ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

بررسی گلکسی S22 پلاس؛ پرچمداری برای همه

گلکسی S22 پلاس دومین عضو از سه‌گانه کهکشانی‌های پرچمدار سامسونگ در سال ۲۰۲۲ است که تمام ویژگی‌های یک گوشی ارزشمند را با خود دارد. این گوشی برای افرادی ساخته شده که به زوم فضایی و قلم S Pen مدل اولترا نیازی ندارند اما نمایشگر بزرگ‌تر و باتری پرظرفیت‌تری در مقایسه با مدل پایه گلکسی S22 می‌خواهند. بنابراین می‌توان گلکسی S22 پلاس را پرچمداری برای همه دانست.

دنیای موبایل به جایی رسیده که نمی‌توان انتظار داشت هر سال با نوآوری‌های اساسی و تحولات انقلابی روبرو شویم. گلکسی S22 پلاس در مقایسه با نسل قبل، طراحی زیباتر، نمایشگر بهتر، سخت‌افزار قوی‌تر و دوربین‌های بهتری دارد اما هیچ‌کدام از این تغییرات به‌تنهایی چندان چشم‌گیر نیستند. ترکیب این گام‌های کوچک است که گلکسی S22 پلاس را به بهترین پرچمدار اندرویدی برای همه تبدیل می‌کند.

بررسی گلکسی S22 پلاس

تماشای ویدیو از یوتوب

تماشای ویدیو از آپارات

فهرست مطالب

فهرست مشخصات گلکسی S22 پلاس

  • بدنه شیشه‌ای و فریم آلومینیومی
  • نمایشگر ۶.۶ اینچی دینامیک امولد 2X با رزولوشن فول اچ‌دی و نرخ رفرش ۱۲۰ هرتز
  • چیپ اسنپدراگون ۸ نسل ۱ یا اکسینوس ۲۲۰۰
  • ۸ گیگابایت حافظه رم
  • ۱۲۸ یا ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی
  • دوربین اصلی سه‌گانه با سنسور اصلی ۵۰ مگاپیکسلی
  • دوربین سلفی ۱۰ مگاپیکسلی
  • باتری ۴۵۰۰ میلی‌آمپر ساعتی
  • پشتیبانی از شارژ سریع ۴۵ واتی و شارژ وایرلس ۱۵ واتی
  • حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر از نوع اولتراسونیک
  • وزن ۱۹۵ گرم
  • اندروید ۱۲ با رابط کاربری One UI 4.1
  • قیمت جهانی ۱۰۰۰ دلار

طراحی و کیفیت ساخت

گلکسی S22 پلاس از طراحی مشابه اما تکامل یافته نسل قبل بهره می‌برد. مهم‌ترین تفاوت را می‌توان در فریم دستگاه مشاهده کرد که پهن‌تر و تخت‌تر شده است. البته فریم این گوشی به‌اندازه خانواده آیفون ۱۳ تخت نیست و اندکی انحنا دارد. در مقایسه با نسل قبل، گلکسی S22 پلاس حدود ۴.۱ میلی‌متر کوتاه‌تر، ۰.۲ میلی‌متر پهن‌تر، ۰.۲ میلی‌متر باریک‌تر و حدود ۵ گرم سبک‌تر شده است.

فریم گلکسی S22 پلاس از آلیاژ آلومینیوم خاصی به‌نام Armor Aluminum ساخته شده که مقاومت بالایی در برابر ضربات دارد. شیشه دو طرف این گوشی هم با جدیدترین پوشش محافظ کورنینگ یعنی گوریلا گلس ویکتوس پلاس محافظت می‌شود. البته تفاوت ویکتوس پلاس با ویکتوس معمولی را نمی‌دانیم اما احتمالاً مقاومت شیشه در برابر ضربه را افزایش می‌دهد. با این حال گوشی به‌راحتی در دست یا روی سطح صاف می‌لغزد و پیشنهاد می‌کنیم در اسرع وقت به فکر تهیه قاب محافظ باشید.

ماژول دوربین گلکسی S22 پلاس ساختار کلی نسل قبل را حفظ کرده اما این‌بار در تمام مدل‌ها، هم‌رنگ بدنه است و جلوه زیباتری دارد. این گوشی در چهار رنگ سفید، مشکلی، طلایی و سبز عرضه شده که رنگ سبز آن بسیار چشم‌نواز و جذاب به‌نظر می‌رسد.

نمایشگر

همان‌طور که از سامسونگ به‌عنوان برترین سازنده نمایشگر موبایل در دنیا انتظار داریم، نمایشگر گلکسی S22 پلاس نیز بین بهترین‌ها قرار می‌گیرد. این نمایشگر ۶.۶ اینچی دینامیک امولد 2X با رزولوشن فول اچ‌دی (۲۳۴۰ در ۱۰۸۰ پیکسل) جذاب‌ترین تصاویر را در مقابل چشمان شما به نمایش می‌گذارد.

ویژگی استثنایی نمایشگرهای جدید سامسونگ در گلکسی S22 پلاس و اولترا، دست‌یابی به حداکثر روشنایی ۱۷۵۰ نیت است. البته دستیابی به این سطح از روشنایی فقط در شرایط خاص اتفاق می‌افتد و هنگام استفاده عمومی با رقمی نزدیک به ۱۲۰۰ نیت روبرو هستیم که باز هم در دنیای موبایل رقیبی ندارد. برای مقایسه، حداکثر روشنایی نمایشگر گلکسی S21 اولترا و آیفون ۱۳ پرو مکس هنگام استفاده عمومی نهایتاً به ۱۰۰۰ نیت می‌رسد.

پیش از این، حداکثر روشنایی نمایشگر گوشی‌های سامسونگ در دو حالت دستی و خودکار اختلاف فاحشی داشت. سامسونگ برای جبران این نقص، گزینه‌ای را به‌نام Extra Brightness به منوی تنظیمات نمایشگر اضافه کرده که با فعال کردن آن، می‌توانید حداکثر روشنایی نمایشگر را به‌شکل دستی به حدود ۸۰۰ نیت برسانید.

نمایشگر گلکسی S22 اولترا در نمایش رنگ‌ها نیز بسیار دقیق عمل می‌کند. اگر گزینه Vivid را در منوی تنظیمات نمایشگر انتخاب کنید، فضای رنگی وسیع DCI-P3 شبیه‌سازی می‌شود و حالت Natural نیز فضای رنگی استاندارد sRGB را به نمایش می‌گذارد. قابلیت Vision Booster نیز تضمین می‌کند که در هر سطحی از روشنایی، دقت و شدت رنگ‌ها حفظ شود.

سامسونگ هنگام رونمایی خانواده گلکسی S22 اعلام کرد که نمایشگر مدل پلاس (و مدل معمولی) می‌تواند نرخ رفرش را به‌شکل هوشمند بین ۱۰ تا ۱۲۰ هرتز تنظیم کند. پس از چند روز، این رقم در بیانیه مطبوعاتی سامسونگ به ۴۸ تا ۱۲۰ هرتز تغییر کرد. با این حال من هنگام بررسی گوشی‌ها و با استناد به گزینه‌های موجود در Developer Options متوجه شدم که نرخ رفرش صفحه می‌تواند تا ۲۴ هرتز نیز پایین بیاید. جالب‌تر این‌که رابط کاربری سامسونگ می‌تواند نرخ ارسال تصویر به نمایشگر را تا ۱ فریم بر ثانیه کاهش دهد. ترکیب این دو راهکار می‌تواند تأثیر قابل توجهی روی مصرف انرژی نمایشگر داشته باشد.

نرم‌افزار و رابط کاربری

گلکسی S22 پلاس با اندروید ۱۲، رابط کاربری One UI 4.1 و آپدیت امنیتی سپتامبر ۲۰۲۱ به دست من رسید. تجربه استفاده از این رابط کاربری شباهت بسیار زیادی به نسخه قبلی یعنی One UI 4 دارد که هم‌اکنون در اختیار کاربران خانواده گلکسی S21، دو گوشی تاشو جدید سامسونگ و حتی بعضی از میان‌رده‌ها از جمله گلکسی A52s قرار گرفته است.

از ویژگی‌های جدید رابط کاربری سامسونگ می‌توان به Privacy Dashboard اشاره کرد که اطلاعات کاملی از دسترسی برنامه‌ها به منابع حساس سیستم مانند موقعیت مکانی، دوربین، میکروفون و کلیپ‌بورد در اختیار شما می‌گذارد. با مرور این بخش به‌راحتی می‌توانید دسترسی مشکوک برنامه‌ها به این منابع را متوقف کنید.

پالت‌های رنگی نیز بخشی از قابلیت‌های شخصی‌سازی اندروید ۱۲ هستند و در One UI 4 نیز تعبیه شده‌اند. با تغییر پالت رنگی رابط کاربری، می‌توانید رنگ‌های اصلی سیستم را از آبی/مشکی به چهار گزینه پیشنهادی دیگر تغییر دهید.

مهم‌تر از این ویژگی‌ها، وعده سامسونگ برای ارائه ۴ سال آپدیت اندروید و ۵ سال آپدیت امنیتی برای این پرچمداران جدید است. این سطح از پشتیبانی در دنیای اندروید سابقه نداشته و حتی گوگل نیز چنین وعده‌ای را برای گوشی‌های پیکسل نمی‌دهد. بنابراین خانواده گلکسی S22 در حال حاضر طولانی‌ترین پشتیبانی را در دنیای اندروید دارند و بهترین گزینه برای استفاده درازمدت محسوب می‌شوند.

سخت‌افزار و کارآیی

برخلاف آنچه انتظار داشتیم، گلکسی S22 پلاس با چیپ اسنپدراگون ۸ نسل ۱ به دست ما رسید. در واقع این گوشی با شماره مدل SM-906U1 به بازار آمریکا تعلق دارد اما به‌نظر می‌رسد امسال در کشورهای بیشتری عرضه شود. با این حال هنوز نمی‌دانیم مدل نهایی که وارد بازار ایران می‌شود، چیپ اکسینوس خواهد داشت یا چیپ اسنپدراگون. در هر صورت، پرچمداران جدید سامسونگ از قوی‌ترین و بهینه‌ترین چیپ دنیای موبایل بهره می‌برند.

نتایج بنچمارک گلکسی S22 پلاس نشان می‌دهد که چیپ اسنپدراگون ۸ نسل ۱ قوی‌تر از نسل قبل عمل می‌کند اما اختلاف، در حدی نیست که تجربه کاربری شما از گوشی هوشمند را متحول سازد. این نتایج را در جدول زیر می‌بینید.

نام گوشیAntutu 9GeekBench 5
(Single)
GeekBench 5
(Multi)
گلکسی S22 پلاس (اسنپدراگون)۹۱۳۷۳۳۱۲۲۰۳۳۵۴
گلکسی S21 پلاس (اکسینوس)۷۳۱۳۳۰۱۰۹۱۳۴۷۶
گلکسی S22 اولترا (اسنپدراگون)۹۳۷۵۱۱۱۲۱۸۳۵۳۴
گلکسی S21 اولترا (اکسینوس)۷۳۹۳۷۰۱۱۰۶۳۵۸۱
آیفون ۱۳ پرو مکس۸۳۰۵۳۸۱۷۳۵۴۶۹۶
جدول مقایسه نتایج بنچمارک گلکسی S22 پلاس و رقبا

بر اساس جدول فوق، گلکسی S22 پلاس در بنچمارک آنتوتو حدود ۲۵ درصد قوی‌تر از نسخه اکسینوس نسل قبل عمل می‌کند ولی نتایج در تست گیک‌بنچ ۵ تفاوت خاصی نکرده است. این گوشی در تست آنتوتو حدود ۱۰ درصد قوی‌تر از آیفون ۱۳ پرو مکس ظاهر می‌شود اما در تست گیک‌بنچ ۵ به گرد پای جدیدترین آیفون -و حتی یکی دو نسل قبل- نمی‌رسد.

فارغ از نتایج بنچمارک، گلکسی S22 پلاس در زمره قوی‌ترین گوشی‌های موبایل دنیا قرار می‌گیرد و می‌تواند تمام برنامه‌ها و بازی‌های روز را به بهترین شکل ممکن اجرا کند. البته اجرای بازی‌ها روی نمایشگرهایی با نرخ رفرش بالای ۶۰ چالش‌های زیادی دارد و بسیاری از بازی‌ها با این نوع نمایشگرها سازگار نیستند. به عنوان مثال آلتو ادیسه با نرخ فریم ۱۲۰، کال آو دوتی موبایل با نرخ فریم ۶۰ و آسفالت ۹ با نرخ فریم ۳۰ روی این گوشی اجرا می‌شود.

دوربین

گلکسی S22 پلاس دوربین‌های بهتری نسبت به نسل قبل دارد. این گوشی از دوربین واید ۵۰ مگاپیکسلی با سنسور بزرگ‌تر، دوربین اولتراواید ۱۲ مگاپیکسلی و دوربین تله‌فوتو ۱۰ مگاپیکسلی با قابلیت بزرگ‌نمایی اپتیکال ۳ برابری بهره می‌برد. مشخصات دوربین‌های این گوشی را در ادامه می‌بینید.

  • دوربین واید ۵۰ مگاپیکسلی، سنسور ۱/۱.۵۶ اینچی، ضریب اف ۱.۸، فوکوس خودکار PDAF دوال پیکسل، لرزشگیر اپتیکال
  • دوربین اولتراواید ۱۲ مگاپیکسلی، سنسور ۱/۲.۵۵ اینچی، ضریب اف ۲.۲
  • دوربین تله‌فوتو ۱۰ مگاپیکسلی، سنسور ۱/۳.۹۴ اینچی، ضریب اف ۲.۴، فوکوس خودکار PDAF، لرزشگیر اپتیکال
  • دوربین سلفی ۱۰ مگاپیکسلی، سنسور ۱/۳.۲۴ اینچی، ضریب اف ۲.۲، فوکوس خودکار PDAF دوال پیکسل

عکس‌های دوربین واید گلکسی S22 پلاس در نور کافی فوق‌العاده‌اند. بازه دینامیکی وسیع، رنگ‌های طبیعی، کنتراست مناسب و جزئیات بالا را می‌توانید به‌وضوح در تمام عکس‌ها ببینید. فوکوس دقیق و سریع نیز به فرایند عکاسی شما از سوژه‌های نزدیک کمک زیادی خواهد کرد.

گلکسی S22 پلاس برخلاف نسل قبل، دوربین تله‌فوتو واقعی با ۳ برابر بزرگ‌نمایی اپتیکال دارد. این دوربین هم در نور کافی عکس‌های بسیار خوبی می‌گیرد. تصاویر دوربین تله‌فوتو این گوشی و دوربین تله‌فوتو اول گلکسی S22‌ اولترا در یک سطح هستند.

دوربین اولتراواید گلکسی S22 پلاس نیز در نور کافی عکس‌های قابل قبولی می‌گیرد که البته از نظر جزئیات، تفاوت محسوسی با دوربین واید دارند. سامسونگ توانسته وضعیت وایت‌بالانس، رنگ، نور و بازه دینامیکی عکس‌های هر سه دوربین را تا حد زیادی به هم نزدیک کند.

هنگام عکاسی در محیط تاریک با مشکل عجیبی مواجه شدم. گلکسی S22 پلاس گاهی اوقات به‌جای دوربین واید از دوربین اولتراواید استفاده می‌کند و عکس‌هایی بی‌کیفیت و پر از نویز تحویل می‌دهد. احتمالا این مشکل نرم‌افزاری است و با آپدیت اپ دوربین حل می‌شود اما تا آن زمان حتماً پس از عکاسی، تصاویر را بررسی کنید.

این مشکل با استفاده نایت‌مود به‌طور کامل حل می‌شود. تصاویر در این حالت نسبتاً باکیفیت هستند و وضعیت قابل قبولی از نظر رنگ و نور و جزئیات دارند. حتی دوربین‌های تله‌فوتو و اولتراواید این گوشی نیز تصاویر خوبی در محیط تاریک می‌گیرند. عکاسی نایت‌مود با دوربین اصلی حداکثر ۲ ثانیه طول می‌کشد اما بقیه دوربین‌ها به ۵ ثانیه یا بیشتر زمان نیاز دارند. مجموعه تصاویر دوربین‌های مختلف گلکسی S22 اولترا در محیط تاریک را در ادامه می‌بینید.

گلکسی S22 پلاس مجموعه دوربین‌های خوب و باکیفیتی دارد اما همچنان هنگام عکاسی در محیط تاریک با چالش روبروست. بنابراین نمی‌توان ادعای سامسونگ مبنی بر تحول اساسی در عکاسی شبانه یا همان نایتوگرافی را قبول کرد.

باتری و شارژ

گلکسی S22 پلاس باتری ۴۵۰۰ میلی‌آمپر ساعتی دارد، یعنی ۳۰۰ میلی‌آمپر ساعت کمتر از نسل قبل. با وجود نمایشگر و چیپ بهینه‌تر، شارژدهی این گوشی در بهترین حالت برابر با نسل قبل خواهد بود. نتیجه تست باتری پی‌سی مارک با روشنایی ۵۰ درصدی نمایشگر و وای‌فای روشن نشان می‌دهد که این گوشی حدود ۱۱ ساعت زیر فشار سنگین دوام می‌آورد که رقم مطلوبیست. بنابراین می‌توانید حداقل یک روز کامل از این گوشی استفاده کنید.

پشتیبانی از شارژ سریع ۴۵ واتی برای نخستین بار به پرچمداران سری اس اضافه شده است، اما سرعت شارژ گلکسی S22 پلاس با شارژر ۲۵ واتی و ۴۵ واتی تفاوتی نمی‌کند. بنابراین اگر شارژر ۲۵ واتی در اختیار دارید، نیازی به پرداخت هزینه اضافه و تهیه شارژر ۴۵ واتی نخواهید داشت. این گوشی با شارژر ۲۵ واتی طی نیم ساعت بین ۵۰ تا ۶۰ درصد و طی ۶۰ الی ۷۵ دقیقه به‌طور کامل شارژ می‌شود.

جمع‌بندی

گلکسی S22 پلاس تمام ویژگی‌هایی که از یک پرچمدار در سال ۲۰۲۲ انتظار دارید را در اختیار شما می‌گذارد. البته مدل اولترا با زوم فضایی و قلم S Pen گزینه جذاب‌تری به‌نظر می‌رسد اما اگر این دو ویژگی برای شما کاربردی ندارد، مدل پلاس گزینه بسیار بهتری خواهد بود. نمایشگر بزرگ‌تر و باتری قوی‌تر، برتری‌های مدل پلاس نسبت به گلکسی S22 معمولی هستند.

مهم‌ترین ویژگی پرچمداران جدید سامسونگ، پشتیبانی درازمدت آنهاست. اگر سامسونگ به وعده خود عمل کند و تا ۴ سال آپدیت اندروید را برای این گوشی‌ها عرضه نماید، خانواده گلکسی S22 به بهترین گوشی اندرویدی برای استفاده درازمدت تبدیل خواهند شد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • حسین طاهری
    حسین طاهری | ۸ اسفند ۱۴۰۰

    معرکه بود 👌
    جالبه که همه لباستونو با گوشی ست کردین😅

دیجیاتو را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

شبکه‌های اجتماعی دیجیاتو سریع‌ترین روش دسترسی به اخبار فناوری، علم و خودرو است. اگر می‌خواهید به‌روز باشید، شبکه‌های اجتماعی دیجیاتو را دنبال کنید.