دانشمندان با بررسی اولیه بیش از ۶۰ میلیون ستاره، فعلا ردپایی از فرازمینیها پیدا نکردهاند
اختر زیستشناسان در پروژه «Breakthrough Listen» نتایج اولیه جستجو برای فرازمینیها را منتشر کردند. در این پروژه سیگنالهای رادیویی دریافت شد که مسیرشان به مرکز کهکشان میرسید. بررسیها نشان میدهد فعلا ردپایی از فرازمینیها در ...
اختر زیستشناسان در پروژه «Breakthrough Listen» نتایج اولیه جستجو برای فرازمینیها را منتشر کردند. در این پروژه سیگنالهای رادیویی دریافت شد که مسیرشان به مرکز کهکشان میرسید. بررسیها نشان میدهد فعلا ردپایی از فرازمینیها در بیش از ۶۰ میلیون ستاره مشاهده نشده است.
دانشمندان ۷۰ سال است که در جستجو برای فرازمینیها هستند، اما تاکنون هیچ ردی از موجودات هوشمند دریافت نکردهاند. اما همچنان باید این جستجو را ادامه دهیم، چون هیچ معمای جالبتری از تنها بودن یا نبودن ما در کیهان وجود ندارد.
نتایج پروژه SETI یا جستجو برای هوش فرازمینی در حال حاضر فقط محدود به یافتههای احتمالی از سیگنالهای رادیویی یا شواهد اپتیکی از ابرسازهها هستند که ممکن است ردی از تکنولوژی بیگانگان باشد. سیگنالهای رادیویی محبوبترین یافتههای پروژه SETI هستند. این سیگنالها میتوانند حضور تمدن فضاییها را نشان دهند و ممکن است که کاملا اتفاقی بر اثر نشت سیگنال یا کاملا عمدی فرستاده شده باشند.
پروژه ده میلیون دلاری Breakthrough Listen با چشم انداز ده ساله حدود شش سال پیش با میلیاردر روسی، یوری میلنر، و استیون هاوکینگ بنیانگذاری شد. در این پروژه دانشمندان اعماق فضا را برای یافتن ردی از بیگانگان کاوش میکنند.
تیم Breakthrough Listen در آخرین جستجوی خود در مرکز تحقیقات SETI از تلسکوپهای رادیویی Green Bank و CISRO استفاده کردند و حدود ۶۰۰ ساعت داده رادیویی دریافت کردند. این تحقیق را میتوان حساسترین و عمیقترین هدف پروژه SETI دانست که روی مرکز کهکشان راه شیری انجام شد.
اگر در جستجویی بخواهیم از زمین در سیاهچاله ابرپرجرم مرکز راه شیری دنبال شواهدی از هوش فرازمینی باشیم، میتواند فواید و معایبی داشته باشد. اولین فایده آن میتواند تعداد بیشتر ستارهها از دید زمین باشد. زمین در لبه کهکشان راه شیری قرار دارد و اگر بخواهیم از لبه کهکشان به مرکز آن نگاه کنیم تعداد بیشتری ستاره را خواهیم دید و احتمال یافتن اثری از یک حیات هوشمند بیشتر خواهد بود.
نکته دیگر میتواند نزدیکی ستارهها در مرکز کهکشان باشد. هر چه بیشتر به مرکز راه شیری نزدیک شویم، فاصله ستارهها با یکدیگر کمتر میشود. این فاصله کم میتواند منجر به ارتباطات و سفرهای بین ستارهای شود و یک جامعه پیشرفته فضایی را تشکیل دهد.
یکی از معایب آنها میتواند آشوبناک بودن محیط باشد. مرکز راه شیری مملو از تابشهای خطرناکی مثل امواج گاما است که انرژی زیادی دارند و حیات به آن صورتی که ما میشناسیم را از بین میبرد. وجود خود سیاهچاله ابرپرجرم مرکز کهکشان هم خود یکی از خطرهای موجود در این محیط است.
با این حال، این گروه تصمیم گرفتند تا این مسیر را جستجو کنند. طبق گفتههای این دانشمندان، آنها حدود ۶۰ میلیون ستاره را در این مسیر بررسی کردند. در کمال تعجب، آنها سیگنالهای نشتی را رصد کرده بودند که به زمین رسیده بود. دانشمندان به دنبال سیگنالهای تکرارشوندهای بودند که ممکن بود تمدن هوشمندی در مرکز راه شیری به کل کهکشان بفرستد، اما در این جستجوها ظاهرا نتوانستند ردپایی از فرازمینیها پیدا کنند.
گرچه امواجی که موفق به ثبت آن شدند، امواجی از نوع خاصی از ستارههای نوترونی (مگنتار) بود که میتوان از آن در تحقیقات دیگری استفاده کرد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.