خروج احتمالی ال جی از بازار موبایل: اقدامی که به ضرر نوآوری تمام میشود
ال جی سابقه تولید گوشیهای اندرویدی جذابی را در کارنامهاش دارد که در کنار مشخصات فنی قدرتمند، قیمت مناسبی هم داشتند. این شرکت همیشه تلاش میکرد تا مسیر خودش را از نُرمهای دنیای موبایل تا ...
ال جی سابقه تولید گوشیهای اندرویدی جذابی را در کارنامهاش دارد که در کنار مشخصات فنی قدرتمند، قیمت مناسبی هم داشتند. این شرکت همیشه تلاش میکرد تا مسیر خودش را از نُرمهای دنیای موبایل تا حدی جدا کند و با توجه به نیازهای کاربران خلاقیتهای متفاوتی داشته باشد. اما اکنون واقعا هیچکس نمیداند که آیا این شرکت کرهای خوشنام میخواهد آیندهای در بازار موبایل داشته باشد یا خیر.
چند روز پیش بود که گزارشی مبنی بر خروج ال جی از بازار موبایل منتشر شد که البته پس از مدتی کوتاهی تکذیب شد. با این حال مدیرعامل این کمپانی با ارسالی نامهای به پرسنل، با گمانهزنیهایی دوباره تعطیلی این بخش را قوت بخشید. کرهایها این بخش را کوچکتر میکنند، آن را میفروشند یا اینکه به کار آن خاتمه میدهند. فرقی نمیکند کدام راه انتخاب شود، در تمام آنها دیگر با الجی سابق روبهرو نخواهیم شد.
با نگاهی به آمارهای فروش برندهای مختلف در دنیا به این موضوع پی میبرید که ال جی دیگر جایگاه سابقش را در بازار جهانی موبایل ندارد. این روزها در دنیای موبایل شرکتهای زیادی فعالیت دارند، با این حال تنها سه شرکت درآمد اصلی را به حسابهای خود واریز میکنند: اپل، گوگل و سامسونگ.
گوگل با گوشیهای پیکسل حضور قدرتمندی در بازار ندارد، اما با اندروید به درآمد زیادی دست پیدا میکند و بسیاری از مردم برای خرید گوشی به سراغ اپل و سامسونگ میروند. از طرفی اگرچه شیائومی در سالهای اخیر مورد توجه زیادی قرار گرفته و فروش آن افزایش چشمگیری پیدا کرده، اما درآمد اصلی به جیب رقیب کرهای و آمریکایی آن میرود.
اگر سری به بازار بزنید، با برندهای متنوعی از اپل و گوگل گرفته تا وان پلاس و شیائومی مواجه میشوید، اما یک کاربر متوسط که اطلاعات چندان زیادی درباره دنیای موبایل نداشته باشد، به احتمال زیاد سامسونگ یا اپل را انتخاب میکند.
حال شاید ال جی تصمیم به خروج از این بازار بگیرد اما واقعیت این است که چندان هم نمیتوان به این شرکت خرده گرفت. نه تنها ال جی، بلکه بسیاری از برندهای قدیمیتر موبایل هم در این بازار توان رقابت زیادی ندارند چراکه بخش عمده درآمد این صنعت به جیب اپل و سپس سامسونگ میرود. برخی کمپانیها مشکلی با این موضوع ندارند، برای مثال وان پلاس سود چندانی از فروش گوشیها ندارد اما با لوازم جانبی درآمدزایی میکند یا سایر برندهای چینی کوچکتر اما نوپا که در انتظار آیندهای روشن با انرژی زیاد مشغول توسعه موبایل هستند.
از سوی دیگر، یکی از دلایلی که میتواند در خروج ال جی از بازار گوشیهای هوشمند نقش داشته باشد، درآمد بالاتر بخشهای دیگری مانند تلویزیونها و لوازم خانگی هوشمند است. واقعیت این است که این کمپانی کرهای میتواند با خروج از بازار موبایل و پایان دادن به دردسرهایش در این بخش از صنعت، سرمایهگذاری بیشتری روی این محصولات دیگری داشته باشید و یک اکوسیستم جامع توسعه دهد.
اگرچه محصولاتی مانند ال جی وینگ یک گوشی نوآورانه محسوب میشوند، اما گذشته ثابت کرده که این کمپانی کرهای چندان به نوآوریهایش پایبند نیست که برای مثال میتوان به زیرپا گذاشتن ایده قرارگیری دکمهها روی پنل پشتی گوشی یا طراحی ماژولار اشاره کرد. احتمالا چنین سرنوشتی در انتظار وینگ باشد.
با این حال این موضوع قابل رد نیست که الجی در سال ۲۰۲۰ تلاشهای بسیاری برای ایجاد نوآوری در صنعت موبایل کرد و میخواست یک بازگشت بزرگ داشته باشد. محصولاتی مانند ال جی وینگ، قطعا یک نوآوری کمیاب در بازار موبایل است که همین حالا میشود آن را خرید. از سوی دیگر در حاشیه نمایشگاه CES، الجی جزییاتی از گوشی رولشوندهاش به نمایش گذاشت که البته مشخص نیست نهایتاً وارد بازار میشود یا خیر.
موضوع مهم دیگر این است که ال جی مانند شرکتهای قدیمیتر، در شکلگیری اندروید نقش داشته و ایدههای نوآورانه از نمایشگرهای سه بعدی گرفته تا چرخان را به دنیای این سیستم عامل وارد کرده. برخی از ایدهها در ابتدا قابل درک نیستند، اما پس از مدتی تبدیل به یک روند اصلی در بازار میشوند که برای مثال میتوان به گوشی رولشونده اشاره کرد که شاید آینده این صنعت را تشکیل دهند.
با توجه به ضرردهی بخش موبایل ال جی در سالهای گذشته و همچنین توسعه محصولات متنوع و نوآورانهای که تاثیری در ارتقای جایگاهی آن در بازار نداشتند، خروج کرهایها از بازار موبایل منطقی به نظر میرسد. با این وجود دنیا به شرکتهایی مانند ال جی نیاز دارند چرا که در نوآوری در دنیای موبایل نقش دارند، و حقیقت هم این است که شرکتهای چینی فعال در حوزه موبایل، که حالا بخش قابل توجهی از بازار را دارند، نشان دادهاند که آنقدرها هم خودشان را درگیر ریسک برای نوآوری نمیکنند.
تصور کنید سامسونگ با معرفی اولین گوشی نوت، بخاطر اندازه بزرگ و همچنین پشتیبانی از قلم مورد تمسخر کمپانیها قرار گرفت، اما حالا به یکی از محبوبترین محصولات بازار تبدیل شده و حتی اپل، یکی از منتقدان سرسخت قلم هم اپل پنسل را توسعه داده، البته احتمالا در آینده نزدیک عمر سری گلکسی نوت هم به پایان میرسد. علاوه بر این میتوان به گوشی تاشوی این کمپانی هم اشاره کرد که اگرچه نسل اول آن با مشکلات زیادی مواجه بود، اما گلکسی زد فولد ۲ محصول بسیار بهتری محسوب میشود که البته هنوز قیمت بالایی دارد.
این ایدههای جسورانه هیچوقت برای اولین بار توسط شرکتهایی مانند اپل مورد استفاده قرار نمیگیرند و تولیدکننده آیفون یک حاشیه امن دارد. بنابراین با حذف ال جی از بازار موبایل، دیگری خبری از برخی نوآوریها نخواهد بود؛ موضوعی که از نگاه یک فرد علاقهمند به حوزه موبایل و فناوری، تاسفآور است.
اگرچه هنوز برای خروج این کمپانی از بازار موبایل تصمیم نهایی گرفته نشده، اما با توجه به وضعیتش در بازار و همچنین ضرردهی مداوم، احتمالا سرنوشتی جز تعطیلی یا فروش نخواهد داشت.
تماشای ویدیوی نگاه نزدیک به ال جی وینگ از یوتیوب
تماشای ویدیوی نگاه نزدیک به ال جی وینگ از آپارات
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
اگر شرکت ها ضعیفتر به تدریج از این عرصه خارج بشوند ,کم کم رقابت از بین رفته و از آن طرف نوآوری کم شده و به تدریج دنیای موبایل در انحصار چند شرکت مطرح درمیاید و این انحصار به ضرر دنیا خواهد بود