ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

پژوهشی جدید تئوری وجود حیات در سیاره زهره را زیرسوال برد

سال گذشته میلادی در کنار بحران ناشی از شیوع کرونا، بشر به دستاوردهای علمی بزرگی دست پیدا کرد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها، کشف فسفین در اتمسفر سیاره زهره بود. وجود فسفین در اتمسفر می‌تواند ...

محمد قریشی
نوشته شده توسط محمد قریشی | ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ | ۱۵:۰۰

سال گذشته میلادی در کنار بحران ناشی از شیوع کرونا، بشر به دستاوردهای علمی بزرگی دست پیدا کرد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها، کشف فسفین در اتمسفر سیاره زهره بود. وجود فسفین در اتمسفر می‌تواند به معنای حیات در این سیاره باشد، موضوعی که البته پژوهش اخیر آن را به چالش می‌کشد.

کاوشگر ناسا چندین دهه پیش موفق به شناسایی چنین ترکیب شیمیایی روی این سیاره شده بود ولی در ۲۰۲۰ پژوهشی به این موضوع پی برد. حالا پس از گذشت چندین ماه، مقاله جدیدی در ژورنال «Astrophysical Journal Letters» منتشر شده که تئوری حیات در سیاره زهره را زیرسوال می‌برسد.

پژوهشگران در مقاله اخیر داده‌های مورداستفاده برای ادعای کشف فسفین در اتمسفر این سیاره را مورد بررسی قرار داده‌اند. این تیم نتوانسته به یک امضا و علامت طیفی آشکار درباره این گاز در داده‌ها دست پیدا کند که ادعاهای وجود حیات در این سیاره را با تردید جدی روبه‌رو می‌کند.

سیاره زهره

محققان با مطالعه رفتار گازهای موجود در اتمسفر این سیاره متوجه این موضوع شده‌اند که این گاز بجای فسفین، «گوگرد دی‌اکسید» بوده که یک گاز معمول و رایج در اطراف زهره محسوب می‌شود و نشانه‌ای از حیات احتمالی در این سیاره نیست. چنین یافته‌ای امیدها برای یافتن زندگی فرازمینی یا تمدن بیگانه در این سیاره را از بین می‌برد.

در زمان انتشار پژوهش مبنی بر کشف فسفین در اتمسفر سیاره زهره، بسیاری از جوامع علمی به چنین یافته‌ای شک داشتند. فسفین به سرعت در اتمسفر از بین می‌رود و وجود مقدار قابل توجهی از آن به معنای وجود منبعی است که بطور فعال آن را تولید می‌کند. همین موضوع موجب شکل‌گیری تئوری مبنی بر وجود فرایندهای بیولوژیکی در این سیاره شد که حالا پژوهش جدید، آن را نابود می‌کند.

در حالی که مقاله اخیر می‌تواند امیدها برای کشف حیات در سیاره زهره را از بین ببرد، اما این موضوع به معنای عدم وجود حیات فرازمینی در منظومه شمسی نیست. به باور اخترشناسان، احتمالا حیات در برخی قمرهای سیاره‌ها وجود دارد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (2 مورد)
  • داش غلام
    داش غلام | ۱۱ بهمن ۱۳۹۹

    حاجی عربه ما ایرانی ها به زهره شما می‌گیم ناهید، البته بعضی مترجم های بی‌سوادمون هنوز نفهمیدن

    • Amirabbas103024
      Amirabbas103024 | ۱۲ بهمن ۱۳۹۹

      داداش ارتباط عربی با فارسی با ارتباط فارسی با دیگر زبان ها فرق داره. همین جمله ای که شما گفتین دو کلمه عربی داره توش

مطالب پیشنهادی