جزئیات بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی ارتباطات؛ موافقان و مخالفان چه گفتند؟
نمایندگان مجلس در ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم، به بیان نظرات خود درباره وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات پرداختند. مخالفین نسبت به عدم حضور وزیر پیشنهادی در شبکههای اجتماعی و عدم تعیین ...
نمایندگان مجلس در ادامه بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم، به بیان نظرات خود درباره وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات پرداختند. مخالفین نسبت به عدم حضور وزیر پیشنهادی در شبکههای اجتماعی و عدم تعیین مواضع وی در برابر طرح صیانت انتقاد داشتند. موافقین نیز برنامههای زارعپور را برای اجرای شبکه ملی اطلاعات و رشد اقتصاد دیجیتال مناسب دانستند.
در این جلسه موافقان و مخالفان «عیسی زارعپور» در مجلس شورای اسلامی، دفاعیات و انتقادات خود را نسبت به وزیر پیشنهادی برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کردند.
در ابتدا «روح الله عباسپور»، سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن به قرائت گزارش تخصصی این کمیسیون در رابطه با بررسی صلاحیت و برنامههای وزیر پیشنهادی پرداخته و اعلام کرد:
«برنامه پیشنهادی زارعپور دارای نگاه جامع و همه جانبه به موضوعات مختلف با ماموریتهای این وزارتخانه داشته و ایشان فردی جوان، متخصص و دارای حسن سابقه است که اشراف کامل به چالشها و مشکلات این حوزه داشته و برای حل آنها دارای برنامههای کاربردی است از همین روی کمیسیون مربوطه، زارعپور را برای تصدی پست وزیر ارتباطات مناسب تشخیص داده است.»
«مجید نصیرایی»، سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس نیز در ادامه گزارش تخصصی این کمیسیون در رابطه با بررسی برنامههای زارعپور قرائت کرده و گفت: «قریب به اتفاق اعضای کمیسیون فرهنگی با وزیر پیشنهادی موافق بوده و ایشان را فردی خلاق و نوگرا و دارای صلاحیت میداند. همچنین امیدواریم با توجه به پاکدستی و عدم تعلق مادی وی، همراه با اجرای طرح صیانت بتواند از منافع عموم دولت و ملت دفاع کند.»
- «علی اصغر عنابستانی»، نماینده مخالف: یکی از ایرادات وارده به وزیر پیشنهادی عدم تعیین زمان مشخص برای ایجاد شبکه ملی اطلاعات است که زیرساخت اصلی فضای مجازی و مورد مطالبه چندین ساله رهبری بوده و گفتهاند تا افق 1404 محقق میشود، سوال این است باید تا پایان 1404 منتظر بمانیم؟ وزیر پیشنهادی همچنین در برنامههای خود اشارهای به طرح صیانت نداشته در حالی که باید مشخص کند چطور از صاحبان کسبوکارها و کاربران در فضای مجازی حمایت و محافظت خواهد کرد. همچنین در حالی که شاهد ورود تکنولوژیهای جدید در زمینه اینترنت بینالمللی و ماهوارهای هستیم لازم است تا وزیر پیشنهادی رویکرد خود را نسبت به این موضوع و اینترنت 5G اعلام کند.
- «حسین حاتمی»، نماینده مخالف: وزیر پیشنهادی ارتباطات هیچ اعتقادی به پلتفرمهای موجود ندارد، زارعپور در هیچ شبکه اجتماعی حضور نداشته و مانند مربی فوتبالی است که وارد زمین ورزش نشده است. با توجه به اقدام اخیر گوگلپلی برای حذف روبیکا از و نقض یک طرفه حقوق کاربران ایرانی، برنامه وزیر پیشنهادی برای برخورد با پلتفرم متخلف جهانی چیست؟ ایشان در برنامههایشان از اقتصاد دیجیتال صحبت کردهاند، اما اقتصاد دیجیتال با شعاع بین المللی در بستر کدام پلتفرم اتفاق خواهد افتاد؟
- «مالک شریعتی»، نماینده موافق: در سند معماری شبکه ملی اطلاعات برای دسترسی عموم به خدمات ارتباطی اهدافی با دو شاخص پوشش 100 درصد و پهنای باند 25 مگابیت تعیین شده که با وضعیت فعلی فاصله دارد و عدم دسترسی به این اهداف عدم رغبت مردم به شبکه ملی اطلاعات را رقم میزند. سهم اقتصاد دیجیتال در دنیا 20 درصد و در ایران 5 درصد است. افزایش این سهم، اقتصاد را مردمیتر و فراگیرتر میکند. توانمندی وزیر پیشنهادی ما را امیدوار کرده که سهم اقتصاد دیجیتال از 5 درصد کنونی در GDP کشور را دو و نیم برابر افزایش دهد. برای عقب ماندگی کشور در حوزه فناوری فضایی نیز بایستی از ظرفیتهای علمی و پژوهشی کشور استفاده شده و طبق برنامه ایشان امید به پوشش این خلا و تحول فضایی داریم.
- «مصطفی طاهری»، نماینده موافق: بحث دولت الکترونیک که یک عقب ماندگی جدی داریم فقط مربوط به وزارت ارتباطات نیست و یک کار جمعی است. وزیر پیشنهادی ختیارات ویژهای را از آقای رئیسی درخواست کردهاند تا بتوانند این حکمرانی داده و دیجیتال را در تمام بخشهای دولت جاری کنند. این موضوع میتواند به مقابله با قاچاق، فرار مالیاتی و مبارزه هوشمند با فساد کمک کند. همچنین توسعه زیرساخت ارتباطی و مخابراتی کشور بر مبنای محصولات بومی و داخلی است. سال قبل بیش از 2.5 میلیارد گوشی هوشمند وارد کردیم و تبلت و مودم اکثرشان وارداتی بودند در حالی که یکی از الزامات رشد متوازن اقتصاد دیجیتال در کشور ما به شمار میآید که متاسفانه توجه چندانی از وزارت ارتباطات به این قضیه نشده و صنعت تجهیزات مخابراتی کشور ضعیف شده و نیاز به حمایت دارد. رشد ما در شبکه ملی اطلاعات نامتوازن بوده در برخی حوزهها بالای 70% بوده و در برخی حوزهها 30 درصد از همین روی وزیر پیشنهادی قول داده که طبق برنامه عمل کند. همچنین در بحث اقتصاد دیجیتال زارعپور قول رشد 250 درصدی را دادهاند. در خصوص محتوا و دغدغههای خانوادهها نسبت به حفاظت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی نیز ایشان قولهایی را دادهاند.
با پایان یافتن جلسه امروز مجلس، ادامه بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی ارتباطات به فردا موکول شد و مخالفان و موافقان باقی مانده به بیان سخنان خود پرداخته و زارعپور به عنوان وزیر پیشنهادی از برنامههایش در حضور نمایندگان دفاع خواهد کرد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.