همبنیانگذار «یکپی» در گفتگو با دیجیاتو: به بهانه فعالیت در حوزه رمز ارز فیلتر شدهایم
همبنیانگذار «یکپی» اظهار داشت از شهریورماه امسال این پلتفرم فیلتر شده و علت آن به صورت غیر رسمی، فعالیت در حوزه رمزارز اعلام شده است؛ این موضوع به باور این مدیرعامل صحیح نبوده و با ...
همبنیانگذار «یکپی» اظهار داشت از شهریورماه امسال این پلتفرم فیلتر شده و علت آن به صورت غیر رسمی، فعالیت در حوزه رمزارز اعلام شده است؛ این موضوع به باور این مدیرعامل صحیح نبوده و با وجود شفافسازیها اما همچنان دستور رفع فیلتر یکپی صادر نشده است.
یکپی پلتفرمی در حوزه پرداخت بینالمللی است که به عنوان اتصال دهنده شبکه پرداخت بانکی کشور به شبکه پرداخت بانکی بینالملل فعالیت میکند. به کمک این مجموعه، استارتاپها و کسبوکارهای ایرانی در حوزههای مختلف میتوانند به راحتی درآمد ارزی داشته باشند و محصولات خود را به سایر کشورهای جهان صادر کنند.
اما این پلتفرم شهریور ماه امسال فیلتر شده است و با وجود پیگیریهای مختلف همچنان گشایشی در این زمینه رخ نداده است. آن طور که «امیر احسان برخورداری»، همبنیانگذار یکپی به دیجیاتو میگوید علت فیلترینگ پلتفرم آنها به صورت رسمی اعلام نشده است: «ابتدای شهریورماه درخواست فیلترینگ یکپی از سوی اداره نظارت بر موسسات پولی غیربانکی به دادسرا ارسال شد.»
به گفته وی نامه فیلترینگ محرمانه بوده اما با پیگیریهای صورت گرفته از سوی دادستانی علت فیلترینگ، دریافت حجم سرمایه کلان از مردم و سرمایهگذاری در حوزه رمزارزها عنوان شده است. موضوعی که نه تنها خارج از حوزه فعالیتی یکپی است بلکه در حال حاضر صرافیها و سکوهای تبادل رمزارز در کشور بدون مشکل به فعالیت خود ادامه میدهند.
برخورداری با بیان اینکه انتهای شهریورماه به آنها اعلام شد تا از تمامی ادارات بانک مرکزی تاییدیه کسب کنند، به دیجیاتو گفت:
«ما شرکتی دانشبنیان با 5 سال سابقه هستیم که در ابتدای مسیر بارها به بانک مرکزی مراجعه کرده و درخواست مجوز دادیم اما با توجه به بحث تحریمها، پاسخ واضحی به ما داده نشد. اکنون نیز اگر مجوزی اعطا شود در صف اول کسب مجوز خواهیم بود. اما مشکل اینجاست که علت فیلتر یکپی را فعالیت در حوزه رمزارزها اعلام کردهاند که چنین چیزی درست نیست.»
وی در ادامه به پیگیریهای انجام شده در راستای رفع فیلتر این پلتفرم اشاره کرد و گفت:
«سورنا ستاری معاون علمی فناوری رئیس جمهور در این زمینه با ما همکاری داشته و به مسئولان ذیصلاح اعلام کرده است که این زیرساخت ارزآوری برای شرکتهای استارتاپی نبایست قطع شود. همچنین از سوی سازمان نصر و معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی نیز در این زمینه همکاریهایی صورت گرفته است.»
همچنین استعلامهای لازم صورت گرفته و عدم فعالیت این پلتفرم در زمینه رمزارزها تایید شده است. موضوعی که برخورداری معتقد است حتی با یک بار ورود به پلتفرم آنها میتوان به این نتیجه رسید.
به گفته وی دادستانی با بانک مرکزی نامهنگاری و اعلام کرده است که یکپی براساس شواهد موجود در زمینه کریپتو فعالیتی نداشته و این نهاد در این باره اعلام نظر کند تا رفع فیلتر صورت گیرد. اما با این حال هیچ فرصتی برای دفاع در اختیار این پلتفرم قرار نگرفته است تا با مسئولان بانک مرکزی رایزنی کرده و موضوع را شفافسازی کنند.
همبنیانگذار یکپی با بیان اینکه چنین برخوردهایی باعث تشویق کارآفرینان به مهاجرت شده و آنها را از فعالیت در ایران دلسرد میکند، به ضررهایی که فیلترینگ چند ماهه به این کسبوکار وارد ساخته اشاره کرد و به دیجیاتو گفت:
«کسبوکار ما طی این چند وقت مختل شده است. اعتماد، مهمترین بحث در موضوعات مالی است که فیلترینگ به آن ضربه زده و مشتریان ایرانیمان را تحت تاثیر قرار داده است. همچنین برخلاف میلی باطنیمان مجبور به تعدیل نیرو شدیم.»
وی در پایان با بیان اینکه همچنان برای آنها مشخص نیست که یکپی تا چه زمانی فیلتر خواهد ماند، ابراز امیدواری کرد تا هرچه سریعتر اقدامات لازم برای رفع دغدغه مسئولان بانک مرکزی و رفع فیلتر این پلتفرم صورت گیرد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.