گفتگو با مدیرعامل «دکتردکتر»؛ پوستاندازی با تفکر، سرمایه و سرویسهای جدید
پیشرفت تکنولوژی در کنار دسترسی گسترده به اینترنت و موبایل باعث دیجیتالی شدن بسیاری از خدمات سنتی همانند درخواست تاکسی، خرید از سوپر یا حتی گرفتن وقت دکتر شده است. «دکتردکتر» یکی از خدماتدهندههای آنلاین ...
پیشرفت تکنولوژی در کنار دسترسی گسترده به اینترنت و موبایل باعث دیجیتالی شدن بسیاری از خدمات سنتی همانند درخواست تاکسی، خرید از سوپر یا حتی گرفتن وقت دکتر شده است. «دکتردکتر» یکی از خدماتدهندههای آنلاین در حوزه سلامت و پزشکی است که در سال ۹۴ و با هدف سادهسازی نوبتگیری از پزشک و عدم انتظار بیهوده مریض در مطب، راهاندزای شده است که در طول زمان، خدمات متنوعتری به آن اضافه شده است.
این پلتفرم اخیرا با تغییر مدیرعامل خود و حضور «شهریار شرافتی» در این سمت و البته افزایش سرمایهگذاری گروه لیان روی آن، به دنبال بهبود تجربه کاربران و پزشکان فعال در دکتردکتر و افزایش سهم خود از بازار خدمات پزشکی آنلاین و همچنین گسترش پزشکی از راه دور است. در واقع شرکت لیان که اکنون با مدیریت «ژوبین علاقبند»، مدیرعامل سابق اسنپ مدیریت میشود، اکنون مالک ۱۰۰ درصد استارتاپ دکتر دکتر است. اما اکنون با حضور مدیرعامل جدید و تغییر مالکیت بر دکتردکتر، چه انتظاری باید برای آینده این استارتاپ داشت؟
از HSBC تا دکتردکتر
شهریار شرافتی که از 10 سالگی به همراه خانواده خود از ایران مهاجرت کرده بود، پس از گرفتن مدرک مهندسی در انگلستان و همکاری چندساله با بانک سرمایهگذاری HSBC در سال 95 و پس از برجام به ایران آمد.
او درباره آغاز فعالیتش در ایران به دیجیاتو گفت: «در ابتدا به عنوان مدیر ارشد سرمایهگذاری در هلدینگ سرآوا مشغول به فعالیت شدم. سپس به اسنپ رفتم و در حیطه استراتژی و سرمایهگذاری با این مجموعه همکاری داشتم تا این که مسئولیت اسنپ باکس را برعهده گرفتم و توانستیم طی یک سال این شرکت را سودآور و سهم آن از بازار را از 20 درصد به 80 درصد برسانیم.»
شرافتی در پاسخ به سوال دیجیاتو درباره این که همکاری او با «دکتردکتر» از کجا شروع شد، به آشنایی خود با «ژوبین علاقبند» که اکنون به عنوان مدیرعامل گروه مدیریت سرمایه لیان فعالیت میکند، اشاره کرد و گفت: «در تابستان 99 با دکتردکتر که زیر مجموعه هلدینگ لیان بود آشنا شدم و به درخواست علاقبند و صحبت با علی سریزدی (بنیانگذار دکتردکتر) به این مجموعه پیوستم.»
خدمات اصلی دکتردکتر
مدیرعامل دکتر دکتر در پاسخ به سوال دیجیاتو مبنی بر این که دکتردکتر چه خدماتی را به کاربران و پزشکان ارائه میدهد، گفت که یکی از عمده خدمات این پلتفرم، نوبتدهی آنلاین برای ویزیت حضوری در مطبها و کلینیکهاست؛ همچنین مشاوره تلفنی با پزشکان خاص، پرسش و پاسخ عمومی در وبسایت، «مجله سلامت» آنلاین که محتوای آن تحت نظر پزشکان طراحی شده و کاربران میتوانند متناسب با هر مقاله پرسش خود را مطرح و از پزشکهای مربوطه پاسخ دریافت کنند را از دیگر خدمات این سرویس برشمرد.
7 هزار مطب فعال در دکتردکتر
شرافتی در ادامه به شیوع کرونا و استقبال از خدمات آنلاین با گسترش این پاندمی در سال 99 اشاره کرد و به دیجیاتو گفت: «ما توانستیم طی سالی که گذشت تعداد دکترها و کلینیکهایی که امکان نوبتدهی دارند را افزایش دهیم و اکنون 7 هزار مطب فعال در دکتردکتر خدمات ارائه میکنند که یک سوم آنها در تهران فعال بوده و دو سوم دیگر در سطح کشور، پخش شده است.»
او سوال دیجیاتو مبنی بر تعداد کاربران فعال این پلتفرم، سهم آن از بازار و میزان درآمد را بیپاسخ گذاشت و اعلام کرد در آیندهای نزدیک به صورت دقیق این آمارها را اعلام خواهند کرد.
رفع نیازهای پزشک و مریض
مدیرعامل دکتردکتر با بیان این که هر زمان میخواهید سرویس جدیدی را ارائه دهید باید نقاط ضعف و چالشهای آن حوزه را شناسایی و حل کنید به دیجیاتو گفت که آنها تلاش کردهاند در پلتفرم خود تمام نیازهای پزشکان و کاربرانی که به عنوان مریض به آنها مراجعه میکنند را در نظر بگیرند.
شرافتی در ادامه، سه دسته از پزشکانی که به پلتفرم «دکتردکتر» مراجعه میکنند را برشمرد؛ دکتری که تازه طبابت خود را شروع کرده به دنبال جا انداختن خود در میان مردم است، پزشکی که مطب داشته اما به دنبال شناختهشدن بیشتر است و حتی دکتری که با توجه به داشتن مراجعهکنندگان بسیار به دنبال نظم بخشیدن به آنها و تجربه بهتر در ارتباط با مریض است.
او در ادامه افزود که آنها به دنبال حل این چالشها برای پزشکان هستند و در این راستا به آنها سرویس دهی میکنند. او در پاسخ به سوال دیجیاتو مبنی بر این که در حال حاضر «دکتردکتر» سرویس بیشتری را به کدام یک از این دستههای ذکر شده میدهد، گفت:
«تمرکز ما بیشتر به روی دکترهایی است که مراجعه کننده زیادی دارند و به آنها و منشی و دستیارشان کمک میکنیم تا بتوانند راحتتر مریضها را مدیریت کنند، به طور مثال برای لغو ویزیت یک شیفت به راحتی و با ارسال پیامک میتوان تمام مراجعهکنندهها را با خبر ساخت. همچنین به افراد در سراسر کشور این فرصت را میدهیم تا بتوانند به راحتی از دکترهای متخصص که سرشان شلوغ است، برای روز و ساعت دلخواهشان وقت بگیرند.»
به دنبال تجربه کاربری بهتر
مدیرعامل دکتردکتر با اشاره به این که از سال 98 تا کنون تعداد پزشکان خدمات دهنده در این پلتفرم نزدیک به 2 برابر شدهاند، به دیجیاتو گفت: «وقتی بار روی یک سرویس تکنولوژی محور افزایش مییابد، کل سیستم را به چالش میکشد و مشکلات مختلفی را به وجود میآورد از همین روی تمرکز من روی زیرساخت محصول بوده تا بتوان در کنار رشد کاربران، سرویس بهتری را ارائه کنیم.»
او همچنین با بیان این که تمرکز اصلی آنها روی تجربه کاربر و پزشک است، افزود: «ما به دنبال این هستیم که کاربر با کدام بخش سیستم ما مشکل دارد و آن را رفع کنیم تا تجربه کاربری بهتری برای آنها در استفاده از محصول فراهم سازیم.»
چالش اتلاف وقت در مطب
یکی از چالشهای همیشگی مراجعه به بیمار، انتظار در مطب و اتلاف وقت بسیار آنها تا زمان رسیدن نوبتشان است. شرافتی در پاسخ به سوال دیجیاتو درباره این که آیا میشود امیدوار بود این مشکل حل شود، گفت:
«در دراز مدت، هر صنعتی بر محوریت تجربه تلاش میکند تا ارتباطات و سرویس بهتری را به کاربران ارائه کند. ما معتقدیم با توجه به گرفتاری بسیار پزشکان، هماهنگی بین او و مریض برای ویزیت سر زمان مقرر امری سخت اما ممکن است. از همین روی تلاش میکنیم تا با توسعه هر چه بهتر سیستم، این امکان را به پزشک و مریض بدهیم تا همه چیز سر زمان تعیین شده، رخ دهد.»
وی در ادامه به چالشی که سر این راه است اشاره کرد و اعلام کرد با توجه به این که تمرکز این حوزه روی سلامت و جان مردم است، طبیعی است که شاهد طولانی شدن یک عمل جراحی یا ویزیت طولانیتر یک مراجعه کننده باشیم اما با این حال در صفحه هر پزشک در «دکتردکتر» زمان احتمالی برای انتظار را درج کردیم تا افراد بتوانند برنامهریزی بهتری برای زمان خود داشته باشند.
چشم انداز پیش روی دکتردکتر
بخش دیگری از گفتگوی دیجیاتو با شهریار شرافتی به مزیت پلتفرم تحت مدیریت وی برای کاربران مربوط بود که به اعتقاد وی، دسترسی در هر لحظه و هر مکان به پزشک و نوبتگیری برای کاربران عادی و کمک به نظم و بهینه کردن ارتباط دکتر با مریض برای پزشکان، از جمله مزیتهای اصلی دکتردکتر برای کاربرانش است.
شرافتی در ادامه به چشم انداز این مجموعه اشاره کرد که در آینده به دنبال تکمیل و بهتر کردن خدمات فعلی همانند سرویس مشاوره تلفنی با اضافه کردن قابلیتهای جدید هستند. همچنین قرار است سرویس جدیدی را برای اعزام پزشک و کادر درمان به منزل افراد، ارائه کنند و تجربه جدیدی را در این حوزه رقم بزنند.
علاوه بر این، فعالیت در حیطه نسخه آنلاین و همکاری با ارگانهایی که سعی در آنلاین کردن سرویسهای خود هستند، از دیگر برنامههای «دکتردکتر» برای آیندهای نزدیک است.
رقابت با سایر بازیگران حوزه سلامت
مدیرعامل دکتردکتر با اعتقاد به این که بازیگران حال حاضر حوزه سلامت دیجیتال باعث ایجاد تجربهای بهتر برای کاربران و پزشکان میشود به دیجیاتو گفت: «طی امسال و با شیوع کرونا، شاهد رفع نیاز پزشکان و کاربران به کمک بازیگران همین صنعت بودیم که اتفاق بسیار خوبی است. همچنین حضور این فعالین مانعی برای اقدامات بیشتر ما در این حوزه نیست و ما میتوانیم در کنار بهتر کردن تجربه کاربر و پزشک، سرویس کاملتری را به افراد ارائه کنیم.»
او در ادامه تاکید کرد که هدف همه همکارانش تلاش برای رضایت افراد است و در همین رابطه به بیان مثالی پرداخت که فردی با پشتیبانی آنها تماس گرفته و مدعی شده پزشک، نوبت آنلاین وی را نپذیرفته و طبق بررسیها، فرد مورد نظر از سرویس دکتردکتر جهت گرفتن نوبت استفاده نکرده اما با توجه به شرایط خاص وی، با ارتباط گیریهای مختلف توانستهاند پزشک را برای ویزیت بیمار متقاعد سازند.
تلاش برای گسترش دورپزشکی
با وجود آن که کرونا، تاثیر بسیاری در گسترش خدمات آنلاین داشت اما شرافتی معتقد است که پلتفرم آنها حتی در صورت عدم شیوع این بیماری به سمت گستردهتر و تکمیلتر کردن خدمات خود حرکت میکرده است.
او در ادامه به گسترش تله مدیسین و دورپزشکی تحت تاثیر کرونا در دنیا و ایران اشاره کرد و گفت: «با توجه به این که در آستانه تعطیلات نوروز هستیم و نیاز مریض به پزشک همواره در این دوران وجود دارد، تمرکزمان را روی قویتری کردن سرویسمان در حوزه تله مدیسین گذاشتهایم تا در کنار نوبتدهی اینترنتی، تجربهای یک پارچه و گستردهتر را در اختیار کاربرانمان قرار دهیم.»
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.