ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

گرمایش زمین
علمی

روانشناسان عقیده دارند باید برای درمان اثرات خطرناک گرمایش زمین اقدامات ویژه انجام داد

انجمن روانشناسان ایالات متحده گفت: «همکاران ما باید تلاش بیشتری برای درمان اثرات خطرناک گرمایش زمین بر سلامت انسان انجام دهند.» براساس گزارش جدید بزرگترین انجمن روانشناسی، روانشاسان و فعالان این شاخه باید توانایی‌های خود ...

مرضیه فرجی
نوشته شده توسط مرضیه فرجی | ۲۸ اسفند ۱۴۰۰ | ۲۱:۰۰

انجمن روانشناسان ایالات متحده گفت: «همکاران ما باید تلاش بیشتری برای درمان اثرات خطرناک گرمایش زمین بر سلامت انسان انجام دهند.»

براساس گزارش جدید بزرگترین انجمن روانشناسی، روانشاسان و فعالان این شاخه باید توانایی‌های خود را با تغییرات اقلیمی ناشی از افزایش دما و گرمایش زمین تطبیق دهند. این امر برای رسیدگی به اثرات تغییرات آب و هوا بر سلامتی افراد اهمیت فراوانی دارد. روانشناسان در این زمینه می‌توانند از مراقبت‌های بهداشتی روانی گرفته تا آموزش نحوه صحیح واکنش دادن نسبت به تغییرات شرایط اقلیمی، به حفظ سلامت افراد جامعه کمک کنند.

این گزارش تنها یک روز پس از آن منتشر شد که هیئت بین دولتی سازمان ملل در مورد تغییرات آب و هوا هشدار داد: «زمان محدودی باقی مانده و باید با شرایط جدید تطبیق پیدا کنیم. اگر این زمان را از دست دهیم، انسان‌ها نمی‌توانند با شرایط آب و هوایی جدید سازگار شوند و اثرات روانی آن را در خود حل کنند.»

«گیل سیناترا»، استاد دانشگاه کالیفرنیای جنوبی که ریاست کارگروه آب و هوای «APA» را برعهده دارد، گفت: «یافته‌های «IPCC» یک بحران روحی را در اثر گرمایش زمین برای انسان پیش‌بینی کرد است که سلامت مردم را تهدید می‌کند.» او ادامه داد: «وظیفه ما این است که افراد را در حوزه‌های مختلف تشویق کنیم تا هرکاری را که می‌توانند انجام دهند تا این نگرانی عظیم در مورد سلامت افراد برطرف شود.»

گرمایش زمین

«آرتور ایوانز»، مدیرعامل APA با این موضوع موافقت کرد و گفت: «روانشناسان باید از درک علمی خود از رفتار انسان برای رسیدگی به اثرات تغییرات آب و هوا و گرمایش زمین بر رفتار انسان استفاده کنند.»

گرمایش زمین و سلامت روان انسان

در سال‌های اخیر، توجه بیشتری به عوارضی که تغییرات آب و هوا می‌تواند بر سلامت روان انسان داشته باشد، انجام شده است. گرما و سایر رویدادهای آب و هوایی ناشی از گرمایش زمین می‌تواند اختلالات روانی مانند «اسکیزوفرنی» را تشدید کند و اختلالات جدیدی مانند اختلال «استرس پس از سانحه» را ایجاد کند. علاوه بر این، یک وضعیت جدید در میان افرادی که از روحیه حساس‌تری برخوردارند، شایع شده است که به «اضطراب محیطی» معروف است. این احساس در میان جوانان شایع‌تر است و گسترش آن سبب نگرانی مقامات ارشد وزارت بهداشت و خدمات انسانی شده است.

گزارش منتشر شده از APA اشاره می‌کند که روانشناسان نقش مهمی در رسیدگی به چنین اختلالاتی از طریق درمان و گفتار دارند.

در این بیانیه آمده است: «روانشناسان می‌توانند به مردم کمک کنند تا برای تاثیرات گرمایش زمین بر خلق‌وخوی‌شان آماده شوند. همچنین می‌توانند با حمایت از آن‌ها در ایجاد انعطاف‌پذیری روانی و اجتماعی، از پریشانی آن‌ها بکاهند.» اگرچه انعطاف‌پذیری در برابر چنین شرایطی نمی‌تواند تضمین‌کننده پیامدهای ناشی از چنین رخدادی در سطحی چنین عظیم در جامعه باشد، اما می‌تواند به افراد کمک کند تا با چالش‌های زندگی خود راحت‌تر روبرو شوند و مهارت‌های لازم، استراتژی‌ها و روش‌های جدید برای حرکت رو به جلو را راحت‌تر بیاموزند.

سیناترا گفت: «چنین تغییراتی نباید از نظر روانشناسان بالینی دشوار باشد، قطعا آن‌ها پیش از این تجربه بسیاری در زمینه مسائل مربوط به سلامت روان بدست آورده‌اند.»

وی ادامه داد: «شما به عنوان یک روانشناس مجبور نیستید یک تغییر رویه کامل را تجربه کنید. شما می‌توانید از مهارت‌های قبلی و تجربه‌های خود استفاده کنید و آن‌ها را این بار در زمینه بحران آب و هوا به کار ببرید.»

عموم مردم گمان می‌کنند روانشناسان به صورت مستقیم با بیماران کار می‌کنند. اما باید این نکته را بدانیم که در مجموع 52 گرایش در روانشناسی وجود دارد که به صورت کلی شامل تحقیق، آموزش و ارتباطات هستند. در برخی گرایش‌ها، روانشناسان تنها به تحقیق در زمینه‌های مختلف می‌پردازند.

گرمایش زمین

سیناترا که خود یک روانشناس آموزش و پرورش است، از علاقه خود به آموزش دادن به دانش‌آموزان در زمینه بحران آب و هوایی است. او عقیده دارد این آموزش باید از سطوح پایین – دوران ابتدایی – آغاز شود و تا مراحل تحصیلات عالی ادامه یابد.

او گفت: «بخشی از مطالعاتی که امروزه در این موضوع انجام می‌شود، نحوه برقراری ارتباط با چالش جدید است، به‌طوری که یک روانشناس بتواند به صورت قانع‌کننده‌ای افراد را تشویق به کنار آمدن با شرایط جدید کند – این تحقیق یکی از داغ‌ترین مباحث روز در علم روانشناسی است.»

تحقیقات صورت گرفته در این زمینه گزارشی را درنهایت منتشر کرده‌اند که شامل توصیه‌های مختلفی است. این توصیه‌ها مبنی بر اینکه روانشناسان باید روش‌هایی را برای ایجاد انگیزه و راهنمایی افراد و سازمان‌ها توسعه دهند و اجرا کنند، منتشر شده است. همچنین روانشناسان باید اطمینان حاصل کنند که سیاست‌های جدید با هدف مبارزه با تغییرات اقلیمی ناشی از گرمایش زمین سازگارند و عملکرد شناختی، عاطفی و اجتماعی انسان را نیز مدنظر قرار می‌دهند.

سیناترا در پایان گفت: «ما سعی کردیم اهمیت نقش روانشناسان در این زمینه را به خوبی توضیح دهیم. ما تلاش داریم تا از تمام حوزه‌های کاری بخواهیم برای مبارزه با بحران‌ها تلاش کنند اما قطعا روانشناسان نقشی پررنگ‌تر در این مسیر خواهند داشت.»

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • molavy
    molavy | ۲۸ اسفند ۱۴۰۰

    قبلش همچون با یکی از صلاح های بیولوژیکی که تو آزمایشگاه ها ساخته میشه مردیم
    فقط ۲۵ آزمایشگاه سلاح بیولوژیک تو اوکراین پیدا شده
    خود آمریکا هم میگه ۳۰۰ تا آزمایشگاه دارم
    چین و روسیه و انگلیس و ... بماند

مطالب پیشنهادی