رئیس رگولاتوری: با استفاده از امکانات توانیر و شهرداری میتوان سرعت توسعه فیبرنوری را افزایش داد
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی معتقد است با استفاده از امکانات توانیر و شهرداریها میتوان هزینههای پروژه توسعه فیبر نوری را کاهش و سرعت اجرای آن را افزایش داد. او همچنین بر لزوم ...
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی معتقد است با استفاده از امکانات توانیر و شهرداریها میتوان هزینههای پروژه توسعه فیبر نوری را کاهش و سرعت اجرای آن را افزایش داد. او همچنین بر لزوم عدم انحصارگرایی در این پروژه تاکید کرد.
به گزارش دیجیاتو و به نقل از روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، جلسه کمیسیون فاوا و شهر هوشمند کلانشهرها درباره بررسی نحوه تعامل اپراتورها و سایر بازیگران حوزه ICT با شهرداریها به صورت مجازی برگزار شد. «صادق عباسی شاهکوه» در این جلسه گفت:
«کمیسیون فاوای کلان شهرها ترکیبی از متخصصان شهرداری و ICT است، به همین دلیل انتظار کمک و یاری از این بخش نسبت به سایر قسمتهای شهرداری بیشتر است، چون آنها میدانند فیبرکشی برای شهرداری و در نهایت برای مردم چه فوایدی دارد.»
معاون وزیر ارتباطات با اشاره به مصوبات شورای عالی فضای مجازی، مبنی بر اینکه باید در افق 1404 حدود 80 درصد خانوارها در پوشش دسترسی پر سرعت قرار گیرند، افزود: «باید در تمام شهرها این ارتباط را برقرار کنیم. ما به عنوان رگولاتور اپراتورها را موظف میکنیم که این پروژه را در تمام شهرها پیش ببرند. اما چون در کلانشهرها تخصص و امکانات بیشتری وجود دارد، این شهرها الگو میشوند و معمولا کارها ابتدا در کلانشهرها شکل میگیرد. بنابراین مهم است بتوانیم به یک الگوی مناسبی برسیم و این الگو را متناسب با شرایط در تمام شهرهای کشور اعمال کنیم.»
عباسی شاهکوه با بیان اینکه در این پروژه، مانع سرمایهگذاریهای موازی در شهرها خواهند شد، گفت:
«برای همین در نظر داریم علاوه بر امکانات مخابرات، از امکانات توانیر و شهرداریها نیز استفاده کنیم تا هزینه را کاهش و سرعت کار را افزایش دهیم. چون معتقدیم تمام این امکانات سرمایه ملی است.»
او با تاکید بر اینکه نبایست خدمترسانی انحصاری شود اظهار داشت ارائه خدمت به مردم باید در چارچوب مقررات عمده فروشی، رقابتی شود: «یعنی اپراتوری که فیبرکشی را انجام داده است باید آن را در اختیار دیگر اپراتورها قرار دهد.»
شاهکوه با اشاره به لزوم طراحی مدل تعاملی بین شهرداریها و اپراتورها افزود:
«در ابتدا باید برآورد کرد که کشش درآمدی این پروژه از سمت کاربران چقدر است. از سمت دیگر مواردی که نیاز به هزینه دارد را شناسایی کرده و برای قسمتهایی که شهرداری میتواند کمک کند، چارچوب مناسبی تعریف کنیم تا همزمان با فیبرکشی، شهرداری هم بتواند پروژه شهر هوشمند را عملی کند، چون آن هم یک پروژه ملی است.»
در این نشست مدیران فاوای کلانشهرهای کشور، تمایل اپراتورها به فعالیت در برخی شهرهای خاص، عدم توجه به تفاوت ساختاری شهرداریها در شهرهای مختلف، تمایل به انحصارگرایی در رفتار اپراتورها، تعرفه پایین رگولاتوری با وجود افزایش تورم، غیرمنطقی بودن بعضی درخواستهای اپراتورها و نبود رقابت میان آنها در بسیاری از شهرها را به عنوان برخی از مهمترین دغدغههای شهرداریها در تعامل با اپراتورها مطرح کردند.
همچنین، مدیران فاوای کلانشهرها، تشکیل کارگروهی برای تعریف یک مدل تعاملی با اپراتورها، شفافسازی روابط، ایجاد رقابت میان اپراتورها و برگزاری مزایده استفاده از امکانات و تجهیزات را برای تعامل بهتر با اپراتورها و سایر بازیگران این حوزه، موثر دانستند.
در این جلسه، اعضای کمیسیون فاوا با تاکید بر پیادهسازی رویکرد رگولاتوری مشارکتی در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در تعامل میان شهرداری و اپراتورها، خواستار افزایش تعرفه خدمات حوزه ICT شدند تا زمینه سرمایهگذاری برای توسعه در این حوزه فراهم شود.
گفتنی است پروژه توسعه فیبر نوری یکی از اصلیترین برنامههای وزارت ارتباطات است. زارعپور بارها بر پیادهسازی این پروژه و ایجاد 20 میلیون پورت فیبر نوری تا سال 1404 تاکید کرده است.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.