ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

جذب کربن از هوا
علمی

بزرگ‌ترین نیروگاه جذب کربن جهان در آمریکا ساخته می‌شود؛ حذف سالانه پنج میلیون تن CO2

دو شرکت می‌خواهند نیروگاه جذب کربنی در آمریکا بسازند که مقیاس‌پذیر است و می‌تواند در نهایت سالانه 5 میلیون تن CO2 از هوا خارج کند.

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۲۸ شهریور ۱۴۰۱ | ۱۷:۰۰

ایالت وایومینگ آمریکا قرار است به‌زودی میزبان بزرگ‌ترین نیروگاه جذب کربن دی‌اکسید از هوا شود. این پروژه با نام Project Bison، طبق برنامه سال آینده آغاز به کار می‌کند و با افزایش مقیاس می‌تواند تا پایان دهه جاری سالانه حداکثر پنج میلیون تن CO2 را از هوا خارج و در زیر زمین ذخیره کند.

شرکت CarbonCapture می‌گوید پروژه Bison اولین نیروگاه جذب مستقیم هوا با قابلیت مقیاس‌پذیری در آمریکا خواهد بود. این شرکت لس آنجلسی در این راه با کمپانی دالاسی Frontier Carbon Solutions همکاری می‌کند که وظیفه ذخیره‌سازی کربن در زیر زمین را برعهده می‌گیرد.

جذب کربن

دستگاه‌های این مرکز کربن دی‌اکسید جوی را به داخل خود کشیده و از طریق مواد جاذب آن‌ها را جذب می‌کنند، سپس این مواد در معرض گرما قرار می‌گیرند تا به کربن دی‌اکسید متمرکز تبدیل شوند. در نهایت می‌توان از این CO2 متمرکز برای تولید سوخت یا نسل بعدی بتن‌ها استفاده کرد.

مقیاس‌پذیری ویژگی اصلی این نیروگاه جذب کربن است

شرکت «کربن کپچر» می‌گوید سیستم آن‌ها به شدت ماژولار است. راکتورها می‌توانند در ماژول‌هایی به اندازه کانتینرهای مخصوص حمل و نقل جا شوند و روی هم قرار بگیرند. از این رو، می‌توانند منابعی مثل برق و گرما را با هم شریک شوند و به راحتی آرایه‌های بزرگ‌تر بسازند.

کربن کپچر

ایالت وایومینگ از آن جهت برای اجرای این پروژه انتخاب شده که همین حالا به مقدار زیادی انرژی تجدیدپذیر دسترسی دارد و از نظر چارچوب‌های قانونی برای ذخیره‌سازی کربن مناسب‌تر است. فاز اول این پروژه که قرار است از سال آینده شروع به کار کند، سالانه 10 هزار تن کربن دی‌اکسید را از هوا خارج خواهد کرد.

کربن کپچر سرمایه‌گذاری زیادی روی لایحه جدید دولت آمریکا موسوم به «قانون کاهش تورم» کرده است. این لایحه به شرکت‌های فعال در زمینه استخراج کربن از هوا اجازه می‌دهد تا به ازای جذب هر تن کربن و ذخیره‌سازی آن در زیر زمین، 180 دلار معافیت مالیاتی دریافت کنند.

ایمان صاحبی

علاقه من به فناوری به دوره نوجوانی برمی‌گرده اما از حدود سال ۹۴ کار جسته گریخته توی این فضا رو شروع کردم و از ۹۷ به‌طور جدی‌تر وارد این کار شدم. فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این حوزه برام محسوب می‌شه، اما به مرور فهمیدم که همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم خیلی دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی