ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

خودرو

فاجعه‌ای به نام سوزوکی بالنو؛ صفر ستاره ایمنی برای هاچبک اقتصادی ژاپنی‌

امروزه اکثر خودروهای تولیدی از لحاظ ایمنی در سطح بالایی قرار دارند و در تصادفات رخ داده می‌توانند به خوبی از جان سرنشینان خود دفاع کنند. اما گاها مدل‌هایی نیز پیدا می‌شوند که عملکرد بسیار ...

سعید علیپور
نوشته شده توسط سعید علیپور | ۹ آبان ۱۴۰۰ | ۲۰:۳۰

امروزه اکثر خودروهای تولیدی از لحاظ ایمنی در سطح بالایی قرار دارند و در تصادفات رخ داده می‌توانند به خوبی از جان سرنشینان خود دفاع کنند. اما گاها مدل‌هایی نیز پیدا می‌شوند که عملکرد بسیار ضعیفی در تست‌های ایمنی از خود به نمایش می‌گذارند. هاچبک سوزوکی بالنو یکی از این مدل‌هاست که در تست شاخه لاتین انکپ بسیار ضعیف ظاهر شده و نتوانسته حتی یک ستاره از این موسسه دریافت کند!

این اولین بار نیست که محصولی از سوزوکی در تست‌های لاتین انکپ عملکرد ناامیدکننده‌ای ارائه می‌کند، زیرا همین دو ماه قبل بود که مدل سوئیفت نیز با صفر ستاره ایمنی تست‌های این موسسه را ترک کرد! قبل‌تر و در اواخر سال 2020 هم مدل S Presso از سوزوکی در کسب ستاره ایمنی از انکپ ناکام باقی مانده بود!

سوزوکی بالنو در آمریکای لاتین بطور استاندارد از دو ایربگ بهره می‌برد. با وجود این در تست محافظت از سرنشین بزرگسال موفق به دریافت امتیاز ضعیف 20 درصد شده است. در بخش محافظت از خردسالان وضعیت حتی از این هم بدتر بوده و امتیاز آن به 17 درصد تنزل پیدا کرده است. نگاهی دقیق‌تر به نتایج موجود نشان می‌دهد محافظت بالنو از سر و گردن سرنشینان مناسب بوده، اما احتمال صدمه دیدن زانوی راننده و سرنشین کناری به علت مچاله شدن قسمت پایین کابین بالاست.

بالنو در برخی کشورها با شعار «خوب، جذاب، بالنو» وارد بازار شده، شعاری که به علت متناقض بودن یادآور یکی از تبلیغات تلویزیونی ماست!

سوزوکی بالنو در برخورد جانبی ضعیف ظاهر شده و در محافظت از سینه سرنشینان شکست خورده است. این خودرو در بخش حفاظت از اثر شلاقی هم بدلیل نبود ملزومات جذب ضربه در پشت، نمره خیلی پایینی را دریافت کرده؛ نکته تامل‌برانگیز اینکه این خودروی ارزان‌قیمت ژاپنی فاقد تجهیزات محافظت از سر است، به همین خاطر لاتین انکپ از انجام تست برخورد جانبی با ستون صرف نظر کرده است!

آقای الخاندرو فوراس، دبیر ارشد لاتین انکپ عملکرد ضعیف بالنو تنها چند هفته پس از سوئیفت را بسیار مایوس‌کننده نامیده و از کم توجهی سوزوکی به مشتریان این منطقه انتقاد کرده است. این موسسه در کنار سوزوکی بالنو، نسخه سدان تویوتا یاریس را نیز ارزیابی کرده است. این خودرو که در برزیل و تایلند تولید می‌شود، موفق به کسب فقط یک ستاره ایمنی از پنج ستاره ممکن شده است.

ناگفته نماند مدل پایه سوزوکی بالنو در اروپا با 6 ایربگ به فروش می‌رسد و سیستم کنترل پایداری الکترونیکی در آن موجود است. با اتکا به این تجهیزات بالنو توانسته از یورو انکپ سه ستاره ایمنی دریافت کند.

بد نیست به این موضوع اشاره کنیم در حال حاضر تکنولوژی‌های مربوط به پیشگیری از تصادف نیز امتیازات خاص خود را دارند و نبود آنها باعث افت امتیاز می‌شود؛ همچنین دارا بودن ایربگ و کابین مستحکم دیگر به معنای ایمنی بالا و کسب امتیازی مناسب نیست. حال تصور کنید خودرویی هم فاقد تکنولوژی‌های پیشگیری از تصادف و تجهیزات ایمنی مناسب است و هم کابین آن در تصادفات براحتی از هم می‌پاشد! امتیاز ایمنی چنین خودرویی باید چند باشد آقای مطمئن؟!

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • رضا ایزدی
    رضا ایزدی | ۱۰ آبان ۱۴۰۰

    جانشین بر حق پراید

مطالب پیشنهادی