ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

گذر زمان
علمی

دانشمندان: افزایش ضربان قلب می‌تواند باعث گذر سریع‌تر زمان از نظر شما شود

تحقیقی تازه نشان داده که هرچه افراد ضربان قلب و رسانایی الکتریکی بیشتری در پوست خود داشته باشند، گذر زمان به نظرشان سریع‌تر می‌شود.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۵ شهریور ۱۴۰۱ | ۱۳:۳۰

محققان دریافته‌اند که درک ما از سرعت گذر زمان بی‌تاثیر از تغییرات بدنمان نیست. آن‌ها می‌گویند هرچه ضربان قلب بالاتر و رسانایی الکتریکی بیشتر باشد، زمان در نظر افراد با سرعت بالاتری حرکت می‌کند. این اولین باری است که محققان توانسته‌اند برانگیختگی فیزیولوژیکی را در تناسب با درک ما از زمان اندازه‌گیری کنند.

محققان دانشگاه جان مورز لیورپول از 67 نفر خواستند تا ضمن انجام فعالیت‌های عادی روزانه خود، با حسگرهای پوشیدنی که وضعیت دستگاه عصبی سمپاتیک آن‌ها را بررسی می‌کردند، مورد مطالعه قرار بگیرند. این حسگرها شامل حسگر ضربان قلب و حسگر پوستی بودند که تغییرات رسانایی الکتریسیته در اثر فعالیت غدد عرق را اندازه‌گیری می‌کردند. همچنین از آن‌ها خواسته شد تا هر ساعت اعلام کنند که زمان در 60 دقیقه گذشته برایشان سریع یا آهسته گذشته است. آن‌ها سپس داده‌های حسگرها و اظهارات افراد را تحلیل کردند.

پژوهشگران در مقاله‌ای که در مجله Nature: Scientific Reports منتشر شده، نوشتند: «تحقیقات [قبلی] به‌طور کلی نشان داده که خستگی، انزوای اجتماعی و استرس سرعت گذر زمان را کم می‌کنند، در حالی که خشنودی و سطح استرس پایین باعث می‌شود زمان سریع‌تر بگذرد.» منتها این تاثیر تاکنون در فعالیت‌های جهان واقعی و بر اساس برانگیختگی‌های فیزیولوژیکی اثبات نشده بود.

ساعت

گذر زمان تا 10 درصد سریع‌تر شد

این یافته‌ها حالا برای اولین بار نشان می‌دهند که افزایش فعالیت دستگاه عصبی سمپاتیک می‌تواند باعث افزایش قابل توجه حس گذر زمان در افراد شوند. بنابراین برانگیختگی واقعا می‌تواند سرعت گذر زمان را بیشتر کند. محققان می‌گویند: «وقتی ضربان قلب یا رسانایی الکتریکی پوست افراد به شکل چشمگیری افزایش می‌یابد، به نظر می‌رسد که گذر زمان تا 10 درصد سریع‌تر می‌شود.»

این تاثیر شاید کوچک باشد، اما احتمالا به خاطر این بوده که شرکت‌کنندگان یک روز عادی را پشت سر گذاشته‌اند. اگر بالا و پایین بیشتری در شرایط روز شرکت‌کنندگان رقم می‌خورد، احتمالا این اثر هم بیشتر می‌شد. دکتر «اوگدن» از نویسندگان این مقاله می‌گوید: «کاری که با استفاده از شوک‌های الکتریکی و دیگر محرک‌های بیزارساز در آزمایشگاه انجام دادم، اثرات بسیار بزرگ‌تر فعالیت دستگاه عصبی سمپاتیک بر تجربه زمان را نشان داده است.»

محققان می‌گویند حس گذر سریع‌تر یا آهسته‌تر زمان می‌تواند اثر قابل توجهی بر سلامت افراد داشته باشد. این که برخی حس می‌کنند زمان کافی ندارند، می‌تواند با حس رضایت کمتر از زندگی، وضعیت سلامتی نامناسب و تصمیم‌گیری‌های ریسکی در ارتباط باشد.

اگر دوست داشتید می‌توانید این مطلب را در شبکه‌های اجتماعی با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی