ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

دانشمندان موفق به جابجایی اجسام با امواج صوتی و بدون ارتباط فیزیکی شدند [تماشا کنید]

دانشمندان دستگاهی ساخته‌اند که با استفاده از امواج صوتی، اجسام کوچک را در هوا معلق نگه می‌دارد و همچنین می‌توان آن‌ها را جابجا کرد.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ | ۲۳:۵۹

محققان دانشگاه دولتی نابارا، اسپانیا موفق شده‌اند تا در آزمایش جدید و جالب خود، اجسام بسیار کوچکی را با استفاده از امواج صوتی و بدون ارتباط فیزیکی جابجا کنند.

دانشمندان دانشگاه دولتی UpnaLab ناوار و دانشگاه سائوپائولو برزیل، نوعی دستگاه بالابر صوتی ساخته‌اند که می‌تواند با ایجاد میدان‌های صوتی اجسام باریک و کوچک مانند چوب کبریت یا موارد دیگری را به‌صورت شناور در هوا نگه دارد. سپس با استفاده از یک بازوی رباتیک می‌توان به‌طور دقیق و بدون نیاز به هیچ تماس فیزیکی آن را در یک ساختار بزرگ‌تر قرار داد.

نکته جالب‌توجه دیگر اینکه این دستگاه فقط برای اجسام جامد ساخته نشده و می‌تواند مایعات و حتی موادی مانند چسب یا رزین را نیز به خود جذب کند. در ویدیوی زیر که قابلیت‌های این فناوری نمایش داده می‌شود، قطره‌هایی از چسب روی یک ساختار شبیه به چوب کبریت ساده قرار داده می‌شوند.

جابجایی اجسام و مایعات با امواج صوتی

دستگاه و بازوی رباتیک ساخته شده توسط محققان، در حال حاضر فقط برای بلند کردن اجسام کوچک و بسیار سبک مانند چوب کبریت ساخته شده و هنوز برای اجسام بزرگ مناسب نیست. با این وجود می‌توان انتظار داشت که در آینده شاهد نسخه‌های جدیدتری از آن برای حمل اجسام سنگین‌تر باشیم.

در حال حاضر، از این فناوری می‌توان برای اجزای فوق‌العاده کوچک قطعات الکترونیکی یا سایر دستگاه‌ها استفاده کرد که ساخت و قرار دادن آن‌ها چالش‌های خاص خود را دارند.

در طول چند سال گذشته محققان استفاده از امواج صوتی اولتراسونیک که بسیار فراتر از محدوده شنوایی انسان‌ها است، برای شناور کردن اجسام را آزمایش کرده‌اند. هرچند گفته می‌شود که امواج صوتی تولید‌ شده توسط مبدل‌های اولتراسونیک اکنون اجسامی مانند توپ‌های بسیار کوچک را می‌تواند بلند کند، اما تا به امروز این فناوری کاربردهای محدودی در دنیای واقعی داشته است.

اگر دوست داشتید می‌توانید این مطلب را با دوستان‌تان در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارید.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی