بررسی نماد «رتاپ»: آنچه باید درباره سهم شرکت تجارت الکترونیک پارسیان بدانید
رتاپ نام نماد شرکت تجارت الکترونیک پارسیان در بازار اول بورس و گروه رایانه است. در این گفتار در ادامه سلسله گفتارهای بررسی نمادهای گروه رایانه و فعالیت های وابسته در بورس ایران، نگاهی داریم ...
رتاپ نام نماد شرکت تجارت الکترونیک پارسیان در بازار اول بورس و گروه رایانه است. در این گفتار در ادامه سلسله گفتارهای بررسی نمادهای گروه رایانه و فعالیت های وابسته در بورس ایران، نگاهی داریم به وضعیت رتاپ تا با آخرین وضعیت سهم در زمان بررسی این نماد آشنا شویم. اگر سهامدار رتاپ هستید یا در بازار بورس ایران فعالیت دارید، نظرات و دیدگاه های خود را از طریق بخش کامنت در انتهای این گفتار دیجیاتو به اشتراک بگذارید.
طبق اطلاعاتی که در سامانه tsetmc.com ارائه شده است، تجارت الکترونیک پارسیان، خدمات مربوط به پرداختهای الکترونیکی به بانکها و موسسات مالی و اعتباری کشور را بر عهده دارد و به هر حال، آنچه مربوط به تجارت الکترونیکی در حوزه های پایین دستی و بالا دستی می شود را در دستور کار دارد.
صورتهای مالی رتاپ
طبق گزارش فعالیت ماهانه دوره ۱ ماهه رتاپ منتهی به ۱۳۹۹/۰۴/۳۱ مربوط به سال مالی منتهی به: ۱۳۹۹/۱۲/۳۰ که ۱۳۹۹/۰۵/۰۵ منتشر شد، درآمد شناسایی شده رتاپ طی دوره یک ماه ۱۳۹۹/۰۴/۳۱، ۲۰ درصد بالاتر از متوسط درآمد شناسایی شده طی ۳ ماه گذشته بوده است. متوسط درآمد ماهیانه شناسایی شده رتاپ طی ۴ ماهه منتهی به ۱۳۹۹/۰۴/۳۱ بالغ بر ۱,۵۳۲,۶۵۰ میلیون ریال بوده، درحالی که متوسط درآمد ماهیانه شناسایی شده طی ۱۲ ماهه سال گذشته بالغ ۳۶۵,۰۴۸ میلیون ریال بوده است.
علاوه بر این، درآمد شناسایی شده رتاپ طی دوره ۱ ماهه ۱۳۹۹/۰۴/۳۱ بالغ بر ۱,۷۵۰,۰۳۰ میلیون ریال است. جمع درآمد شناسایی شده ۴ ماهه رتاپ منتهی به ۱۳۹۹/۰۴/۳۱ بالغ بر ۶,۱۳۰,۵۹۸ میلیون ریال اعلام شد. جمع درآمد شناسایی شده ۳ ماهه رتاپ منتهی به ۱۳۹۹/۰۳/۳۱ بالغ بر ۴,۳۸۰,۵۶۸ میلیون ریال بود.
تابلوخوانی رتاپ
موضوع تابلوخوانی از مسائل مهم در ورود و خروج در سهام است. کد به کدها، وضعیت سهامداران، حجم معاملات و اوضاع بازیگردان یک سهم را میتوان در رصد مداوم و متناوب یک سهم، بررسی کرد. همان طور که در عکس پایین مشاهده می کنید، رتاپ ۳ میلیارد و ۶۴۳ میلیون قطعه سهم است. ۱۸ درصد سهم شناور دارد و میانگین حجم ماهانه آن نیز ۱۴ میلیون و ۲۱۸ میلیون قطعه سهم است. میزان EPS سهم حدود ۵۲۰ و P/E نیز ۳۰.۲۵ است.
قیمت هر سهم رتاپ در ۲۷ مرداد ۹۹ به ۱۵۶۱ تومان رسید. در بازه مرداد ۹۸ تا مرداد ۹۹، قیمت رتاپ از ۳۳۴ تومان به ۲۳۱۹ تومان رسید. به نظر می رسد رتاپ برای سهامداران بلند مدتی، گزینه خوبی برای سهامداری باشد. گزارش توجیهی افزایش سرمایه رتاپ، ۱۶ تیر ۹۹ روی کدال منتشر شد که شصت و شش درصد از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی و سود انباشته است.
رتاپ از ۲۴ اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۲ تا ۱۶ تیر ماه سال ۱۳۹۷، بیش از ۶۰۰ درصد افزایش سرمایه داده است و می توان منتظر افزایش سرمایه های جدید رتاپ از سال ۱۴۰۰ شمسی به بعد بود. همیشه در بررسی تکنیکال رتاپ، شاخص گروه رایانه را نیز در تحلیلهای خوب برای بررسی روند صعودی یا نزولی رتاپ ، لحاظ کنید. نمادهای جا مانده از رشد گروه رایانه و فعالیتهای وابسته نیز با بررسی شاخص هم وزن و شاخص گروه رایانه قابل استخراج خواهد بود.
سهامداران عمده رتاپ
ترکیب سهامداران عمده یک سهم نیز در تابلوخوانی مهم است. ورود و خروج بازیگردان و سهامدار عمده و اضافه شدن سهامدار بالای ۱ درصد، میتواند حرفهای زیادی برای سرمایه گذاری داشته باشد. رتاپ، ۷ سهامدار عمده به شرح زیر دارد:
- شرکت گروه داده پردازی بانک پارسیان مالک ۵۵.۹ درصد سهم
- بانک تجارت مالک ۱۳.۴۱ درصد سهم
- شرکت سرمایه گذاری آتیه پارسیس پارس مالک ۶.۲ درصد سهم
- شرکت گروه مالی پارسیان مالک ۳.۱۶ درصد سهم
- شرکت بیمه مرکزی ایران مالک ۱.۸ درصد سهم
- شرکت سهامی بیمه ایران مالک ۱.۳۶ درصد سهم
- شرکت سرمایه گذاری خوارزمی مالک ۱.۱۰ درصد سهام
سهامدار عمده، مالک ۵۶.۵۹ درصد سهام شرکت تجارت الکترونیک پارسیان کیش با نماد تاپکیش نیز محسوب می شود. پس معاملات تاپکیش هم بایستی در معاملات رتاپ مورد بررسی قرار بگیرد. چون سهامدار عمده هر دو یکی است. موضوع جالبی در بررسی های تکنیکالی و بنیادی سهم.
سابقه معاملاتی رتاپ را در بازه ۲۶ خرداد ۹۹ تا ۲۴ تیر ۹۹ در عکس فوق مشاهده می کنید، همیشه در تابلوخوانی به موضوع حجم معاملات توجه کنید. افزایش حجم معاملات، می تواند استارت روند صعودی یا گاها نزولی سهم بوده و از اطلاعات مهمی در آینده نزدیک خبر می دهد.
بیشترین حجم معاملات رتاپ در این بازه زمانی مربوط به ۱۷ تیر ۹۹ با ۳۱.۶ میلیون سهم است که در ۴.۹۸ درصد، صف خرید میلیونی شده بود روی قیمت ۱۹۰۰۰ ریال. پس از آن شاهد افزایش قیمت سهم بودیم. همان طور که میبینید با افزایش قیمت سهم شاهد افزایش حجم معاملاتی در رتاپ از هفته پایانی تابستان تا اواخر تیر هستیم.
رتاپ در کدال
یکی از موضوعات مهمی که سرمایه گذاران و سهامداران در بررسی بنیادی یک سهم باید انجام دهند، مراجعه به سامانه جامع ناشران (کدال) به منظور بررسی صورت های مالی شرکت است. صفحه کدال رتاپ در این لینک در دسترس است.
برای مشاهده گزارش فعالیت ماهانه، سه ماهه، شش ماهه، زمانبندی پرداخت سود دوره ۱۲ ماهه رتاپ، گزارش برگزاری مجامع رتاپ و همچنین بررسی صورت های مالی تلفیقی رتاپ به صفحه کدال رتاپ مراجعه کنید. اگر سهامدار رتاپ هستید، این صفحه را بوک مارک کنید.
رتاپ از سهام بلند مدتی برای پرتفو سهامداران صبور است. سهامداری با رتاپ میتواند گزینه هوشمندانه برای کسب سود خوب در آینده ای نه چندان دور باشد.
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
خیلی هم خوبه. این کار رو ادامه بدین
با قدرت ادامه خواهد یافت
الان مثلا از گروه رایانه سهم بررسی کردید که بگید مطلب غیرمرتبط با موضوع سایت نیست؟
تعارف نکنید، کس دیگه ای نمونده بیاد سهم تحلیل کنه؟
تحلیل وهنر، به زودی در شبکه 3 نسیم، دورهمی
شبکه 3 نسیم :/ جدیده؟
?
فقط مونده بود دیجیاتو اخبار دنیای فناوری رو بیخیال شه و نماد بورسی تحلیل کنه
محترمانه بگم، حرکت واقعا Cheap بود
دوست عزیز
بخشی از واقعیت های اقتصاد و فناوری ایران، مربوط به بازار سرمایه است. ۶۰ میلیون ایرانی کد بورس گرفته اند و در میان هفتصد و اندی شرکت بورس، بیش از ۲۰ شرکت در حوزه های بالادستی فناوری اطلاعات و ارتباطات فعالیت دارند و صدها هزار سهامدار در سراسر کشور دارند. حضور دیجیاتو در ارائه تحلیل درباره شرکت های فناوری اطلاعات بورس ایران که با حضو راستارت آ پ ها از نیمه دوم سال ۹۹، تقویت می شود، زین پس پر رنگ خواهد بود. نیاز نیست با یک آی پی چندین کامنت ارائه کنید
دلیلی که آوردین منطقی نبود، هر رسانهای بهتر هست در حوزه تخصصی خودش مشغول بشه، اگه بنابر گفتههای شما باشه، اپهایی مثل اسنپ و دیجیکالا هم باید برن سراغ تحلیل سهام.
از طرفی کسی که دنبال تحلیل سهمی باشه نمیاد سراغ دیجیاتو چون سایتها و اپهای تخصصی این موضوع هستند که مطالب عمیقتری از بررسی شما ارائه میدن.
شما هر جور دوست داری میتونی توجیه های غیر مستدل و غیر مستند خود را ارائه کنید. قرن، قرن اقتصاد سرمایه پایه ایران است. اپ اسنپ و دیجی کالا، اپ خدمات هستند. دیجیاتو سایت خبری و تحلیلی است. اپ خدمات فروش کالا و حمل و نقل نیست که تحلیل بورس اون هم در حوزه فناوری اطلاعات نزنه. مطالب عمیق تر فقط در سایت سازمان بورس است. چند درصد مردم به seo.ir مراجعه میکنند؟
خلاصه ممنون از کامنت شما
دیجیاتو از وقتی که علاوه بر مطالب حوزه تکنولوژی، شروع به انتشار مطلب در سایر حوزهها مثل خودرو کرد اون دیحیاتوی سابق نشد. من قبلا هر روز حداقل یکبار دیجیاتو رو دنبال میکردم ولی از اون موقع خیلی کمتر دیجیاتو رو دنبال میکنم.
شما تعریفتون درباره مصداق های تکنولوژی در عصر مدرن را باید up to date کنید تا بیشتر عذاب نکشید