ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

درمان کرونا
علمی

قرص کرونای دانشمندان چینی در آزمایش‌ها، از «پاکسلووید» فایزر موفق‌‌تر ظاهر شد

در طول آزمایش‌ها مشخص شد این دارو به‌اندازه قرص پاکسلووید در مهار بیماری خفیف تا متوسط بیماران پرخطر تأثیرگذار است، اما عوارض کمتری دارد.

جواد تاجی
نوشته شده توسط جواد تاجی | ۹ دی ۱۴۰۱ | ۲۲:۰۰

یک قرص ضد‌ویروسی جدید برای درمان کرونا به نام VV116 در چین فاز 3 آزمایش بالینی خود را با موفقیت به پایان رساند. دانشمندان در طول این آزمایش متوجه شدند که این دارو به‌اندازه قرص «پاکسلووید» (Paxlovid) شرکت فایزر در مهار بیماری خفیف تا متوسط بیماران پرخطر تأثیرگذار است، اما عوارض کمتری نسبت به آن دارد.

نتایج آزمایش این قرص درمان کرونا که در مجله پزشکی نیوانگلند منتشر شده است، نشان می‌دهد که این درمان نسبت به قرص Paxlovid که برای بیماران پرخطر توسعه داده شده است، عوارض جانبی کمتری به‌همراه دارد. در بین بیمارانی که قرص آزمایشی موسوم به VV116 را مصرف کردند، حدود 67 درصد عوارض جانبی را گزارش کردند، در‌صورتی‌که این میزان برای قرص Paxlovid حدود 77 درصد است.

این قرص جدید همچنین کمتر از Paxlovid به‌دلیل واکنش با داروهای دیگر مانند داروهای بی‌خوابی، تشنج یا فشار خون بالا، عوارض جانبی غیرمنتظره‌ای ایجاد می‌کند.

کرونا

VV116 شباهت زیادی با داروی ضد‌ویروسی رمدسیویر دارد که سازمان غذا و دارو آن را به‌عنوان انفوزیون IV تأیید کرده است. اما تیم سازنده داروی جدید، شرکت‌های داروسازی Junshi Biosciences و Vigonvita Life Science فرمول را تغییر داده‌اند تا بدن بیماران بتواند آن را به‌شکل قرص جذب کند. Gilead Sciences که رمدسیویر را توسعه داده است، نسخه خوراکی مشابهی از داروی خود را آزمایش می‌کند.

در آزمایش VV116، بیش از 380 نفر دارو را مصرف کردند، در‌حالی‌که گروهی با اندازه مشابه Paxlovid را مصرف کردند. هر دو گروه طی یک دوره 5 روزه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

آمار قرص درمان کرونا VV116

کووید

میانگین زمان بهبود که به‌عنوان عدم وجود علائم کووید-19 برای دو روز متوالی تعریف می‌شود، برای افرادی که VV116 مصرف کرده بودند، چهار روز و برای کسانی که با Paxlovid درمان شده بودند، پنج روز بود. پس از چهار هفته، حدود 98 درصد از تمام شرکت‌کنندگان بهبود یافتند و هیچ فردی به کرونای شدید مبتلا نشد.

درباره عوارض جانبی خاص، حدود 26 درصد از شرکت‌کنندگانی که Paxlovid مصرف کردند، گفتند که این دارو حس چشایی آن‌ها را تغییر می‌دهد. در مقابل، فقط 4 درصد از افرادی که VV116 کردند، چنین تجربه‌ای داشتند.

جواد تاجی

دوران حرفه‌ای من توی دنیای فناوری تقریبا به ۱۰ سال قبل برمی‌گرده؛ مسیری که با سخت‌افزار شروع شد، با نرم‌افزار ادامه پیدا کرد و حالا با خبرنگاری حوزه فناوری توی دیجیاتو داره ادامه پیدا می‌کنه. من جوادم و نزدیک به سه دهه از عمرم می‌گذره و علاوه بر دنیای فناوری عاشق فیلم‌و‌سینما، موسیقی کلاسیک‌راک و رئال مادریدم.

دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مطالب پیشنهادی