آنها شده اما به نتیجه نرسیدیم و امیدواریم این مجموعه و برخی دیگر از فروشگاههای زنجیرهای رویکرد خود را عوض کنند و بیشتر به فکر مشتریان باشند.»
آبنیکی ضمن اشاره به «سرمایهگذاری جذاب» حرکت اول روی این مجموعه تاکید دارد که این سومین مجموعهای است که روی پینکت سرمایهگذاری کرده و پیشتر مجموعههایی چون «ارتباط فردا» و «گروه رحمانی» (تولیدکننده آجیلهای مانی) در پینکت سرمایهگذاری کرده بودند: «ورود حرکت اول برایمان جذاب بود چرا که مجموعه بسیار بزرگی وارد چنین فضایی از تجارت الکترونیکی شده است. مذاکرات طولانی نبود و بسیار زود به نتیجه رسیدیم.»
آبنیکی میگوید نسبت فروش فروشگاههای زنجیرهای به سوپرمارکتها در شهرهای بزرگ ۲۰ به ۸۰ و در شهرهای کوچک ۹۰ به ۱۰ است؛ او باور دارد که فروشگاههای محلی کم کم در مناطق شهری جدید وجود نخواهند داشت و بازار بیشتر به سمت استفاده از فروشگاههای زنجیرهای پیش خواهد رفت. مدیرعامل پینکت همچنین معتقد است همانطور که تا سال ۲۰۲۵ بازار تجارت الکترونیکی آمریکا بر اساس آمارها به ۲۵ درصد خواهد رسید، بازار تجارت الکترونیکی در ایران نیز بین ۵ تا ۱۰ درصد خواهد بود.
آبنیکی در پاسخ به این پرسش دیجیاتو که ایام کرونا چه تاثیراتی روی کسبوکار آنها داشته میگوید که آنها شاهد یک رشد چند برابری از بهمن ماه سال گذشته تا امروز بودهاند: «با توجه به اینکه در ایام شیوع رونا در حال رشد بودیم، افتی نداشتیم و این رشد به ما کمک کرد که از بهمن سال گذشته تا امروز میزان خریدها ۷ برابر بیشتر شود. ما چندین پیک رشد داشتیم که در وهله اول بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ درصد رشد پیدا کردیم و بعد از عید یک رشد ۱۰۰ درصدی دیگر تجربه کردیم و در نهایت در روزهای اخیر یک رشد ۴۰ درصدی را دیگر را پشت سر گذاشتیم.»
او میگوید که از وجود بازیگران قدرتمند و رقبای قدری چون دیجیکالا و گروه اسنپ و اکالا در این بازار آگاه است اما آنها امیدوار هستند تا پایان سال جزو بازیگران جدی باشند. او امید دارد با توجه به مزیتهای رقابتی که ایجاد کردهاند و یک خرید کاملا شخصی سازی شده آنلاین را ارائه مینمایند، میتوانند به این پیش بینی دست پیدا کنند.
«محمد مهدی عباسخانی» مدیرعامل حرکت اول نیز در این نشست آنلاین اعلام کرد که سرمایهگذاری آنها روی مجموعه پینکت یک سرمایهگذاری خطرپذیر بوده و آنها مطمئن هستند که پینکت در سالهای آینده به عنوان یکی از بازیگران اصلی فروش کالاهای تند مصرف ظاهر خواهند شد. او میگوید آنها قصد دارند تا پایان سال ۱۴۰۱ به طور دقیق مبلغ ۹۲۶ میلیارد تومان در استارتاپها سرمایهگذاری کنند که بخش اعظم این رقم تا پایان سال جاری عملیاتی خواهد شد:
«تا پایان سال ۴۷۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری خواهیم داشت. ما شش اولویت داریم که روی این اولویتها بیشتر توجه داریم: فینتک و اینشورتک، سلامت، مدیا، تجارت الکترونیک، آموزش، توریسم و حمل و نقل.»
عباسخانی در پاسخ به این پرسش دیجیاتو مبنی بر اینکه آیا آنها قصد دارند سرمایهگذاریهای خود را بیشتر و سریعتر در اکوسیستم استارتاپی انجام دهند یا خیر به دیجیاتو میگوید:
«حرکت اول در هفتم مهرماه نود و هفت تاسیس شده و کمتر از دو سال عمر دارد و تا به امروز در این مدت سرمایهگذاریهای خوبی انجام داده، ضمن اینکه باید بدانیم با تیم مدیریت جدید همراه اول کمی تغییرات در گروه ما ایجاد شد. از دی ماه سال گذشته تیم جدید مستقر شد و رویکردهای جدیدی برای سرمایهگذاری در استارتاپها شروع شد که تا امروز با همراه مکانیک و پینکت راه را پیش بردیم. تا پایان سال نیز حداقل روی دو مجموعه و حداکثر روی چهار مجموعه دیگر سرمایهگذاری خواهیم کرد.»
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.