پوکو پس از معرفی گوشیهای موفق و پرفروش پوکو X3، پوکو X3 پرو و پوکو F3 نسل جدید آنها را روانه بازار کرده است. پوکو X4 GT را میتوان جانشین شایسته و ارزشمندی برای نسل قبل دانست که توان سختافزاری پرچمداران سال گذشته را با قیمتی بسیار رقابتی در اختیار شما قرار میدهد. این گوشی در حال حاضر حدود ۱۰ میلیون تومان قیمت دارد و در این رده قیمتی، رقیب خاصی را پیش روی خود نمیبیند.
مهمترین ویژگی پوکو X4 GT چیپ بهینه و قدرتمند مدیاتک دیمنسیتی ۸۱۰۰ است که قدرتی بالاتر از اسنپدراگون ۸۷۰ دارد و حتی چیپ اسنپدراگون ۸۸۸ را نیز به چالش میکشد. نمایشگر ۱۴۴ هرتزی، دوربین اصلی ۶۴ مگاپیکسلی و پشتیبانی از شارژ سریع ۶۷ واتی دیگر ویژگیهای این گوشی هستند. در ادامه میتوانید بررسی ویدیویی پوکو X4 GT را تماشا کنید.
فهرست مطالب
بررسی ویدیویی پوکو X4 GT
تماشای ویدیو از یوتوب
تماشای ویدیو از آپارات
گوشی پوکو X4 GT را فروشگاه اینترنتی ۱۹ کالا برای بررسی در اختیار دیجیاتو قرار داده است. ۱۹ کالا یکی از کاملترین فروشگاههای اینترنتی محصولات دیجیتال و لوازم خانگی در ایران بهشمار میرود و امکان خرید اقساطی کالاهای دیجیتال را نیز فراهم کرده است.
فهرست مشخصات فنی پوکو X4 GT
- نمایشگر ۶.۶ اینچی IPS LCD با نرخ رفرش ١۴۴ هرتزی و رزولوشن فول اچدی
- چیپ ۵ نانومتری مدیاتک دیمنسیتی ٨١۰۰
- ٨ گیگابایت حافظه رم
- ١٢٨ یا ٢۵۶ گیگابایت حافظه داخلی
- رابط کاربری MIUI 13 بر پایه سیستم عامل اندروید ۱۲
- دوربین اصلی سهگانه شامل دوربین عریض ۶۴ مگاپیکسلی، فوقعریض ٨ مگاپیکسلی و ماکروی ٢ مگاپیکسلی
- دوربین سلفی ١۶ مگاپیکسلی
- باتری ۵۰٨۰ میلیآمپر ساعتی
- پشتیبانی از فناوری شارژ سریع ۶٧ واتی
- وزن ٢۰۰ گرم
- رنگبندی آبی، مشکی و نقرهای
- قیمت مدل ٨/٢۵۶ گیگابایتی حدود ۱۰ میلیون تومان
طراحی و کیفیت ساخت
پوکو X4 GT طراحی انقلابی و جدیدی ندارد اما بسیار زیبا بهنظر میرسد. پوکو این دستگاه را در سه رنگ مختلف آبی، مشکی و نقرهای به دست مشتریان میرسد و ما در دیجیاتو رنگ نقرهای آن را در اختیار داریم. اگر از نمای جلو به این گوشی نگاه کنید، متوجه تفاوت خاصی نسبت به نسل قبل نمیشوید اما در قاب پشتی دستگاه شاهد تغییراتی در طراحی هستیم.
پوکو X4 GT در قاب پشتی از ماژول دوربین اصلی سهگانه مستطیلی بهره میبرد. در این ماژول، هر کدام از دوربینها جدا از یکدیگر قرار گرفتهاند. فلش LED هم در کنار آنهاست. لوگوی پوکو در کنار یک سری نوشته نیز در همین قسمت جا خوش کردهاند. برخلاف اکثر گوشیهای پوکو در این گوشی خبری از نوشتههای بزرگ یا ماژول دوربین عجیب و غریب نیست و همین طراحی مینیمال، زیبایی خاصی به دستگاه بخشیده است.
پوکو همانند قبل حسگر اثر انگشت این گوشی را روی دکمه پاور قرار داده که به عقیده بسیاری از کاربران، بهترین مکان برای تعبیه این سنسور است. روی فریم پوکو X4 GT موارد دیگری از جمله اسپیکر استریو، پورت USB-C، پورت اینفرارد و دکمههای پاور و ولوم به چشم میخورند. جالب اینکه پوکو جک هدفون را از این گوشی حذف نکرده و همچنان میتوانید هندزفری و هدست سیمی خود را به آن وصل کنید. با این وجود خبری از هندزفری در جعبه نیست.
در طراحی قاب جلویی دستگاه هم نوآوری خاصی دیده نمیشود و نمایشگری ۶.۶ اینچی در این بخش قرار گرفته است. بالای این نمایشگر از حفرهای استفاده شده که میزبانی دوربین سلفی را بر عهده دارد. حاشیههای اطراف نمایشگر پوکو X4 GT نسبتا نازک است اما در پایین نمایشگر حاشیه ضخیمتری به چشم میخورد.
با توجه به وزن ٢۰۰ گرمی و ضخامت ٨.٩ میلیمتری نمیتوان پوکو X4 GT را یک گوشی خوشدست در نظر گرفت اما طی تجربه کوتاه من، ارگونومی کلی گوشی قابل قبول است و احتمالا هنگام استفاده درازمدت از آن خسته نمیشوید.
یکی از دلایلی که پوکو توانسته قیمت این گوشی را پایین نگه دارد، کیفیت ساخت آن است. پوکو X4 GT از پلاستیک ساخته شده اما به هیچ وجه حس یک گوشی ارزانقیمت را به شما نمیدهد. شیشه روی نمایشگر با گوریلا گلس ۵ محافظت میشود اما خبری از گواهی IP و محافظت در برابر نفوذ آب و گرد و غبار نیست.
نمایشگر
برخلاف اکثر گوشیهای جدید پوکو و شیائومی و رقبای ۱۰ میلیون تومانی که نمایشگر امولد ۱۲۰ هرتزی دارند، پوکو X4 GT از نمایشگر IPS LCD با نرخ رفرش ۱۴۴ هرتز استفاده میکند. این موضوع نیز دلیل دیگری برای قیمت رقابتی میانرده جدید پوکو در بازار محسوب میشود.
نمایشگر ۶.۶ اینچی پوکو X4 GT با پنل IPS LCD و رزولوشن فول اچدی (۱۰۸۰ در ۲۴۶۰ پیکسل) کیفیت بسیار خوبی دارد اما از نظر جذابیت تصویر، به نمایشگرهای امولد نمیرسد. البته اگر اهل مقایسه نباشید، به احتمال فراوان از نمایشگر پوکو X4 GT رضایت خواهید داشت.
یکی از نقاط ضعف نسبی پوکو X4 GT حداکثر روشنایی نمایشگر آن است که در حالت دستی به حدود ۴۵۰ نیت و در حالت خودکار به حدود ۶۰۰ نیت میرسد. این رقمها برای کار کردن در اکثر شرایط نوری کفایت میکند اما در محیطهای بسیار پرنور و زیر تابش مستقیم آفتاب، تماشای محتوای صفحه با دشواری همراه خواهد بود.
نرخ رفرش ۱۴۴ هرتزی نمایشگر قطعا برای گیمرها جذاب است. با این حال کمتر بازی محبوبی را پیدا میکنید که از این نرخ فریم پشتیبانی کند. چشم انسان هم بهسختی تفاوت بین صفحه ۱۲۰ هرتزی و ۱۴۴ هرتزی را تشخیص میدهد. بنابراین نمیتوان این ویژگی را جزو نقاط قوت پوکو X4 GT در نظر گرفت.
سیستم عامل و رابط کاربری
پوکو X4 GT مانند بقیه گوشیهای جدید شیائومی با رابط کاربری MIUI 13 عرضه میشود. خوشبختانه برخلاف برخی مدلهای تازهوارد، شیائومی بهشکل پیشفرض از اندروید 12 روی این گوشی استفاده کرده است. بر اساس سوابق این برند و عملکرد آن در ارائه بهروزرسانیهای اساسی، انتظار داریم که پوکو X4 GT دستکم دو بهروزرسانی اساسی اندروید را دریافت کند. بنابراین دور از انتظار نیست که در آینده شاهد انتشار آپدیت اندروید 14 برای این میانرده باشیم.
رابط کاربری MIUI 13 در پوکو X4 GT غنی از امکانات و قابلیتهای مختلف است. شما میتوانید بخشهای مختلف این گوشی را باب میل خود شخصی سازی کنید. به عنوان مثال، حتی قادر به تغییر انیمیشن بوت و نصب فونتهای مختلف هستید. تمام اینها سبب میشوند تا کاربر بتواند تعامل بیشتری با گوشی برقرار کند.
از سوی دیگر ظاهر رابط کاربری زیباست و انیمیشنهای موجود در آن طراحی جالبی دارند. شیائومی در MIUI 13 روی بهینهسازی عملکرد نیز تمرکز ویژهای داشته است. این شرکت ادعا میکند که به لطف جدیدترین نسل MIUI، پس از ٣۶ ماه استفاده از دستگاه عملکرد آن تنها ۵ درصد افت خواهد کرد. درستی یا نادرستی این ادعا فعلا قابل اثبات نیست.
یکی از نکات عجیب رابط کاربری MIUI 13، این است که به صورت دست و پا شکسته از قابلیتهای جدید اندروید 12 بهره میبرد. در حالی که قابلیت شخصیسازی پالتهای رنگی در اندروید 12 قابل دسترسی است، اما چنین گزینهای در اختیار کاربران پوکو X4 GT قرار ندارد. در عوض اگر والپیپر خاصی را تنظیم کنید، پالت رنگی یک سری از رنگها بر اساس آن و به شکل خودکار تغییر خواهد کرد. رابط کاربری هم به لطف توان سختافزاری قوی و نرخ رفرش بالای نمایشگر، عملکرد خوبی دارد و به روانترین شکل ممکن اجرا میشود.
عملکرد سختافزاری
یکی از اصلیترین پیشرفتهای پوکو X4 GT در مقایسه با نسل قبل، به سختافزار مربوط میشود. چینیها به استفاده از تراشههای رده بالای مدیاتک ادامه دادهاند اما این بار، شاهد بهکارگیری تراشه قدرتمندتری با نام Dimensity 8100 هستیم. این چیپ با فناوری ۵ نانومتری ساخته شده و به عنوان یکی از قدرتمندترین چیپستهای موبایل شناخته میشود. در کنار این چیپ قدرتمند شاهد بهکارگیری ۸ گیگابایت حافظه رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی پرسرعت هستیم.
برای ارزیابی توان سختافزاری پوکو X4 GT ابتدا سراغ بنچمارکهای همیشگی میرویم. در ادامه نتایج بنچمارک آنتوتو، گیکبنچ، پیسی مارک و تریدی مارک را برای این گوشی میبینیم.
همانطور که در تصاویر فوق میبینید، نتایج کسب شده برای یک گوشی ١۰ میلیون تومانی کاملا فراتر از انتظار هستند. در واقع پوکو X4 GT بهراحتی تمام رقبای خود را در بخش عملکرد سختافزاری کنار میزند. در جدول زیر نتایج بنچمارک این گوشی را با برخی از رقبا مقایسه میکنیم.
نام گوشی | Antutu 9 | GeekBench 5 Multi-Core | PCMark Work 3.0 | 3DMark WL Unlimited | 3DMark WLE Unlimited |
پوکو X4 GT | ۷۶۶۶۱۵ | ۳۷۳۱ | ۱۳۵۸۳ | ۵۸۲۲ | ۱۲۵۲ |
پوکو X3 GT | ۵۷۸۵۰۵ | ۲۳۱۰ | ۱۰۴۵۵ | - | - |
پوکو F3 | ۶۸۴۰۳۴ | ۳۳۷۶ | ۱۳۴۰۰ | ۴۲۷۱ | ۱۲۲۲ |
گلکسی A52s | ۴۹۸۸۳۱ | ۲۸۶۳ | ۱۲۲۳۳ | ۲۴۹۱ | ۶۸۹ |
با توجه به نتایج فوق میتوان گفت که پوکو X4 GT در مقایسه با نسل قبل و میانردههای سامسونگ، عملکرد سختافزاری بهمراتب بهتری دارد. این گوشی تمام اپها و بازیهای روز را با بالاترین تنظیمات گرافیکی و به روانترین شکل ممکن اجرا میکند.
من دو بازی کال آو دوتی موبایل و گنشین ایمپکت را روی این گوشی نصب کردم. کال آو دوتی موبایل با تنظیمات گرافیکی Very High و نرخ فریم Max بدون هیچگونه لگ و تأخیری اجرا شد. گنشین ایمپکت که بهعنوان سنگینترین بازی کنونی دنیای موبایل شناخته میشود نیز با تنظیمات گرافیکی Highest و روی حالت ۶۰ فریم بر ثانیه به روانترین شکل ممکن اجرا شد.
البته پوکو X4 GT توان اجرای بازیها با نرخ فریم بالاتر را نیز دارد اما میدانید که اکثر عناوین محبوب با این قابلیت سازگار نیستند. انتظار میرود این گوشی تا چند سال بتواند تمام بازیها و برنامهها را بدون مشکل اجرا کند.
پوکو X4 GT از اسپیکر استریو بهره میبرد که تجربه گیمینگ شما با بهبود میدهد. بلندی صدای این گوشی قطعا راضیکننده است اما در ولومهای بالا شاهد اعوجاج صدا هستیم. این گوشی از جدیدترین استانداردهای وایرلس یعنی بلوتوث ۵.۳ و وای فای ۶ نیز پشتیبانی میکند، ضمن اینکه برخلاف پوکو X3 GT جک هدفون نیز دارد.
دوربین
اگرچه از یک گوشی میانرده ۱۰ میلیون تومانی انتظار دوربین باکیفیت نداریم، اما پوکو تا حدی تلاش کرده تا تجربه عکاسی شما را در مقایسه با نسل قبل ارتقاء دهد. بنابراین دوربین اصلی پوکو X4 GT در مقایسه با نسل قبل کمی بهتر شده است. البته بقیه دوربینها نهتنها تفاوتی با قبل نکردهاند، بلکه کیفیت خوبی هم ندارند. در ادامه مشخصات چهار دوربین این گوشی را میبینید.
- دوربین عریض ۶۴ مگاپیکسلی، سنسور ۱/۱.۷۲ اینچی، ضریب اف ۱.۹، فوکوس خودکار PDAF
- دوربین فوقعریض ٨ مگاپیکسلی، سنسور ۱/۴ اینچی، ضریب اف ٢.٢
- دوربین ماکرو ٢ مگاپیکسلی، ضریب اف ٢.۴
- دوربین سلفی ١۶ مگاپیکسلی، سنسور ۱/۳.۰۶ اینچی، ضریب اف ٢.۵
در ادامه تصاویر ثبت شده با پوکو X4 GT را مرور میکنیم.
دوربین اصلی پوکو X4 GT در نور کافی عکسهای بسیار خوبی میگیرد. این تصاویر، رنگهای زنده و جذاب دارند، جزئیات به اندازه کافی دیده میشوند و خبری از نویز نیست. البته بازه دینامیکی میتوانست کمی بیشتر باشد. بهخصوص در عکس آخر میبینید که قابلیت HDR و هوش مصنوعی نتوانستهاند جزئیات بخشهای روشن را به درستی ثبت کنند.
در محیط تاریک نیز شاهد تصاویر بسیار خوبی از دوربین اصلی پوکو X4 GT هستیم که با رنگهایی شاداب و جزئیات کافی ثبت میشوند. نویز عکسها نیز بهخوبی کنترل شده است. تصاویر فوق با فعال کردن قابلیت هوش مصنوعی ثبت شدهاند. اگر روی حالت نایتمود عکاسی کنید نویز تصاویر مقداری کمتر میشود اما باید زمان بیشتری را به ثبت هر عکس اختصاص دهید.
دوربین اولتراواید پوکو X4 GT کاملا معمولی است و نباید انتظار زیادی از آن داشته باشید. در شرایط نوری مناسب، تصاویر را میتوان قابل قبول دانست اما در شرایط نوری ضعیف، پیشنهاد میکنم اصلا سراغ این دوربین نروید.
عکسهای دوربین سلفی پوکو X4 GT بهعنوان یک دوربین ۱۶ مگاپیکسلی قابل قبول هستند اما در اکثر شرایط شاهد رنگهای غیر واقعی، بازه دینامیکی محدود و کاهش جزئیات هستیم. حتی در محیط داخلی با نور کافی نیز نمیتوانید تصاویر خوبی با این دوربین بگیرید.
دوربین ماکرو ۲ مگاپیکسلی پوکو X4 GT را نیز فراموش کنید چون هیچ نقشی در تجربه عکاسی شما ایفا نخواهد کرد.
باتری و شارژ
پوکو X4 GT از تراشهای قدرتمند و نمایشگری با نرخ رفرش بالا بهره میبرد و طبیعتا مصرف انرژی زیادی نیز خواهد داشت. پوکو برای این گوشی باتری پرظرفیت ۵۰۸۰ میلیآمپر ساعتی را در نظر گرفته که شارژدهی خوبی نیز دارد. نتیجه تست باتری این گوشی با اپلیکیشن پیسی مارک با روشنایی ۵۰ درصدی نمایشگر در حالت ۱۴۴ هرتزی و وایفای روشن به ۱۳.۵ ساعت میرسد که رقم بسیار خوبیست.
البته طبق تجربه من، این نتیجه کمی با واقعیت تفاوت دارد که احتمالا به روشنایی نهچندان زیاد نمایشگر برمیگردد. با این حال هنگام استفاده روزمره میتوانید بین ۸ تا ۱۰ ساعت اسکرینتایم را از این گوشی انتظار داشته باشید. بنابراین حتی با یکی دو ساعت بازی در روز، قطعا یک روز کامل شارژدهی را از پوکو X4 GT خواهید داشت.
سرعت شارژ میانرده جدید پوکو نیز مانند دیگر گوشیهای این شرکت بسیار خوب است. این گوشی با شارژر ۶۷ واتی داخل جعبه طی نیم ساعت تا ۷۵ درصد و طی کمتر از یک ساعت فول شارژ میشود.
جمعبندی بررسی پوکو X4 GT
در شرایطی که میانردههای جدید سامسونگ در بازار ایران و جهان چنگی به دل نمیزنند، پوکو بهتنهایی بار تأمین گوشیهای ارزشمند در بازههای قیمتی مختلف را به دوش میکشد. پوکو F4 GT که چندی پیش در دیجیاتو بررسی شد، بهترین گوشی گیمینگ اقتصادی در بازار است و حالا پوکو X4 GT میتواند بهترین گوشی قدرتمند در بازه قیمتی ۱۰ میلیون تومان باشد.
پوکو X4 GT پیشرفتهای قابل توجهی نسبت به تمامی مدلهای نسل قبل داشته و ارزش خرید بسیار بالاتری نسبت به دیگر اعضای خانواده خود دارد. با این حال اگر به هیچ وجه نمیتوانید از نمایشگر امولد دل بکنید، میتوانید پوکو F4 را انتخاب کنید که نمایشگر و کیفیت ساخت بهتری دارد اما از نظر قدرت سختافزاری، کیفیت دوربین اصلی و شارژدهی در رده پایینتری نسبت به پوکو X4 GT قرار میگیرد.
نباید نمایشگر رو قربانی قیمتش میکرد برای گیم باید حتما نمایشگر آمولد باشه