ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

ماسک هوشمند
علمی

این ماسک هوشمند با سنسور خود می‌تواند ضربان قلب و داده‌های مهم را اندازه‌گیری کند

دانشمندان دانشگاه نورث‌وسترن آمریکا، ماسک هوشمندی تولید کرده‌اند که با اضافه کردن یک سنسور کوچک به ماسک، می‌تواند ضربان قلب و بسیاری از داده‌های مهم مربوط به سلامت را اندازه‌گیری کند. از زمان شروع همه‌گیری ...

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۶ دی ۱۴۰۰ | ۱۰:۳۵

دانشمندان دانشگاه نورث‌وسترن آمریکا، ماسک هوشمندی تولید کرده‌اند که با اضافه کردن یک سنسور کوچک به ماسک، می‌تواند ضربان قلب و بسیاری از داده‌های مهم مربوط به سلامت را اندازه‌گیری کند.

از زمان شروع همه‌گیری ویروس کرونا، ماسک‌ها به عضو ثابتی از زندگی روزانه افراد تبدیل شده‌اند. تاکنون نیز برخی شرکت‌ها از جمله ریزر ماسک‌های هوشمند خود را روانه بازار کرده‌اند، اما اکنون دانشمندان به نوآوری جدیدی دست پیدا کرده‌اند که شاید حتی پس از ویروس کرونا نیز، استفاده از ماسک را برای برخی افراد مانند کارکنان بیمارستان به یک امر ضروری تبدیل خواهد کرد.

ماسک هوشمند FaceBit

دانشمندان برای ماسک هوشمند جدید خود که FaceBit نام گرفته، رویکرد متفاوتی نسبت به سایر شرکت‌ها اتخاذ کرده‌اند و سنسور داخلی این ماسک با استفاده از حرکات ظریف سر که از پمپاژ خون ناشی می‌شود، می‌تواند ضربان قلب کاربران را اندازه‌گیری کند. علاوه بر این، ماسک به طور خودکار با بررسی کاهش ناگهانی مقاومت، می‌تواند نشت یا وجود مشکلات خود را تشخیص دهد.

ماسک هوشمند

هرکدام از این داده‌ها به نوبه خود، می‌توانند شرایط بسیار زیاد دیگری را برای کاربران مشخص کنند. به عنوان مثال داده‌های مربوط به قلب و تنفس می‌توان به کاربران درباره زمان‌هایی که تحت استرس شدیدی قرار دارند اطلاع رسانی کند.

نکته مهم دیگر اینکه، احتمالا نیازی وجود نداشته باشد تا ماسک را به صورت مداوم شارژ کنید. هرچند در نمونه اولیه دستگاه نوعی باتری دیده می‌شود، اما طبق اطلاعات منتشر شده، سنسور از نیروی تنفس، گرما، حرکت و خورشید استفاده می‌کند تا طول عمر ماسک را تا 11 روز افزایش دهد. دانشمندان قصد دارند تا در نهایت، ماسک هوشمند خود را بدون نیاز به باتری روانه بازار کنند.

FaceBit تا پیش از اینکه برای استفاده توسط عموم افراد وارد بازار شود، باید آزمایش‌های بالینی و آزمایش‌های دیگری را پشت سر بگذارد. با این حال، دانشمندان هم اکنون نیز نسخه‌ای از کدها و سخت‌افزار این پروژه را در وب‌سایت خود برای عموم منتشر کرده‌اند تا به دیگران در ساخت و تولید آن کمک کنند.

این سنسور که درون ماسک قرار می‌گیرد، می‌تواند وجود نشتی به دلیل درست قرار نگرفتن ماسک روی صورت را تشخیص دهد. این موضوع برای کارکنان بیمارستان‌ها که به شکل دائم در معرض بیماری‌ها هستند و همچنین به مدت طولانی ماسک روی صورت خود دارند بسیار مهم است.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی