رگولاتوری: افزایش قیمت اینترنت حداقلی بوده و توجیه اپراتورها برای این اقدام قابل قبول است
رئیس رگولاتوری در واکنش به افزایش قیمت اینترنت اعلام کرد تغییر تعرفهها به صورت حداقلی و براساس مصوبه کمیسیون تنظیم بوده و تخلفی رخ نداده است. او با تاکید بر اینکه توجیهاتی که اپراتورها برای ...
رئیس رگولاتوری در واکنش به افزایش قیمت اینترنت اعلام کرد تغییر تعرفهها به صورت حداقلی و براساس مصوبه کمیسیون تنظیم بوده و تخلفی رخ نداده است. او با تاکید بر اینکه توجیهاتی که اپراتورها برای افزایش قیمت داشتهاند تا حدی قابلقبول است؛ وعده داد بستههای حمایتی برای افراد کم برخوردار ارائه شود.
این روزها افزایش تعرفه اینترنت ثابت و تغییر در بستههای اپراتورهای سیار با واکنش منفی مردم همراه شده است. اما رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعتقاد دارد با توجه به ثابت ماندن قیمت اینترنت در سالهای اخیر، اپراتورها حق افزایش تعرفهها را داشتند در غیر این صورت شبکه باکیفیتی باقی نمیماند که بحث گرانی یا ارزانی آن مطرح باشد:
«در سالهای 96 و 97 بر اساس اطلاعات ما اپراتورها سالانه در حدود ۱ میلیارد دلار برای شبکههای خود هزینه میکردند اما این رقم هماکنون به خاطر افزایش قیمت دلار به حدود 300 تا 400 میلیون دلار رسیده که ازنظر ریالی حتی بیشتر هم هست ولی حجم تجهیزاتی که میتوان تأمین کرد بسیار کمتر است. با توجه به اینکه درآمد ریالی است اگر این روند ادامه پیدا کند در آینده شبکه باکیفیتی باقی نمیماند که در مورد ارزانی یا گرانی آن صحبت کنیم.»
به گزارش دیجیاتو و به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، «صادق عباسی شاهکوه» با اشاره به اینکه در سال گذشته به دلیل قانون بودجه امکان افزایش قیمت حتی در چارچوب مصوبات کمیسیون وجود نداشت اظهارداشت در این مدت اپراتورها دائما با طرح مشکلات خود به دنبال موافقت با افزایش بودند: «اما امسال که این منع قانونی برداشته شد در حد همان مصوبات سالهای 95 و 96 بهصورت حداقلی تغییراتی در تعرفههای خود اعمال کردهاند.»
او با اشاره به بررسیهای انجامشده در بستهها و تعرفههای جدید، گفت: «غیر از یک مورد ابهام در تعرفه یکی از اپراتورهای ثابت که بلافاصله تا تکمیل بررسیها برگردانده شد، بقیه تغییرات بر اساس مصوبه کمیسیون تنظیم بوده و تخلفی رخ نداده است.»
طرح وزارت ارتباطات برای جبران افزایش قیمت اینترنت
شاهکوه تاکید کرد از اپراتورها خواستهاند تا حد امکان این افزایشها حداقلی باشد و تلاش کنند با تعریف بستههای مناسبتی یا هر روش دیگر، اقشاری از جامعه که ممکن است دچار مشکل شوند را در نظر بگیرند.
رئیس رگولاتوری با اشاره به اینکه حجم استفاده 40 درصد کاربران دیتای موبایل زیر 2 گیگابایت است، تصریح کرد: «با تاکید وزیر ارتباطات به دنبال برنامهای هستیم که برای جبران افزایش قیمت برای اقشار کم برخوردار یا کل جامعه بستههایی را در نظر بگیریم که مشکلی ازنظر دسترسی عادلانه ایجاد نشود و این برنامه، پس از نهایی شدن اعلام میشود.»
او تاکید کرد آنها بهعنوان دولت و نهاد ناظر وظیفه دارند امکان دسترسی تمام مردم را به شبکهای باکیفیت و قیمت مناسب فراهم کنند.
شاهکوه معتقد است با این افزایش قیمت رخ داده، اپراتورها دیگر بهانهای برای افزایش کیفیت و توسعه 5G در کشور ندارند:
«ما بر اساس قانون از اپراتورها نه افزایش تعرفه که پوشش کامل، کیفیت بهتر و ارتقای فناوری میخواهیم که مطالبات اصلی مردم و فعالان این حوزه است. با این افزایش قیمتها و امکان سرمایهگذاری اپراتورها، دیگر بهانهای از اپراتورها نمیپذیریم و از آنها خواستهایم که برنامه خود را بهصورت گامهای یکساله برای پوشش کامل پهن باند سیار، افزایش دو برابری کیفیت و پوشش 5G حداقل برای 10 درصد جمعیت کشور تا سه سال آینده به ما ارائه کنند.»
وی به آغاز سرمایهگذاری اپراتورها بعد از واگذاری فرکانس 2300 توسط وزارت ارتباطات از سال گذشته اشاره کرد و افزود: «توجیهاتی که اپراتورها برای افزایش قیمت داشتهاند تا حدی قابلقبول است و ما از طرف مردم وظیفهداریم پیگیری کنیم که این درآمدها صرف توسعه و افزایش کیفیت و پوشش شبکه شود. من همینجا از اپراتورها میخواهم که هم میزان افزایش مؤثر، هم دلایل خود و هم برنامههای خود برای توسعه را برای مردم عزیزمان تشریح کنند. البته با توجه به وجود فضای نسبتا رقابتی کاربران هم تا حدودی حق انتخاب دارند.»
سقف فروش اینترنت یک گیگابایتی بالای 40 هزار تومان است
رئیس رگولاتوری با بیان اینکه بر اساس مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات، سقف فروش یک گیگابایت اینترنت برای سیمکارت دائمی و اعتباری به ترتیب حدود 40 هزار تومان و 60 هزار تومان و برای اپراتورهای ثابت 2 هزار تومان است، اظهار داشت: «در حوزه موبایل تاکنون بسیار پایینتر از این مبلغ عرضه میشد و در حوزه ثابت نیز کمی بیشتر از 50 درصد سقف تعیینشده به فروش میرسید. البته در حال بررسی هستیم که حتی سقف تعرفه موبایل را کاهش دهیم.»
وی به تعیین کف و سقف قیمت بر اساس مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات در سالهای 95 و 96 برای اپراتورها اشاره کرد و افزود:
«اگر اپراتورها بین کف و سقف قیمت بفروشند و با دلایل توجیهی عدم مخالفت سازمان را گرفته باشند تخلفی نکردهاند. سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بهعنوان ناظر مصوبات کمیسیون تنظیم، برای رعایت حدود قانونی قیمتها بسیار حساسیت دارد و هرگونه افزایش حداقلی در چارچوب مقررات هم حتما باید با توجیهات کامل و اطمینان از تداوم خدمت و افزایش کیفیت شبکه باشد.»
شاهکوه تاکید کرد سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تنها در یک مورد دستور میدهد آنهم زمانی است که اپراتوری بالاتر از سقف قانونی یا پایینتر از کف قیمتگذاری کند: «اگر بالاتر از سقف باشد باید فوری برگردند اگر پایینتر از کف باشد معمولا دستور نمیدهیم بالاتر از کف سرویس بدهند بلکه مطابق مقررات دستور میدهیم حداقل سه سال ادامه دهند یعنی بهطورکلی دستورات رگولاتوری همیشه به سمت حمایت از مصرفکننده است. پس دستور افزایش نمیتواند از سمت رگولاتوری صادر شود.»
او علت اینکه قیمتگذاری پایینتر از کف قیمت نیز مجاز نیست را بازار رقابتی عنوان کرد تا اپراتورهای قویتر رقیبان را با پایین کشیدن قیمتها از رقابت خارج نکنند؛ چراکه آنچه واقعا بازار را تنظیم میکند رقابت است: «یادآوری میکنم قبل از وجود رقابت در موبایل سیمکارت به قیمت رسمی 440 هزار تومان و نوبتهای یکساله عرضه میشد.»
دیدگاهها و نظرات خود را بنویسید
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.
مردم مهم نیستن و قرار نیست ذره ای خواسته ملت اعمال بشه چون اگه بشه که بعدش .....بازم باید بشه که خوب نیست که بشه اوفهههه بوفههههه اینترنت گرون شد رفت و باز هم گرون تر میشه پله پله تا جایی که یک گیگ میشه دستکم 100 هزار تومن