پژوهشگران: بازیهای کامپیوتری باعث بهبود مهارتهای تصمیمگیری میشوند
محققان دانشگاه ایالتی جورجیا طی مطالعات تازهای متوجه شدهاند افرادی که مرتبا به انجام بازیهای کامپیوتری میپردازند، دارای مهارتهای تصمیمگیری بهتر در زمینههای حسی حرکتی هستند و فعالیت نقاط کلیدی مغز آنها نیز در مقایسه ...
محققان دانشگاه ایالتی جورجیا طی مطالعات تازهای متوجه شدهاند افرادی که مرتبا به انجام بازیهای کامپیوتری میپردازند، دارای مهارتهای تصمیمگیری بهتر در زمینههای حسی حرکتی هستند و فعالیت نقاط کلیدی مغز آنها نیز در مقایسه با افرادی که بازی نمیکنند، بیشتر است.
به گفته «موکش دامالا»، یکی از محققان ارشد این پژوهش امروزه اکثریت جوانان بیش از سه ساعت در هفته را به انجام بازیهای کامپیوتری میپردازند اما تاثیرات سودمند آن روی مغز به شکل دقیق شناسایی نشدهاند، با این وجود پژوهش جدید انجام شده پاسخهایی را برای سوالات دانشمندان به همراه دارد.
گفتنی است که دامالا طی این مطالعات با «تیم جردن»، یکی دیگر از محققان ارشد این پژوهش همکاری داشت. جردن که سال 2021 دکترای خود در رشتههای فیزیک و ستارهشناسی را از همین دانشگاه دریافت کرده، یکی از چشمهایش از دوران کودکی دارای دید ضعیفی بوده است.
جردن هنگامی که 5 سال داشته، به عنوان بخشی از یک آزمایش از وی خواسته شد که با پوشاندن چشم سالم خود به انجام بازیهای کامپیوتری بپردازد تا بینایی چشم ضعیف وی تقویت شود. خوشبختانه این آزمایش غیرمعمول جواب داد و بینایی چشم ضعیف «جردن» تا میزان قابلتوجهی بهبود یافت.
در نهایت این موضوع الهام بخش جردن و دامالا جهت انجام مطالعات بیشتر روی تاثیرات بازیهای کامپیوتری شد.
تاثیرات بازیهای کامپیوتری روی مغز
دانشمندان جهت آزمایش تاثیرات بازیهای کامپیوتری روی مغز، از 47 دانشجو استفاده کردند که 28 نفر آنان به شکل معمول بازیهای رایانهای انجام میدادند و 19 نفر نیز به هیچ عنوان گیمر محسوب نمیشدند.
شرکتکنندگان هنگام آزمایش داخل یک دستگاه تصویربرداری FMRI (تصویرسازی تشدید مغناطیسی کارکردی) دراز میکشیدند، همچنین وجود یک آینه به آنها اجازه میداد تا نشانهای که بلافاصله با نمایش نقاطی متحرک دنبال میشد را ببینند.
در ادامه از این افراد خواسته شد تا با کلیدهایی که در دست چپ یا راست آنها قرار داشت جهت حرکت این نقاط متحرک را تشخیص دهند و آن را اعلام کنند. آنها همچنین ملزم بودند تا در صورتی که نقاط به جهت خاصی حرکت نمیکردند، در برابر فشردن کلید مقاومت نشان دهند.
نتایج این پژوهش نشان داد که گیمرها دارای واکنشهای سریعتر و دقیقتری هستند، همچنین به تایید پژوهشگران حاضر در این مطالعه، نتایج مذکور مشخص کردهاند که بازی کردن به شکل بالقوه میتواند موجب افزایش فرایندهای فرعی متعددی در زمینه احساس، ادراک و آگاهی شود، امری که در نهایت سبب بهبود مهارتهای تصمیمگیری خواهد شد.
آنها در ادامه همچنین عنوان کردهاند که در این آزمایش هیچ مصالحه یا نقطه نزدیکی در نتایج مربوط به دقت و سرعت وجود نداشت و گیمرها در هر دو زمینه بهتر عمل کردند.
در پایان و به نقل از پژوهشگران این مطالعات باید گفت که یافتههای مذکور تنها آغازگر شناخت ما از تاثیرات بازیهای کامپیوتری روی مغز هستند و تا حدودی مشخص کردهاند بازی کردن چه کاربردهای بالقوهای در زمینه افزایش فعالیتهای تکلیف محور را دارا است.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.