برترین عکسهای علمی سال 2021 از نگاه نشنال جئوگرافیک
زمانی که یکی از آتشفشانهای «لاپالما» در جزایر قناری در ماه سپتامبر شروع به فوران کرد، عکاس آماتور «رودریگز» این خبر را در حالی شنید که در خانهاش در جزیره مجاور «تنریف» بود. او به ...
زمانی که یکی از آتشفشانهای «لاپالما» در جزایر قناری در ماه سپتامبر شروع به فوران کرد، عکاس آماتور «رودریگز» این خبر را در حالی شنید که در خانهاش در جزیره مجاور «تنریف» بود. او به سرعت یک پرواز رزرو کرد و چند ساعت بعد به لاپالما رسید. او در این مکان شبانه روز کار کرد تا قدرت ویرانی آتشفشان را ثبت کند. او به «نشنال جئوگرافیک» گفت: «هیچوقت فکر نمیکردم بتوانم به یک آتشفشان نزدیک شوم. بسیار بزرگ، قدرتمند و باشکوه بود.»
عکسهای رودریگز از این فوران برخی از تصاویری را که توسط تیم نشنال جئوگرافیک به عنوان زیباترین عکسهای علمی و فناوری در سال 2021 انتخاب شده است، تشکیل میدهد.
در سالی که گذشت شاهد بودیم که عکاسان قدرت و زیبایی جهان ما را به طرق مختلف شرح دادند. عکاسان هواپیماهای بدون سرنشین، فوران آتشفشان ایسلند را از هوا به تصویر کشیدند و نظارهگر تراوش گدازه در میان صخرهها بودیم. شرکتکنندگان در مسابقه امسال از دوربینها و لنزهای پرقدرت استفاده کردند تا شگفتیهای زندگی را در مقیاسهای مختلف – از ابعاد یک کوه آتشفشانی تا مقیاس دانههای کوچک و یا زنبور در حال پرواز – را به نمایش بگذارند.
چندین ربات عکاس نیز امسال سطح زمین را ترک کردند تا به فضا بروند. مریخنورد «استقامت» در دهانه «Jezero» در مریخ فرود آمد و جستجوی خود را برای حیات پیشین در این سیاره آغاز کرد. از سویی دیگر هلیکوپتر «ابتکار» نیز بر سطح این سیاره پرواز میکرد. فضاپیمای «Lucy» که در ماه اکتبر به فضا پرتاب شد، سفر خود را از میان سیارکهای مشتری پیش برد.
در همین حال، مهندسان مرزهای پرتاب انسان به فضا را جابجا کردند. در سوال تگزاس جنوبی، موشک «استارشیپ» جاهطلبانه «اسپیس ایکس» از زمین برخواست و مایلها فاصله گرفت. سپس سعی کرد درحالیکه توانایی خود را در این زمینه به رخ رقبا میکشد، فرودی عمودی و موفق داشته باشد. از سویی دیگر در بیابانهای تگزاس و نیومکزیکو، میلیاردهای معروف «جف بزوس» و «ریچارد برانسون» توانستند برای مدت کوتاهی به کمک فضاپیماهای ساخته شده توسط شرکتهایی که خودشان تاسیس کرده بودند، از آستانه فضا عبور کنند.
در زمین، پزشکان و کادر بیمارستان به مبارزه با بیماری همهگیر کرونا ادامه دادند و با ویروسی که با انتشار از فردی به فرد دیگر، جهشهای گوناگون را ارائه میکند، مقابله کردند. عکاس «دار یاسین» دشواری واکسیناسیون مردم در دور افتادهترین مناطق جهان را به تصویر کشید، درحالیکه «رایسان الفاریسی» به دنبال ثبت موج تلفات ویروس کرونا در دنیا بود.
عکاسی به ما این امکان را داده است که اثرات این بیماری را در سراسر جهان ببینیم. «پل تافورو» از مرکز تشعشعات «سینکروترون» اروپا و همکارانش، امسال اسکنهای پیشرفتهای از اندامهای انسان به کمک پرتو ایکس انجام دادند. این اسکنها اثرات مخرب ویروس بر مجاری تنفسی را دقیقتر از پیش مشخص کرد.
از گدازه درخشان لاپالما گرفته تا تپههای غبارآلود مریخ، این تصاویر خیرهکننده قدرت عکاسی برای مستندسازی، روشن کردن امور و الهام به افراد را به نمایش میگذارند. در ادامه نگاهی به این مجموعه خیرهکننده میاندازیم:
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
میشه لطفا فایل هاشو بذارید؟؟؟