ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

دیجی‌تک؛ طرح صیانت مجلس برای فضای مجازی با کاربران و کسب و کارها چه خواهد کرد؟

نامش در ابتدا «طرح صیانت کاربران در فضای مجازی» بود و حالا چند وقتی است که اسم جدیدی بر دوش می‌کشد: «قانون حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی». کارشناسان اما باور دارند هیچ یک از این اسامی به طرح و مفاد آن نمی‌چسبد و آن را بیشتر طرحی تحدیدی و تهدید کننده می‌دانند که هم محدودیت به بار می‌آورد و هم کسب و کارها را مورد تهدید قرار می‌دهد.

تماشای ویدیو در یوتوب دیجیاتو:

تماشای ویدیو در آپارات دیجیاتو:

چندی پیش طرح مجلس با وجود تمام حواشی که داشت و انتقاداتی که به آن شد و حتی بیش از ۸۰۰ هزار علیه آن توسط کاربران امضا شد، در نهایت با اثرگذاری اصل ۸۵ روی آن، به کمیسیون تخصصی راه یافت تا در ادامه کار مجلس مورد بررسی قرار بگیرد. اما این طرح دقیقا چه چیزهایی را مورد هدف قرار داده و قرار است چه کاری با فضای مجازی و کاربران آن (اعم از کاربر نهایی و کسب‌وکارها) کند؟

موارد متعددی در طرح مجلس وجود دارد که مورد انتقاد کاربران و مدیران حوزه فاوا قرار گرفته و پیش از این تعدادی از آنها در دیجیاتو منتشر شده است. عده‌ای طرح مذکور را ناقض حقوق شهروندی می‌دانند عده‌ای نیز تبعات آن را فاجعه آفرین خواندند و تعداد زیادی کسب و کار داخلی نیز تاکید دارند که طرح مجلس حتی به ضرر پلتفرم‌های بومی خواهد بود. ابعاد و گستره تاثیرات این طرح به حدی است که گفته می‌شود میزان جستجوی کلمه مهاجرت طی روزهای اخیر در گوگل توسط کاربران کشور  فزون یافته و نهادی مثل «جامعه گردشگری الکترونیکی» اعلام کرده که طرح مجلس می‌تواند صنعت توریسم ایران را مورد هدف قرار دهد و تبعات منفی روی آن به بار بیاورد.

طرح صیانت

باید گفت دغدغه نمایندگان مردم برای درآوردن فضای مجازی از حالت ولنگاری خود دغدغه ارزشمندی به نظر می‌رسد اما از آنطرف بیشتر کارشناسان اهل فن باور دارند که پیش نویس طرح مجلس پر از ایراد است و باید با مشورت بخش خصوصی و دولت، از نو نوشته شود. عده‌ای از نمایندگان مخالف این طرح در مجلس که اساسا باور دارند چنین طرح‌هایی باید از سمت دولت و به صورت لایحه به مجلس بیاید و عده‌ای از کارشناسان نیز معتقدند که به جای قانون‌گذاری باید رگولاتوری را در این حیط گسترش داد.

راه حل هر چه که باشد، به نظر می‌رسد طرح کنونی مشکلات زیادی دارد و صدای اعتراض بسیاری از کاربران در پشت آن دیده می‌شود و این روزها می‌توان گفت  کسی از مقامات مربوطه به حوزه ICT و دیگر مسئولان کشوری نیست که درباره آن صحبت نکرده باشد.

در ویدیوی پیش رو سعی کردیم تا جای ممکن به زبانی ساده و شفاف به مفاد مطرح شده در این طرح که به نظر چالش ساز و دردسرآفرین هستند اشاره کنیم و آنها را واکاوی کنیم، قطعا ایرادات وارد به این طرح بیشتر از این حرف‌ها است اما نکات مهمی که در این ویدیو به بررسی آنها پرداختیم آنقدر مهم است که به تنهایی نشان دهنده اینست که طرح مجلس باید مورد بازبینی قرار بگیرد و بازهم اصلاح شود.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (9 مورد)
  • akf1383
    akf1383 | ۱۰ مرداد ۱۴۰۰

    آقا چه خبره چرا اینقدر شلوغش کردن یه چیز هوایی هست که باید بگم:مجلس بزرگترین اشتباهش که الان انگار میخواد جبران کنه اینکه جلسه غیر علنی گذاشته بود الان میگن میخواد علنی بیان کنه و رفع ابهام کنه.ولی چیزی که هست حاضرم که خیلیا تون که مخالفین حتی تحقیق هم نکردید ببینید چیه قضیه فقط یه تیتر دیدید که گفته محدود سازی اینترنت.
    اگه بده پس چرا انقدر بی بی سی و سعودی اینترنشنال و حتی اصلاح طلبان انقدر ناراحت و خیر خواه مردم شدن؟اولین بار که رهبر بیان کرد که ویدیو هم تقطیع شده😐 بعد تو انتخابات که یکی از کاندیداها همونی که رد صلاحیت کردنش😏 خودتون میدونید کی و میگم که وعده رفع فیلتر تلگرام هم داده بود حالا این طرح هم میگه بالا بردن امنیت اینترنت و فضای گسترده بیشتر در ضمن تو این طرح اومده که اینستاگرام چه بپذیره چه نه بازم فیلتر نمیکنه چون خودشون هم هستن آقا میدونن دارن چیکار میکنند باید نمایندگی هر پیام رسانی تو ایران هم دفتر داشته باشه که حتی بتوانند از فیلترینگ در بیارن حالا درسته چندتا نماینده اومده گفته فیلترینگ ولی اصل یه چیز دیگس‌ الان هم فکر کنم نظام صنفی موافقت کرده هم شایدا دانش بنیان هم موافقت کنه و سپاه و الآنم آقای رئیسی مخالف فیلترینگ و مسدود سازی هستش و میگه باید هم امنیت باشه هم فضا گسترده تر باشه پس نشون میده که موافق جالبه چند ساله اینترنت ملی داره اجرا میشه و تا الان سه فاز رفته و اگه این طرح اجرا بشه وارد فاز چهارم میشه.اونایی که میگن ای کره شمالی باید بگم الان روسیه با برنامه بومی خودش ویچت جایگزین یوتویوب و اینستاگرام کرده و کره هم بجای پی پال برنامه خودشو داره که حتی گوگل هم به رسمیت شناخته آلمان هم که تویتر و فیسبوک و اینستاگرام و فیلتر کرده جدیدا آمریکا هم که با تیک تاک مشکل داره و دنبال فیلتر کردن هست.
    تو جمع بندی اینکه خواستم بگم بدجور دارن مردم و سروکار میذارن با دروغ

  • FARDIN
    FARDIN | ۱۰ مرداد ۱۴۰۰

    اینا اصلا نمیدونن فضای مجازی چیە ب چ دردی میخورە بعد اومدن قانون گذاشتن برا ما آدم زورش میاد

  • Farzad6058
    Farzad6058 | ۱۰ مرداد ۱۴۰۰

    موافقین طرح صیانت و اون 121 نفر یه لطفی کنن نرم افزار های خارجی رو از گوشی خودشون و خانوادشون پاک کنن و با ما کاری نداشته باشن
    خیلی ممنون

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
دیجیاتو را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

شبکه‌های اجتماعی دیجیاتو سریع‌ترین روش دسترسی به اخبار فناوری، علم و خودرو است. اگر می‌خواهید به‌روز باشید، شبکه‌های اجتماعی دیجیاتو را دنبال کنید.