ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

تکنولوژی

این اپلیکیشن موبایل، کرونا را با دقت 89 درصد از طریق صدا تشخیص می‌دهد

اپلیکیشن موبایل مبتنی بر هوش مصنوعی «COVID19 Sounds» می‌تواند کرونا را به سرعت و با دقت خوبی تشخیص دهد.

تینا پورشاهید
نوشته شده توسط تینا پورشاهید | ۲۲ شهریور ۱۴۰۱ | ۱۴:۳۰

محققان دانشگاه کمبریج یک اپ موبایل مبتنی بر هوش مصنوعی به نام «COVID19 Sounds» را توسعه داده‌اند که می‌تواند با دریافت برخی سوابق پزشکی و تنها با استفاده از صدای کاربر با دقت 89 درصد ابتلا به کرونا را به سرعت تشخیص دهد.

کاربران لازم است اطلاعاتی در مورد سوابق پزشکی، وضعیت سیگار کشیدن و برخی مشخصات دیگر را وارد این برنامه کرده و صدای خود اعم از صدای سرفه و خوانش چند جمله کوتاه را ضبط کنند. اپلیکیشن با استفاده از هوش مصنوعی و دقت بالایی، از روی این داده‌ها و خصوصا صدای کاربران می‌تواند ابتلا به کرونا را با دقت بالایی تشخیص دهد.

اپلیکیشن تشخیص کرونا از طریق صدا

این روش تشخیصی نه تنها دقت خوبی دارد، بلکه روشی ارزان قیمت برای کشورهای با درآمد کم که امکان انجام آزمایش‌های PCR برای آنها گران‌ است، محسوب می‌شود. همچنین این برنامه نتایج را در کمتر از یک دقیقه ارائه می‌‌دهد.

عفونت معمولا دستگاه تنفس فوقانی و تارهای صوتی را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در نتیجه محققان تصمیم گرفتند با استفاده از مدل هوش مصنوعی برای تشخیص کووید، تغییرات صدا را تجزیه و تحلیل کنند.

«وفا الجباوی»، محقق موسسه علوم داده در دانشگاه ماستریخت در هلند می‌گوید:

«نتایج بررسی امیدوارکننده بود و نشان می‌دهد صداهای ضبط‌ شده با الگوریتم‌ هوش مصنوعی می‌توانند با دقت بالایی ابتلا به کرونا را نشان دهند.»

همان‌طور که گفته شد، انجام چنین تست‌هایی ارزان و تفسیر آنها نیز ساده است. همچنین چنین روش‌هایی برای تست در مکان‌هایی با جمعیت بالا، روش غربالگری مناسبی محسوب می‌شود. برنامه COVID19 Sounds با استفاده از 893 نمونه صوتی از 4352 فرد سالم و غیر سالم توانسته با دقت 89 درصد به درستی بیماری را تشخیص دهد.

 این روش می‌تواند در مقایسه با روش‌های تشخیص کرونا PCR تعداد افراد زیادی را در زمان کوتاهی مورد ارزیابی قرار دهد. از مدل هوش مصنوعی می‌توان برای پیش‌بینی تشدید بیماری‌های مزمن انسداد ریه نیز استفاده کرد. نتایج این تحقیق در کنگره بین المللی انجمن تنفسی اروپا در بارسلون ارائه شده است.

تینا پورشاهید

کارشناسی برق الکترونیک و ارشد MBA خوندم. حدود بیش از ۷۰۰۰ عنوان خبر در حوزه فناوری، علمی و کسب و کار نوشتم. هشت عنوان کتاب ترجمه کردم و در تدوین ۱۶ استاندارد ملی همکاری داشتم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی