وزیر ارتباطات ایده دسترسی به پلتفرمهای فیلتر شده برای برخی اقشار جامعه را مطرح کرد
عیسی زارعپور در برنامه تلویزیونی جهانآرا وعده داد به زودی با هماهنگی دستگاههای مختلف، برخی پلتفرمهای فیلتر شده برای یک سری اقشار خاص باز شود. به نظر میرسد طرح موسوم به «اینترنت طبقاتی» که از ...
عیسی زارعپور در برنامه تلویزیونی جهانآرا وعده داد به زودی با هماهنگی دستگاههای مختلف، برخی پلتفرمهای فیلتر شده برای یک سری اقشار خاص باز شود. به نظر میرسد طرح موسوم به «اینترنت طبقاتی» که از سالها پیش مطرح شده بود، این بار به صورت جدی از سوی وزارت ارتباطات پیگیری میشود.
وزیر ارتباطات شب گذشته مهمان برنامه تلویزیونی جهان آرا بود. او در بخشی از سخنان خود با تاکید بر اینکه اینترنت در اختیار یک استاد با یک کودک بایستی متفاوت باشد، گفت:
«رئیس جمهور در ایام انتخابات به این موضوع اشاره کرد که در هیچ کجای دنیا اینگونه نیست که اینترنت در اختیار یک کودک، در اختیار یک استاد دانشگاه هم باشد. طبیعتا اینها نیازهایشان با هم متفاوت است. ارائه اینترنت ویژه کودک نیز در حقیقت یک نوع تخصصی کردن است و ما ابتدا از کودک شروع کردهایم. این هیچ ربطی به برچسبهایی که چند ماه به طرح صیانت زده شد و گفتند قرار است اینترنت را قطع کنند ندارد. هیچ کس در جمهوری اسلامی ایران به دنبال قطع اینترنت نیست.»
زارعپور در ادامه با بیان اینکه وزارت ارتباطات مسئول فیلترینگ نبوده و کارگروه و ترکیب خود را دارد اظهار داشت به دنبال آن هستند تا با هماهنگی دستگاههای مختلف، در آینده نزدیک برخی اقشار خاص مثل اساتید یا خبرنگاران، برخی پلتفرمهای فیلتر شده براساس نیاز این افراد برایشان گشایش [رفع فیلتر] شود.
وی با اعلام اینکه ارائه اینترنت کودک هیچ ارتباطی با طرح صیانت ندارد اظهار داشت از روز اولی که عهدهدار مسئولیت وزارت ارتباطات شده است برای اصلاح طرح صیانت اقدام کرده است که در نهایت نام آن چندی پیش به نظام تنظیمگری فضای مجازی تغییر کرد، اگرچه مسیر تصویب آن دچار وقفهای شده است:
«ما ارائه اینترنت با سرعت نور در برنامههایمان داریم و هیچکس به دنبال قطع اینترنت نیست. البته بایستی پلتفرمهای بومی خودمان را نیز داشته باشیم و از ظرفیتهای موجود استفاده کنیم.»
گفتنی است گفتنی است بحث اینترنت طبقاتی و رفع فیلتر برخی پلتفرمها برای اقشار مختلف، موضوع تازهای نیست و پیش از این تحت عنوان VPN قانونی از سوی مسئولان دستگاههای مختلف پیگیری میشد.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی بهمن ماه سال گذشته در پاسخ به سوال دیجیاتو درباره طرح VPN قانونی، اعلام کرده بود که این طرح ابتدای سال 1401 پیگیری خواهد شد.
براساس اظهارات پیشین مسئولان امر، رستههای شغلی خاص، تشکیلات قضایی و امنیتی، دانشجویان، اساتید دانشگاه، پزشکان و خبرنگاران و افرادی که بنا به اقتضائات شغلی و تحصیلی نیازمند دسترسی به سایتهای فیلتر شده هستند جزو افرادی هستند که VPN قانونی دریافت کرده و به نوعی مشمول اینترنت طبقاتی خواهند شد.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.