ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

فناوری ایران

استارتاپ استودیو چینووا برای توانمندسازی تیم‌های حوزه بلاکچین راه‌اندازی شد

در این استارتاپ استودیو قرار است ایده‌های خلاقانه و آینده‌دار در حوزه بلاکچین مورد حمایت قرار بگیرند.

آرش پارساپور
نوشته شده توسط آرش پارساپور | ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ | ۱۳:۴۷

شرکت پیشگامان امین سرمایه پاسارگاد (شناسا) به عنوان نهاد نوآوری گروه مالی پاسارگاد فعالیت دارد و به منظور تکمیل زنجیره ارزش خود در اکوسیستم استارتاپی کشور، اقدام به تاسیس استارتاپ استودیو چینووا کرده است. مدیران این شرکت معتقد هستند که استارتاپ استودیو می‌تواند بسیار کارآمدتر از مواردی همچون شتابدهنده باشد و تا به امروز نیز چندین تیم را تحت حمایت خود قرار داده‌اند. این تیم اکنون اعلام می‌کند از دیگر ایده‌های این حوزه نیز استقبال می‌کنند.

به گزارش دیجیاتو استارتاپ استودیو چینووا مجموعه‌ای است که در آن تیم‌های مختلف با ایده‌های حوزه بلاکچین خود می‌توانند فعالیت کنند، به شرط آنکه ایده‌هایشان توسط تیم این استارتاپ استودیو مورد تایید قرار بگیرد و وارد فازهای پس از ایده‌پردازی بشود. این مجموعه به تازگی راه‌اندازی شده و میزبان ایده‌ها و تیم‌های فعال در حوزه بلاکچین است تا با همراهی آنها فعالیت خود را گسترش دهد.

ساجدی: چینووا نگرشی جدید برای شناسا است

«حامد ساجدی» مدیرعامل شناسا و رییس هیات مدره چینووا در نشست خبری فعالیت رسمی چینووا با ذکر این نکته که شناسا بیش از ده سال تجربه دارد تاکید کرد که آنها همیشه روی ایده‌های نوین که آینده سازی می‌کنند سرمایه‌گذاری کردند. به گفته ساجدی آنها در ابتدای راه مدل مشارکت ساده VC (صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر) را پیش گرفته بودند و با مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی نیز تفاهمنامه ایجاد می‌کردند تا به مجموعه‌های اکادمیک کمک کنند.

ساجدی تاکید دارد که در مسیر قبلی که شناسا حرکت می‌کرده با چالش‌هایی مواجه شده که باعث شده نگرش آنها عوض شود: «ممکن است در حال حاضر کسب و کارهای مناسب که بتوان روی آنها سرمایه گذاری کرد وجود نداشته باشد و یا وقتی به سراغ ما می آیند که مشارکت کار سختی است. در برخی حوزه‌ها هم دیدیم که اصلا تیم ها وارد حوزه های جدید و نوآورانه نمی‌شوند. این مسائل باعث شد که ایده استارتاپ استودیو شکل بگیرد »

حامد ساجدی نیز در ادامه توضیحات خود در پاسخ به این پرسش دیجیاتو که آیا بازار برای خدمات حوزه بلاکچین در ایران شکل گرفته یا نه گفت: «در چینووا دو محصول وجود دارد و در واقع هم خود استارتاپ‌ها محصول این مجموعه است و هم سرویسی که استارتاپ‌ها ارائه می‌کند به طور مجزا یک محصول و خدمت است. از هر دو محصول می‌توان وارد بازار شد.»

او با اشاره به اینکه ممکن است با این سرعت کند امروزی، بازار برای محصول استارتاپ‌های چینووا فراهم نشود، گفت: «البته به دنبال بازار برای استارتاپ می‌توان بود و می‌توان برای آن بازار ساخت . از آنسو جذب سرمایه و هم سرمایه‌گذاری چه برای صاحب مسئله و ایده و چه برای خود تیم شکل خواهد گرفت و این موارد در استارتاپ‌ استودیوها زودتر به نتیجه خواهد رسید.» ساجدی همچنین تاکید کرد هر کار نویی طبیعتا با چالش‌هایی هم همراه است.

ایده‌های شکست خورده را زود می‌کشیم و ایده‌های موفق را ادامه می‌دهیم

در ادامه این مراسم «محمدرضا قدوسی» مدیرعامل چینووا با ذکر این نکته که تولین و مهمترین کاری که در استارتاپ استودیو انجام میشود ایده پردازی است تاکید کرد که پس از آن وارد طراحی مفهومی ایده می‌شویم که مرحله حساسی است و میتواند به شکست منجر شود: «در این مواقع گاهی میفهمیم یک ایده درست نیست و آن را به اصطلاح سریع می‌کشیم. اگر ایده درست بود در نهایت به خلق بازار میرسیم و در آخر به عرضه محصول می‌رسیم. در این بین فعالیت های پشتیبانی نیز وجود دارد مثل محل استقرارو مواردی از این قبیل.»

او با طرح این پرسش که چرا شناسا دنبال استارتاپ استودیو رفته و نه شتابدهنده؟ به این سوال پاسخ داد و گفت: «رشد استارتاپ استودیو در جهان بسیار بیشتر شده و کارشناسان فهمیدند که استارتاپ استودیو کارآمدتر است. مدل کار استارتاپ استودیوها نرخ موفقیت بالاتری دارد و همچنین استارتاپ استودیوها چون خیلی سریع و پویا هستند، خیلی سریع‌تر به مرحله جذب سرمایه می‌رسند.»

به گفته قدوسی چند مسأله کلیدی در حوزه بلاکچین وجود دارد که باعث ایجاد چالش برای آنها شده است: «بلاکچین هنوز در صنایع مختلف کشور آنچنان وارد نشده و مدل های کسب و کاری بلاکچین همچنان در حال تولد هستند. در واقع این حوزه هنوز بسیار نوپا است و در دنیا هم تازگی دارد. البته از آنسو باید بگویم این بازار بسیار بکر است. ما به این جمع بندی رسیدیم که در نهایت استارتاپ استودیو چینووا باید چابک و بسیار سریع باشد و در نهایت بتواند سریعا مشخص کند چه ایده هایی نشدنی هستند و چه ایده هایی شدنی هستند و زودتر ایده‌های شدنی را پیش ببرد و ایده‌های نشدنی را فراموش کند.»

به گفته قدوسی آنها سه اقدام زیربنایی در تیم خود انجام دادند تا بتوانند به اهداف خود برسند: «ایجاد شبکه غیرمتمرکز جذب سرمایه اولین راهکار است؛ در واقع میخواهیم راهکارهای فنی بلاکچین را مانند یک سرویس ارایه کنیم و خیلی سریع بتوانیم ایده ها را به مرحله فنی برسانیم. در نهایت بازاریابی درست را نیز در این حوزه پیگیری می‌کنیم. البته ناگفته نماند که جذب سرمایه از کانالهای متعدد را مد نظر داریم و حتی به خارج کشور و تیم‌های بین المللی نیز نگاه داریم. همچنین دوست داریم محصولات را سریع توسعه ببخشیم و بازخورد از بازار را نیز سریعا بگیریم تا بتوانیم بفهمیم ایده هایمان قرار است در بازار پا بگیرد یا خیر.»

وضعیت سهامداری در استارتاپ‌ها چطور است؟

قدوسی در پاسخ به سوال دیجیاتو مبنی بر اینکه وضعیت سهامداری در استارتاپ استودیو چینووا برای آنها و بنیانگذاران تیم‌ها چطور خواهد بود گفت: «در مورد کسانی که به ما نزدیک می‌شوند، چه در قالب شرکت و چه در قالب سرمایه گذاری و چه در غالب استارتاپ استودیو به این نحو است که بعد از اعتبارسنجی اولیه، تعهدات سرمایه گذاری را به آنها ارائه خواهیم کرد و سهام را به آنها می‌دهیم. درمورد استارتاپ استودیو چینووا فعلا عدد ثابتی را نمی‌توان اعلام کرد اما اکثریت سهام همچنان در اختیار مجموعه چینووا خواهد بود و در نهایت وقتی این اتفاق افتاد، سرمایه گذاران بعدی عملا وارد راندهای قبلی شده و آرام آرام مجموعه‌های قبلی عقب نشینی می‌کنند و جا برای سرمایه گذار جدید باز می شود. از همین رو ما سعی داریم این دروازه را بزرگ‌تر کنیم.»

قدوسی تاکید دارد تیم‌ها باید ایده خوب و تیم خوب باید داشته باشند و اگر کسی ایده دارد ولی محصول ندارد، باید به استارتاپ استودیو مراجعه کند و با آدرس apply@chinnova.net در تماس باشد. اگر تیم‌ها محصولی دارند اما باید به شتابدهنده تریگ اپ مراجعه کنند. در ادامه قدوسی به معرفی تیم‌های حال حاضر چینووا پرداخت و آنها را به طور خلاصه معرفی کرد:

«هوادار که قرار است مدل هواداری بین طرفداران و تیم ورزشی را متحول کند. تیم کیمیا نیز پرداخت با رمزارزها را برای توریست ها میخواهد آسان کند. تیم تاخت هم تهاتری رمزارزها را بدون واسطه و با کمترین هزینه میخواهد رقم بزند. تیم فارچین را هم در حوزه ارائه خدمات بلاکچین داریم و البته تیم زروان نیز قرار است یک دفترچه خاطرات مبتنی بر NFT را ایجاد کند. در نهایت تیمی در حوزه ملک و بلاکچین نیز داریم که به تازگی فعالیت خود را شروع کردند.»

او باور دارد حدود 3 و نیم تا 4 میلیون نفری که ممکن است در ایران رمزارز داشته باشند، مخاطب استارتاپ‌های تیم آنها هستند: «ما کسب و کارهایی را خواهیم داشت که ممکن است خط و ربطی به رمزارز نداشته باشند اما مسئله ای را حل می‌کنند که به این حوزه مرتبط است.»

استارتاپ‌ استودیوها همبنیانگذار هستند

«مصطفی نقی‌پورفر» دبیر انجمن بلاکچین نیز در ادامه این مراسم با ارائه توضیحاتی درباره ماهیت استارتاپ استودیو اعلام کرد که در این مجموعه‌ها برخلاف شتابدهنده‌ها، خود استودیو همبنیانگذار محسوب می‌شود به دیجیاتو گفت: «تصور کنید استارتاپی وجود دارد که یکی از سرمایه گذارها علاوه بر اینکه کوفاندر است، حقوق کارکنان را هم پرداخت می‌کند. این ساختار استارتاپ استودیو در تمام دنیا است.»

او در ادامه توضیحات خود تاکید کرد که صاحب مسئله باید صاحب سهام هم باشد: «ممکن است گاهی مسئله از بیرون وارد شود و اتفاقا در این شرایط ما از آن استقبال می‌کنیم و تقاضا می‌کنیم افرادی که صاحب مسئله هستند، حتما سرمایه‌دار هم بشوند. آنها باید روی صورت مساله خود که روی آن کار می‌کنند سهمی داشته باشند.»

نقی‌پور‌فر با اعلام اینکه ما آغوشمان برای چنین همکاری‌هایی باز است، گفت: «گاهی هیچ دلیلی ندارد که سهام عمده را ما نزد خود نگه داریم. شاید گاهی سهام عمده باید در اختیار افرادی باشد که صاحب مسئله هستند و اتفاقا سرمایه اصلی را می‌آورند.»

نقی پورفر تاکید کرد بعد از تبدیل شدن استارتاپ به یک شرکت مستقل، عملا پشتیبانی و رشد و توسعه هم در عمل کمکی است که استودیو می‌تواند برایشان انجام دهد.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی