ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فایزر
علمی

هکرها اطلاعات واکسن فایزر را پیش از انتشار در اینترنت دستکاری کرده‌اند

در ماه گذشته میلادی هکرها، اطلاعات واکسن کرونا شرکت‌های «بیون‌تک» و «فایزر» را سرقت کرده و مدتی بعد آنها را در اینترنت افشا کردند. حالا مشخص شده که هکرها برخی از این اطلاعات را پیش از ...

علی باقرزاده
نوشته شده توسط علی باقرزاده | ۲۷ دی ۱۳۹۹ | ۱۳:۰۰

در ماه گذشته میلادی هکرها، اطلاعات واکسن کرونا شرکت‌های «بیون‌تک» و «فایزر» را سرقت کرده و مدتی بعد آنها را در اینترنت افشا کردند. حالا مشخص شده که هکرها برخی از این اطلاعات را پیش از افشا، دستکاری کرده‌اند.

مطالعات قبلی روی واکسن کرونا دو شرکت «بیون‌تک» و «فایزر» خبر از کارایی ۹۵ درصدی روی ویروس کوید-۱۹ و اثربخشی آن روی سنین، جنسیت‌ها و قومیت‌های مختلف می‌داد. با این که بسیاری از دانشمندان از سراسر جهان در مورد کارایی مثبت این واکسن اتفاق نظر داشتند اما برخی دیگر به این موضوع با شک نگاه می‌کردند. ظاهرا هکرها هم با گروه دوم هم نظر هستند؛ چرا که با دستکاری اطلاعات افشا شده تلاش کرده‌اند بر ایده عدم اثربخشی واکسن دامن بزنند.

به گفته آژانس دارویی اروپا (EMA)، داده‌هایی که به طور غیر قانونی به دست هکرها افتاده شامل ایمیل‌های داخلی و خارجی محرمانه از ماه نوامبر ۲۰۲۰ (آبان تا آذر ماه) بوده‌اند که در آنها مواردی درباره ارزیابی فرایند اثربخشی واکسن کرونا مطرح شده است. این آژانس تاکید کرده که برخی از مکاتبات، پیش از انتشار توسط هکرها به گونه‌ای دستکاری شده که اعتماد به واکسن را تحت تاثیر منفی قرار دهد. البته در اظهارات EMA اشاره‌ای به نحوه دستکاری اطلاعات نکرده است.

مقامات شرکت فایزر از اظهار نظر در این باره خوددارهی کرده‌اند و دسترسی به نمایندگان بیون‌تک هم امکان پذیر نشده است. بر اساس گزارش شرکت امنیتی یاریکس بیش از ۳۳ مگابایت از داده‌های آژانس دارویی اروپا در یکی از انجمن‌های مشهور دارک وب در اوایل دی ماه منتشر شده است. هکرها برای این مجموعه اطلاعات نام «تقلب حیرت‌انگیز! فایزر شیطان! واکسن تقلبی!» را در نظر گرفته بودند. این اطلاعات همچنین شامل یک لینک به انجمنی به زبان روسی بوده است.

به گفته یاریکس مشخص نیست که آیا اطلاعات منتشر شده تنها بخشی از موارد سرقت شده توسط هکرها هستند یا تمامی آنها را شامل می‌شوند. این شرکت امنیتی همچنین معتقد است که انگیزه هکرها از این اقدام آسیب رساندن به اعتبار EMA و فایزر است.

از زمان آغاز پاندمی کوید-۱۹ اطلاعات محرمانه مرتبط با این ویروس برای هکرها جذاب بوده و EMA هم از همان ابتدا در بین اهداف آنها قرار داشته است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • احسان چهری
    احسان چهری | ۲۷ دی ۱۳۹۹

    به خودشون امتیاز میدن بدون استناد

مطالب پیشنهادی