ساخت ایمپلنت مغزی که با خواندن ذهن، به بیماران توانایی حرف زدن میبخشد
دانشمندان موفق به ساخت یک ایمپلنت مغزی شدهاند که میتواند به بیماران ناتوان در تکلم کمک کند.
محققان با کاشت یک تراشه در مغز فردی که 16 سال پیش از گردن به پایین فلج شده بود، توانستند سیگنالهای الکتریکی مغزش را بخوانند و اجازه حرف زدن به او بدهند. دانشمندان مدعیاند که این ایمپلنت مغزی میتواند ظرف یک دهه آینده بهصورت عمومی در دسترس قرار بگیرد.
دستگاهی که دانشمندان ساختهاند، سیگنالهای الکتریکی ارسالی از مغز به مجرای صوتی را دریافت کرده و آنها را به کلمات تبدیل میکند. در نتیجه، فرد میتواند با سرعتی در حدود هفت کلمه در دقیقه پیامهای مدنظر خود را روی صفحه کامپیوتر به نمایش درآورد.
این بیمار آمریکایی 36 ساله که با نام «پانجو» معرفی شده، اولین کسی است که این دستگاه را امتحان میکند. محققان دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو میگویند دستگاه آنها میتواند برای سایر بیماران از جمله مبتلایان به فلج مغزی هم استفاده شود.
پانجو در سن 20 سالگی دچار سکته پل مغزی (Pontine) شد و از آن پس فقط میتواند چشمهای خود را تکان بدهد. حالا گفته میشود که او از ساخت این ایمپلنت مغزی بسیار رضایت داشته و یکی از اولین چیزهایی که به محققان گفته، این بوده که از غذاهای بیمارستان متنفر است.
ایمپلنت مغزی کلمات الفبای ناتو را تشخیص میدهد
این ایمپلنت مغزی که 128 حسگر دارد، در سطحی از مغز که زیر جمجمه قرار گرفته، کاشته میشود. بیمار برای استفاده از آن باید کلمات رمزی الفبای ناتو را به کار ببرد که برای هر حرف از یک کلمه مثل «آلفا»، «براوو»، «چارلی» و «دلتا» بهره میگیرد که حرف اول آن اهمیت دارد. برای مثال فرد برای گفتن Cat به معنای «گربه» باید بگوید: چارلی-آلفا-تانگو.
سپس کامپیوتر این سیگنالها را تحلیل و آنها را ترجمه میکند. محققان میگویند ترجمه هر حرف تقریباً دو ثانیه طول میکشد. این یعنی دستگاه در هر دقیقه میتواند 29 حرف یا بهطور میانگین هفت کلمه را ترجمه کند. بنابراین تقریباً 30 ثانیه زمان میبرد تا جمله «امروز حالتان چطور است؟» بیان شود.
تخمینها حاکی از آن هستند که حدود 5 میلیون آمریکایی با شکلی از فلج جسمی روبهرو هستند و 700 هزار نفر از آنها از فلج مغزی رنج میبرند. نتایج مطالعه حاضر در مجله Nature Communications منتشر شده است.
برای گفتگو با کاربران ثبت نام کنید یا وارد حساب کاربری خود شوید.