ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

علمی

دانشمندان با تغییر محیط فعالیت سلول‌های T، به جنگ سرطان می‌روند

سلول‌های T که معمولاً به‌عنوان سلول‌های ضدسرطان شناخته می‌شوند، گاهی اوقات می‌توانند شرایط را علیه بدن بیمار تغییر دهند. اما محققان با روش جدیدی دست به تغییر محیط پیرامون تومورهای سرطانی زده‌اند و توانسته‌اند کاری ...

ایمان صاحبی
نوشته شده توسط ایمان صاحبی | ۵ دی ۱۴۰۱ | ۲۳:۵۹

سلول‌های T که معمولاً به‌عنوان سلول‌های ضدسرطان شناخته می‌شوند، گاهی اوقات می‌توانند شرایط را علیه بدن بیمار تغییر دهند. اما محققان با روش جدیدی دست به تغییر محیط پیرامون تومورهای سرطانی زده و توانسته‌اند کاری کنند تا این سلول‌های T دوباره مشغول از بین‌بردن بیماری شوند.

دانشمندان در تحقیق جدید خود تمرکزشان را روی محیط فعالیت سلول‌های T گذاشته‌اند. این پژوهش دریافته است که وقتی سلول‌های T به تومورها حمله می‌کنند، تغییراتی را در محیط به‌وجود می‌آورند که موجب غیرفعال‌شدن سایر سلول‌ها می‌شود. در‌نتیجه، با تولید داروهایی که بتوانند این مکانیزم‌ها را خاموش کنند، می‌توان جلوی تغییر کارکرد سلول‌ها و آسیب‌رساندن به بدن را گرفت.

محققان می‌گویند چنان‌چه سطح پایین اکسیژن هدف قرار بگیرد، می‌توان ماهیت سرکوب‌کننده سلول‌های T فرسوده را کاهش داد و واکنش ایمنی بدن را در برابر تومورهای سرطانی بالا برد. کشف این نکته که معکوس‌سازی کارکردهای ضدالتهاب در سلول‌های T فرسوده، شدنی است، اهمیت زیادی دارد؛ چون مطالعات قبلی به ما نشان داده بودند که اکثر این سلول‌ها قابل‌معکوس‌سازی نیستند و نمی‌توان برای مقابله با تومورها روی آن‌ها حساب کرد.

امیدی تازه برای درمان سرطان با سلول‌های T

دانشمندان در این مطالعه متوجه شده‌اند که به‌جای هدف قراردادن خود سلول‌ها، می‌توانند محیط آن‌ها را هدف قرار دهند. آن‌ها می‌گویند با این روش می‌توان حتی به مقابله با تومورهای بزرگ و مهاجم پرداخت. این سازوکار اکنون در چندین کارآزمایی بالینی تحت آزمایش قرار گرفته است.

«گرگ دلگوفی»، پژوهشگر ارشد این مطالعه می‌گوید: «سؤال بزرگ بعدی این است که آیا می‌توانیم خاصیت‌های سرکوب‌کننده ایمنی در سلول‌های T فرسوده را در این بیماران معکوس کنیم یا خیر.» این گروه همچنین مایل است تا روش مدنظر خود را علاوه بر سرطان، روی سایر بیماری‌ها آزمایش کند. سلول‌های T فرسوده در بیماری‌های گوارش، خودایمنی، دیابت نوع 1، هپاتیت و اچ‌آی‌وی هم دیده می‌شوند.

سلول‌های T، سربازان سیستم ایمنی هستند که به‌صورت بی‌وقفه با سلول‌های ناهنجار یا خارجی مبارزه می‌کنند. بدن ما از این سلول‌ها برای شناسایی و حذف سلول‌هایی استفاده می‌کند که ممکن است بدخیم یا آلوده باشند. نتایج این مطالعه در مجله Nature منتشر شده است.

ایمان صاحبی
دبیر بخش تکنولوژی

فناوری مخصوصاً بخشی که روی لبه حرکت می‌کنه، جذاب‌ترین قسمت این دنیا برام محسوب می‌شه، اما همه حوزه‌ها حتی نقاط تلاقی علم و فناوری می‌تونن خیلی جذاب باشن. در کنار این‌ها دنیای فیلم، سریال و بازی‌های ویدیویی رو هم دوست دارم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی