ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

ناسا بخاطر تاخیر در پرتاب کپسول استارلاینر، ماموریت‌های اسپیس ایکس را افزایش می‌دهد

تا به امروز چندین بار پرتاب کپسول استارلاینر بوئینگ بنابر مشکلات مختلفی به تاخیر افتاده و همین موضوع ماموریت‌های ناسا را دچار مشکل می‌کند. حالا ناسا برای جلوگیری از این موضوع، می‌خواهد سه ماموریت سرنشین‌دار ...

مرضیه فرجی
نوشته شده توسط مرضیه فرجی | ۱۴ آذر ۱۴۰۰ | ۲۱:۳۰

تا به امروز چندین بار پرتاب کپسول استارلاینر بوئینگ بنابر مشکلات مختلفی به تاخیر افتاده و همین موضوع ماموریت‌های ناسا را دچار مشکل می‌کند. حالا ناسا برای جلوگیری از این موضوع، می‌خواهد سه ماموریت سرنشین‌دار بیشتر با اسپیس ایکس انجام دهد تا وقفه‌ای در سفر آمریکا به ایستگاه فضایی بین‌المللی ایجاد نشود.

ناسا در ابتدا می‌خواست ماموریت‌های فضایی را بین اسپیس ایکس و بوئینگ تقسیم کند، با این فرض که کپسول فضایی هردو شرکت تقریبا در یک زمان تایید می‌شوند. اما بوئینگ هنوز ماموریت سرنشین‌دار با کپسول استارلاینر انجام نداده و دومین پرواز آزمایشی بدون سرنشین آن «OFT-2» تا سال 2022 به تعویق افتاده است.

به همین ترتیب، ناسا با صدور قراردادی خرید سه پرواز خدمه‌ای از اسپیس ایکس را تایید کرد. این سه پرواز با قیمت حدودی 2.4 میلیارد دلار، قابلیت حمل‌ونقل خدمه تجاری را دارند.

در اطلاعیه خرید این پروازها آمده است: «به دلیل مشکلات فنی و تاخیرهای بوئینگ، انتظار می‌رود که اسپیس ایکس آخرین ماموریت پس از صدور تاییدیه یا PCM خود را در ماه مارس 2023 انجام دهد. با اضافه شدن سه ماموریت PCM دیگر، ناسا قادر خواهد بود تا قابلیت‌های اضافی و پشتیبانی برای تمام این پروازها را فراهم کند.»

«کتی لودزر»، مدیر عملیات فضایی ناسا در بیانیه‌ای گفت: «این بسیار مهم است که ما اکنون امنیت‌ پروازهای اضافی به ایستگاه فضایی بین‌المللی را فراهم کنیم. ما آماده این کار هستیم زیرا این ماموریت‌ها برای حفظ حضور مداوم ایالات متحده در فضا ضروری است.»

مقامات ناسا در ماه اکتبر، جلسه‌ای توجیهی درباره این ماموریت‌ها گذاشتند و مراحل اولیه در برنامه‌ریزی و تمدید قرارداد تجاری را شرح دادند. این آژانس خواستار برخی گزینه‌های اضافی همانند وجود صندلی‌های تک یا چندگانه در ماموریت‌های تجاری یا پروازهای اختصاصی نیز شد.

از سویی دیگر، نه ناسا و نه بوئینگ از اواسط اکتبر در مورد پیشرفت مشکلات خود که سبب تعویق پروازهای فضایی از سوی بوئینگ شد، صحبتی به میان نیاورده‌اند. آن‌ها صرفا تلاش کردند تا با خرید پروازهای جدید، این تاخیر را جبران کنند. مقامات بوئینگ می‌گویند که به دنبال گزینه‌هایی برای راه‌اندازی ماموریت‌های به تاخیر افتاده خود در نیمه اول سال 2022 هستند. اما برنامه‌های دیگر که نیاز به صدور گواهینامه دارند تا سال 2023 به تعویق خواهند افتاد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی